HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Şubat 2010 Çarşamba - 00:00

Güzelyalı’’dan Metin Uca geçti

Siyasetin mizahını sahneye taşıyan TV programcısı ve sunucu Metin Uca, 'İtinayla İncitmeden' gösterisiyle Güzelyalı Kültür Merkezi'nde sanatseverler ile buluştu.’

Güzelyalı’’dan Metin Uca geçti



İZMİR - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak eski Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ ve çok sayıda TEKEL işçisi gösteriyi kahkahalar ile izledi.
Gösteri öncesi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin internet ortamında tıklanma rekoru kıran TBMM'nde yaptığı konuşmasının yer aldığı görüntüler konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Muharrem İnce yaptığı konuşmada, halkın türkülerini bilmeyenlerin Türk halkını yönetemeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi: ’“Bu halkın dokusunu, halkın kokusunu, içinden geçip söyleyemediklerini, dillendiremediklerini, gönlünden geçenleri söylemek lazım. Türkiye'nin iki önemli kesimi burada buluşuyor. Bir tarafta çağdaşlığın, direnmenin, eğilmemenin başkenti İzmir, diğer tarafta direncin başkenti Ankara'nın temsilcileri TEKEL işçileri buluşuyor. TEKEL işçileri Türkiye'de siyasi partilerin, sendikaların, medyanın yapamadıklarını yapmıştır. Bu bir değişimdir. Bir değişimin önünden gidenler lider, ortasından gidenler durumu kavramış, arkasından gidenler sürüklenmiş olur. Ama karşısına çıkanlar mutlaka yok olur. Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye'yi sevmekten ibaret’”
 


Son dönemlerde etkin muhalefet anlayışının bir örneğini Muharrem İnce'nin konuşmasından izlediklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, halkın yüreğindeki çığlığının, bir haykırışın dışa vurulduğunu belirtti. Muharrem İnce'nin İzmirlileri yalnız bırakmadığını ifade eden Tartan, ’“Toplum bazı şeylere müthiş açlık hissediyor. İçimde bazı şeyleri söyleme baskısı var, bir şeylere karşı tepki koyma baskısı var. Zaman zaman bunu dile getirmediğimizi hissediyorum. Onun için Ankara'da TEKEL işçilerinin direnişi anlamlı bir noktaya geldi. TBMM konuşmasında Muharrem İnce'nin konuşması internette 300 bini aşkın tıklanmaya ulaştı. İnsanlar bir direniş, bir haykırışın yansımalarını buluyorlar’” diye konuştu. Siyaset ve gündelik yaşamı mizahi bir bakış açısıyla ele alan Metin Uca gösterisini dev ekran eşliğinde sürdürdü. Ülkede yaşanan ve bugün bile hatırlatan görüntüleri ekrana taşıyan Uca, Türkiye'nin ünlü simalarının düştüğü durumları kendi yorumunu da katarak anlatımıyla, izleyenler kahkahaya boğuldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Saygun’’da Bach zamanı
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), yarın akşam ünlü besteci Johann ...
Milyon dolarlık 'Superman'
ABD'de Süpermen çizgi romanının ilk baskısının çok nadir bulunan sayısı ...
Eurovision’’a 'İngilizce' gidiyoruz
Norveç’’in Oslo Kenti’’nde düzenlenecek 55’’inci Eurovision Şarkı ...
 
3.Yeşilçam Adayları belli oldu
Yeşilçam Ödülleri'ne 'Vavien' 8 dalda, 'Güneşi Gördüm' ...
Karikatür’’ün ’‘kralları’’ İzmir’’de
26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, İzmir Devlet ...
’“Erkek Oyuncu Ödülü Bora’’nın hakkıydı’”
Financial Times, 'Altın Ayı' ödüllü 'Bal'ı ve küçük ...
 
’‘İngiltere'nin Oscarı’’ The Hurt Locker’’a
Kathryn Bigelow imzalı 'The Hurt Locker', BAFTA'da En İyi ...
Bu sergiyi kaçırmayın!
İzmir Şizofreni Dayanışma Derneği üyeleri ile Manisa Ruh ve Sinir ...
Altın Ayı Ödülü ''Bal''ın oldu
60. Berlin Film Festivali Berlinale'de, Semih Kaplanoğlu'nun ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva