HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2011 Çarşamba - 17:45

Hayali gerçek oldu

Nihan Demir’in mücevher tasarım atölyesi kurma düşünü KOSGEB; Karabağlar Belediyesi ve Bostanlı Rotary Kulübü’nün desteği ile hayata geçirdi.

Hayali gerçek oldu

İZMİR - KOSGEB’in girişimcilik destek programı ile ABİGEM’den Bostanlı Rotary Kulübü’nün ve Karabağlar Belediyesi’nin katkısı ile eğitimini alan Nihan Demir, yıllardır emek verdiği mesleğini artık kendi iş yerinde gerçekleştiriyor. Demir, KOSGEB ile Karabağlar Belediyesi’ni buluşturan Bostanlı Rotary Kulübü Toplum Hizmetleri Komite Başkanı Berkay Eskinazi’ye teşekkür ederek, uzun yıllardır bugünü hayal ettiğini belirtti.
 
Kadınları ekonomiye kazandırmak adına bulunduğu her platformda çalışmalar yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Bostanlı Rotary Kulübü Toplum Hizmetleri Komite Başkanı Berkay Eskinazi, Nihan Demir’in hayallerinin gerçekleşmesine destek olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi, Karabağlar Belediyesi’nin pozitif yaklaşımı ile KOSGEB girişimcilik destek projesini hayata geçirdiklerini belirten Eskinazi, “Eğitimden 30 kadının sertifika almaya hak kazandığını ve hepsine kendi işlerini kurmaları için destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi. Eskinazi, “Yetenekler, hayaller duvarlar arakasında kalmamalı. Bir düşü olan tüm kadınlar güçlerinin farkına varsın. KOSGEB gibi önemli kurumların desteklerini değerlendirsin” diye konuştu.
 
Nihan Demir’in öyküsü emek veren tüm kadın girişimciler gibi. İş hayatına Dokuz Eylül Üniversitesi Gemoloji ve Mücevher bölümünde okurken atölyelerde kendini geliştirmek amacıyla çalışmaya başlayan Demir, aldığı eğitimlerin akabinde mücevher tasarım yarışmalarına katılarak çeşitli dereceler elde etti. 2010 Türk Mücevherciler Birliği’nin düzenlemiş olduğu ‘ İstanbul ’ konulu mücevher tasarım yarışmasında 3. lük ve 2011 Fagold firmasının düzenlemiş olduğu ‘ Taşın Tenle Buluşması ’ konulu mücevher tasarım yarışmasında 4. lük ödülleri bulunan Demir’in, aldığı ödüller ünlü bir mücevher markası ile çalışmasının kapılarını açtı.  
 
Demir’in hayallerini ise kendi mücevher stüdyosunu kurmak süslüyordu ancak hayallerine KOSGEB eğitimi tahminenden daha kısa sürede ulaştıracaktı. Demir, “Bu hayalime ulaşmak belki 3 yıl belki de 5 yılımı alacaktı. Fakat hayatımda hiç beklemediğim bir anda benimle aynı hayalleri paylaşan okul arkadaşım Zeynep Ceren Han ile birlikte Kosgeb in kadın girişimcileri destekleme programından haberdar olduk ve başvurmaya karar verdik,” diyen Demir, her şeyin kolay olmadığını da sözlerine ekliyor; “Fakat siz yeterince istiyorsanız ve hayalinizin peşinden koşma gücünü kendinizde bulabiliyorsanız bu planlarınızı gerçeğe dönüştürecek bilgi ve beceriye de sahipseniz KOSGEB desteklerinden faydalanabiliyorsunuz. KOSGEB; girişimcileri, heyecanla kendi işini yapmak isteyenleri ve hayalinin peşinden koşabilecek olanları desteklemeye hazır yeter ki siz kendinizi hazır hissedin.”
 
KOSGEB desteği sayesinde mücevher tasarım stüdyosuna kavuştuklarını söyleyen Demir, “Bizi hayallerimize erken ulaştırdıkları için KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı’ ya, Karabağlar Belediye Başkanı Kasım Sıtkı Kürüm’e ve Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi’ye çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm girişimci kadınlara yalnız olmadıklarını belirtmek istiyorum,”dedi.
 
97 BİNTL KREDİ
Nihan Demir’in tasarım atölyesinin açılışında bulunan KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, işsizliğin önüne geçebilmek için daha çok girişimciye ihtiyaç olduğunu belirterek, KOSGEB desteklerinden herkesin faydalanması gerektiğini vurguladı. Çanakçı girşimciliği yaygınlaştırmak adına tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, girişimcilik destek programını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirterek, aldıkları eğitim sonrası kendilerine iş planıyla başvuranlara 27 bin TL hibe, geri kalanı ise 2 yıl ödemesiz, faizsiz, 3 yıl taksitli toplam 97 bin TL kredi imkanı sunduklarını hatırlattı.
 
BEYAZ’A KOL DÜĞMESİ
Nihan Demir, KOSGEB’in sunduğu bu imkandan herkesin faydalanmasının altını çizerek bundan sonraki önceliklerinin türk mücevher sektöründe ‘NORMA BAKER Mücevher Tasarım’ ismini kalite ve özgünlüğü ile duyurabilmek, daha sonrada dünyada trendleri belirleyen öncü markalardan biri olabilmek olduğunu ifade etti. Kişiye özel tasarımlarda da adından söz ettirmeyi hedefleyen firma, ilk özel tasarımını ise Beyazıt Öztürk’e hazırladıkları kol düğmeleri koleksiyonu olduğunu belirtti.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon esnafı Kocaoğlu’nu bekliyor
Tente, işgaliye, apartman boşluğu ve seyyar satıcı gibi nedenlerle sürekli ...
Buca'da hastane bahçesini yılanlar bastı
Yaklaşık 1.5 yıl önce faaliyete geçen Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ...
'Kıyafetin tacizlikti'
Savcı Betül Cevizoğlu’nun tacizci 2 kardeşi karakolda dövdürmekten yargılandığı ...
 
Otoyola bir dava daha
İzmir-İstanbul Otoyolu için İzmir Barosu’nun ÇED Raporu’ndan muaf tutulamayacağı ...
7. yılında özlemle...
15 Haziran 2004'te Bostanlı'daki belediye lojmanında geçirdiği kalp krizi ...
Skandal sınav iptal
ÖSYM’nin gerçekleştirdiği Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği ...
 
Foça-Midilli seferleri başladı
Yaz sezonunun başlamasıyla Foça ile Midilli Adası arasında günübirlik gemi seferleri düzenleniyor.
Beydağ barajından yarın su verilmeye başlanıyor
Küçük Menderes Havzasının sulanmasında çok önemli bir yere sahip olan ...
EÜ'deki mobbing davasında sona doğru
Ege Üniversitesinde (EÜ) çalışan tekniker Cihat Erdener'in, kendisine ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva