HABERLER>GÜNCEL
5 Nisan 2011 Salı - 16:46

321 yaralı Çeşme’de

Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321'i yaralı 470 kişiyi getiren Ankara Feribotu, Çeşme Limanı'na ulaştı.

321 yaralı Çeşme’de

İZMİR - Ankara Feribotu'nu, Çeşme Limanı'nda İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı. Limanda bekletilen çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi gemideki yaralıları kurulan sahra hastanelerine taşıyacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı yaralılarla Çeşme Limanı'na ulaşan Ankara feribotundaki ''18'i ciddi 70 ağır yaralıya müdahale edildiğini'' ayrıca Bingazi'de bir sahra hastanesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çeşme Limanı'nda saat 16.00'da kapakları açılan feribottan ilk etapta durumları çok ağır olan 2 kişi, helikopterle İzmir'deki hastanelere sevk edildi.

Ardından feribotun içine giren ambulanslar aldıkları hastalarla Çeşme, Urla ve Seferihisar'daki hastanelere hareket etti. Daha sonra sedyelerle feribotun içinden alınan yaralıların, kurulan 7 sahra hastanesinde tedavisine başlandı.

Sahra hastanesine getirilen yaralılara, kimliklerini belirten yaka kartları ve künyeler takıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk ediliyor.

Yaralıların çoğunluğunda, silahla ateş açılması ve bombalama sonucu yanıklar oluştuğu gözlendi.

İçişleri Bakan Osman Güneş ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sahra hastanesine sevk edilen yaralıları ziyaret etti. Bakan Akdağ yanık yaraları bulunan 9 yaşındaki Muhammet Süleyman'ı öperek moral verdi. Gemiden son olarak durumları iyi olan hasta yakınları ve diğer yolcular inecek. Çeşme Limanı'ndan yaralıların sevki sistemli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgi açıklama yapan Bakan Akdağ, 18'i ciddi olmak üzere 70 ağır yaralıya müdahale edildiğini belirtti. Çeşme Limanı'nda İzmir Valiliği'nin iyi bir organizasyon yaptığını, bine yakın görevlinin çalıştığını ifade eden Akdağ, ''Bunlar bize neyi gösteriyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin hem bölgesinde hem dünyada büyük bir ülke olduğunu gösteriyor. Bu milletin geçmişte olduğu gibi bugün de insanlık için her zaman yardım elini uzatacağını gösteriyor. Tüm çalışanlarla iftihar ediyoruz. Türk halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz''dedi.

Bakan Akdağ, Ankara Feribotu'nun güvertesinde, feribotun yanaşması sırasında yapılan tezahüratlara ilişkin soru üzerine şöyle konuştu: ''Coşku olmaz mı? Kalptan kalbe yol var. Biz niçin Libya'ya gittiysek, neden BM çatısı altında bu insani yardımı üstlendiysek onlar da bunu hissediyorlar. Kendi ülkelerinde bir kaos var, sıkıntı var, imkansızlıklar var. Bir kardeş ülke, bugün durumu iyi olan bir ülke onlara kucağını açmış durumda. Kurtuluş Savaşı'mızda da bize kardeşlerimiz tüm dünyadan bu şekilde kucaklarını açmamışlar mıydı?

Türkiye bu hususta üzerine düşen görevleri mükemmel bir biçimde yapıyor. Başbakanımız bu meseleyi saat saat takip ediyor. Bundan sonra yardımlarımız devam edecek. Bingazi'de Başbakanımızın talimatlarıyla bir sahra hastanesi kurma yolunda çalışmalara başladık. Dışişleri ile bu konuda koordineli bir çalışma başladı.''
 
İçişleri Bakanı Güneş ise bugün örnek bir davranışın sergilendiğini, ''Libyalı kardeşlerin imdadına koştuklarını'' belirterek, ''Bundan sonra da gerekirse ülkemiz bu tür insanı yardımları yapmaya devam edecektir. Bu tüm dünyaya örnek olur diye tahmin ediyorum'' dedi.
 
 
    
Doç. Dr. Kabukçuoğlu da ''Yorucu ama önemli ve güzel bir iş'' yaptıklarını ifade etti. Ankara Feribotu'nun limana yanaştığı sırasında güverteye çıkan Libyalılar, Türk bayrağı ile Libyalı muhaliflerin kullandığı ay yıldızlı bayrağı salladı.
    
Libyalılar tekbir getirerek, ''Libya özgürdür'', ''Türkiye Türkiye'', ''Kaddafi Yallah'' ''Allah, Libya, Hürriyet'' şeklinde slogan attı. Bu sloganın Libya'da Kaddafi yanlılarının ''Allah, Libya, Kaddafi'' sloganının karşılığı olduğu ifade edildi.
    
Limanda ''Hoş geldiniz'' anonsunun yapılmasının ardından Libyalılar ''Türkiye, Erdoğan'' diye slogan attı. Limanda bekleyen sağlık ekipleri, sloganlara alkışlarla karşılık verdi.

    
Karşılamayı çok sayıda ulusal ve uluslararası medya mensubu takip etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkadaş kurbanı genç beraat etti
Askerlikten kaçmak için çocukluk arkadaşının kimlik bilgilerini alarak, ...
Taşeron işçilerden zincirli eylem
Konak Belediyesi taşeron işçileri eylemlerine bir yenisini ekledi. Kendilerini ...
Dink davasının savcısı Ergenekon’da
Ergenekon soruşturmasından alınan Zekeriya Öz'ün yerine Hrant Dink davasında ...
 
Avrupa Konseyi'ne Balbay önergesi
Evelyn Regner, Avrupa Konseyi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı ...
Gümrük operasyonunda 29 kişi tutuklandı
TASİŞ İzmir Şube Müdürlüğü’ne yönelik yapılan operasyonda adliyeye sevk ...
Çiğli'de trafik kazası: 1 ölü
Çiğli’de zincirleme trafik kazası sonucu Selahattin Özcan hayatını kaybetti.
 
Yarımağan: Korkumdan konuşamadım
KPSS’deki kopya skandalının ortaya çıkmasının ardından görevinden ayrılan ...
YGS'de bir şifre daha!
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın kamuoyuna ilan edilen kopyasında tespit ...
Baba Tursun'a beraat anneye ceza
Polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu hayatını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva