HABERLER>GÜNCEL
6 Nisan 2011 Çarşamba - 14:24

TOKİ'den 5 yıldızlı yurt müjdesi

TOKİ, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile protokol imzaladı. İlk aşamada “5 yıldızlı otel kalitesinde” aralarında İzmir’in de bulunduğu 17 ilde 10 bin 210 yatak kapasiteli 18 üniversite yurdu yapılacak.

TOKİ den 5 yıldızlı yurt müjdesi

ANKARA - Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) yapılan duyuruya göre, yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorununa kalıcı çözümler getirmek amacıyla, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ile YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, dün bir protokol imzaladı. Protokol uyarınca, yurtların arsası Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından temin edilecek, inşaat ve diğer altyapı çalışmalarını TOKİ yapacak.
                                                        
Yurtların “5 yıldızlı otel kalitesinde” olacağı belirtilen açıklamaya göre, öğrencilerin her türlü konforu düşünülerek yapılacak olan yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik olarak düzenlenecek. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçler yer alacak. Öğrencilerin ortak kullanımları için her katta dinlenme odası ve etüt salonları yer alacak. Yurtlarda ayrıca sosyal amaçlara hizmet verecek kafeterya, berber, kantin ve lokanta da bulunacak.
 
İlk etapta 17 ilde 10 bin 210 yatak kapasiteli 18 yurdun yapılacağı bildirilen açıklamaya göre, bu kapsamda Ağrı'da 750, Ankara/Çubuk'ta 560, Bursa'da 1000, Hakkari'de 500, Hatay/Dörtyol'da 500, İzmir/Buca'da 1000, Kırıkkale/Keskin'de 500, Kütahya/Tavşanlı'da 500, Niğde'de 500, Osmaniye/Kadirli'de 300, Rize/Pazar/Ardeşen'de 500, Rize/Güneysu'da 300, Sivas/Zara'da 500, Şırnak'ta 500, Tekirdağ'da 750, Van'da 750, Konya/Ilgın'da 300 ve Yalova'da 500 yatak kapasiteli yurt yapılacak.
 
Açıklamaya göre, protokol töreninde konuşan TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, son 8 yılda ortaöğrenim öğrencileri için 16 bin yatak kapasiteli 65 yurt inşa ettiklerini, bu nedenle yurt yapımı konusunda geçmişten gelen bir deneyimleri olduğunu kaydetti. Kendi öğrencilik yıllarında üniversite yurtlarının büyük sorunları olduğunu hatırlatan Karabel, şimdiki üniversite öğrencilerinin çok şanslı olduğunu, artık öğrencilerin yurt sorunu yaşamayacağını belirtti.
 
TOKİ'nin, hükümetin “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Programı” kapsamında 81 il, 800 ilçe ve bin 915 şantiyede 485 bin 739 konut rakamına ulaştığını belirten Karabel, bakanlıklarla yapılan protokoller çerçevesinde çok sayıda okul, hastane, spor salonu, ticaret merkezi, sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, kamu binaları, stadyum ve yurt-pansiyon yaptıklarını kaydetti.
 
TOKİ'NİN HIZINA GÜVENİYORUZ
YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ise kurum olarak sürekli yenilendiklerini belirterek, üniversite gençliğinin aile sıcaklığında, modern, sağlıklı ve güzel ortamlarda kalmaları için çalıştıklarını bildirdi. Bir öğrencinin bile dışarıda kalmamasını istediklerini vurgulayan Albayrak, “Bu konuda TOKİ'nin bize büyük katkı sağlayacağını biliyoruz. Bu katkı Türkiye'nin geleceğinedir. Sağlıklı, iyi eğitimli ve toplumuna hizmet eden insanlar yetiştirerek Türkiye'nin aydınlık geleceğine önemli bir katkı sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
Son dönemde yapılan yurtların üniversite gençliği tarafından beğenildiğini ifade eden Albayrak, yeni yurtlarda her türlü konforun düşünüldüğünü, öğrencilerin okul bitene kadar severek kaldığını belirtirken, “Hiçbirinde boş yer yok. 18 yeni yurdun en kısa sürede hizmete açılması konusunda TOKİ'nin hızına güveniyoruz” görüşünü bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demir: Acemice hazırlandı
ÖSYM Başkanı, "Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Yanlış ...
11 yıl sonra “Hayata Dönüş”
2000 yılında ölüm oruçlarını bitirme gerekçesiyle yapılan ve 30 mahkum ...
Teziç: Korku ortamı var
YÖK eski başkanlarından Teziç, YGS açıklamalardan tatmin olduğunu söyleyen ...
 
Eksik 8 kitapçık nerede?
Facebook’taki "ÖSYM Ben Tatmin Olmadım" adlı grubun üyeleri Bitlis’te ...
Köy meydanında pompalı cinayet
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozcayaka köyünde bir kişi eniştesini tüfekle vurarak öldürdü.
321 yaralı Çeşme’de
Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321'i yaralı 470 kişiyi ...
 
Arkadaş kurbanı genç beraat etti
Askerlikten kaçmak için çocukluk arkadaşının kimlik bilgilerini alarak, ...
Taşeron işçilerden zincirli eylem
Konak Belediyesi taşeron işçileri eylemlerine bir yenisini ekledi. Kendilerini ...
Dink davasının savcısı Ergenekon’da
Ergenekon soruşturmasından alınan Zekeriya Öz'ün yerine Hrant Dink davasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva