HABERLER>GÜNCEL
15 Mart 2011 Salı - 00:00

Hanefi Avcı ’‘Ergenekon’’dan tutuklandı

Devrimci Karargah davası kapsamında tutuklu bulunan Hanefi Avcı 'Ergenekon' soruşturması kapsamında da tutuklandı.’

Hanefi Avcı ’‘Ergenekon’’dan tutuklandı



İSTANBUL - Hanefi Avcı, odatv iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden ring aracıyla getirilen Avcı, Çırağan Caddesi'ndeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan İstanbul Adliyesine alınarak Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Avcı, Ergenekon soruşturması kapsamında da tutuklandı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Avcı, yaklaşık 45 dakika mahkemede sorgulandı. Avcı sorgusunun ardından ’‘Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’’ gerekçesiyle tutuklandı. Avcı, cezaevi ring aracı ile tekrar Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
 
HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAĞIM BELLİ DEĞİL
Hanefi Avcı, adliye çıkışında,"Hangi partiden ve hangi ilden aday olacaksınız?" şeklindeki soruya, ’“Belli değil" diye yanıt verdi.
 
14 SORUYA 22 SAYFALIK YANIT
’‘Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’’ suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcı’’ya 14 soru sorulduğu yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcı’’ya ’“Haliçte Yaşayan Simonlar’’ adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız?’’ diye sorulduğu öğrenildi.
 
KİTABI "NEDİM ŞENER Mİ" YAZDI SORUSU
Adliye kaynaklarından ulaşan bilgilere göre kitabı kendisinin yazdığını belirten Avcı’’ya , "Kitabın ilk bölümünü yazdıktan sonra basmışsınız. Bu baskıda kitabın kapağı, içindekiler kısmı ve yayınevi farklı. Daha sonra kitap ikinci bölüm eklenerek, farklı yayınevinden ve farklı kapakla yeniden basılmış. Kitabın eklenmemiş, ilk hali soruşturma dosyasında var. Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçek’’in talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklinde bir soru daha yöneltildi. Avcı’’nın bu soruya da , ’“Hayır bunlar doğru değil. Kitabı ben yazdım" diye yanıt verdiği öğrenildi.
 
SONER YALÇIN’’IN OLDUĞU İDDİA EDİLEN NOTLAR
İfadesinde polis ve yargıdaki cemaat yapılanmasından bahsettiği öğrenilen Avcı’’ya savcılık ifadesinde Soner Yalçın’’da bulunan harddisk içersindeki ’“Sabri Uzun.doc" isimli word dosyasında ’“Şık-Sabri Kitap" başlığı altında ’“Sabrinin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim Ahmet Şık’’la bu konuda görüşsün, Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simondan daha kapsamlı olmalı. Nedimi kutlarım. Ahmet’’i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabri’’ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Çabuk olması şart. Seçimden önce yetişsin." şeklinde yer not da gösterildi. Avcı’’nın ’‘bu notun da doğru olmadığını ve kim tarafından yazıldığını bilmediğini söylediği’’ öğrenildi.
 
YALÇIN’’I TANIYORUM
Edinilen bilgiye göre savcılık sorgusunda Soner Yalçın ile sadece bir kez kendisi hakkında yaptığı işkence haberi nedeniyle görüştüğünü söyleyen Avcı, Nedim Şener ile Müeyyes Yıldız’’ı da tanıdığını söyledi.
 
CİVAOĞLU ŞİKAYETÇİ OLMADI
Gazeteci Güneri Civaoğlu, Odatv soruşturması kapsamında "mağdur" sıfatıyla adliyeye geldi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcılardan Zekeriya Öz ile yaklaşık 15 dakika görüşen Civaoğlu, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Şikayetçi oldunuz mu?'' sorusuna ''hayır'' cevabı veren Civaoğlu, şunları söyledi:
 
''Böyle bir şeyin muhatabı olmak istemiyorum. Yeni bir davanın filan. Çünkü Nazlı Hanım (Ilıcak) zaten aynı konuda bir dava açtı. Ben ayrıca mahkemelere gidip bu konularla uğraşmak istemiyorum. Kağıtta yazılanların gerçek dışı olduğu da Nazlı hanımın davasıyla adalet tarafından tescil edilecek. Şikayetçi olmadım. Çünkü şikayetçi olduğum takdirde yeni bir dava açılacak. Yeni bir davada da müdahil olmak da söz konusu değilmiş. Onun için yeni bir dava olacak. Bu yaştan sonra gidip mahkemede ifade ver, bilmem nelere girmek istemedim. Nazlı hanım zaten davayı açtı. Ayrıca bir dava açmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum.''
 
Güneri Civaoğlu, ''savcı ile neler konuştuklarına'' dair soruya karşılık da, ''Savcı Zekeriya Öz ile sohbet havasında Galatasaray ile ilgili ve maçlardan'' konuştuklarını ayrıca kendisi de hukukçu olduğundan savcıyla ne zaman mezun olduğuna dair sohbet ettiklerini ifade etti.
 
''Soner Yalçın veya Yalçın Küçük'ü tanıyor musunuz?'' sorusu üzerine Civaoğlu, ''Soner Yalçın ile bir iki kere Bodrum'da plajda karşılaştık. Ayakta 3-4 dakika konuştuk. Onun dışında hiç bir şeyim yok'' yanıtını verdi.
 
Güneri Civaoğlu, açıklamasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Tatlıses’’in vurulduğu an!
İbrahim Tatlıses'in vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik ...
Çağlayan Irmak’’ı sonsuzluğa uğurladık’…
İzmir'de dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden, ...
 
Şok: Ahmet Taşpınar tutuklandı!
Altay Başkanı Ahmet Taşpınar, cumartesi günü kendisine ait şirkette meydana ...
Aslan Anaokulu minikleri ’‘depremi yaşadı’’
Çocukları yarınlara hazırlamak amacıyla kurulan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, ...
Kızı görüşmek istemeyince kendini yaktı!
Dayak nedeniyle evden kaçıp İzmir'deki barınma evine yerleşen kızını görmek ...
 
Tatlıses’’i kurşun sıkanlar en az 2 kişi
Şarkıcı İbrahim Tatlıses’’in yapılan saldırıyı en az 2 kişinin gerçekleştirdiği ...
Haber Hürriyeti’’nin acı günü
Haber Hürriyeti sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar İbrahim Irmak’’ın ...
Doğal Yaşam’’da ziyaretçi patlaması
Geçtiğimiz yılın Mart ayında hafta sonları ortalama 3 bin 819 kişinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva