HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2011 Cuma - 17:11

Güzelyalı'da kuduz paniği

İzmir'in Güzelyalı semtinde bir çocuğun, kuduz olduğu belirlenen bir köpek tarafından ısırılmasının ardından, sokak hayvanları sağlık kontrolleri yapılmak üzere toplanırken, sahipli köpeklerin de aşılanması kararı alındı. Yetkililer, bu bölgedeki köpeklerle temas edip yaralananlar varsa aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Güzelyalı da kuduz paniği

İZMİR - İzmir'in Güzelyalı semtinde bir çocuğun, kuduz olduğu belirlenen bir köpek tarafından ısırılmasının ardından, sokak hayvanları sağlık kontrolleri yapılmak üzere toplanırken, sahipli köpeklerin de aşılanması kararı alındı. Yetkililer, bu bölgedeki köpeklerle temas edip yaralananlar varsa aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.
 
Güzelyalı semtinde geçen 4 Ağustos'ta bir çocuk sokak köpeği tarafından ısırıldı. Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Rapor İzmir Tarım İl Müdürlüğü'nü harakete geçirdi. Bölgede hayvanseverlerin baktığı tüm köpeklere kuduz aşısı yapılması kararı alındı. Diğer yandan köpekler tarafından ısıralan veya tırmalananlar varsa, kuduz merkezine gidip aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunuldu. Bununla ilgili olarak bugün Güzelyalı semtinde de duyuruların yapılacağı açıklandı.
 
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bu bölgede yaşayan 7 sokak köpeğini uyuşturucu iğne ile yakalayıp, bakımevine götürdü. 10 gün süreyle kuduz olup olmadıklarının izleneceği belirtildi. Bu arada bölgeden alınan ikinci bir köpeğin daha müşahade altındayken ölmesi üzerine, Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nde yapılan ilk tetkiklerde, ölen ikinci köpekte kuduz vakasına rastlanmadığı öğrenildi.
 


YARASALARDAN ŞÜPHE EDİLİYOR

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Belediye sınırları içinde 10 yıldır kuduz vakasına rastlanmadığını belirterek şöyle dedi: "Kuduzun bölgeye nasıl geldiği sorusu akla ilk olarak yarasaları getiriyor. Çünkü bölge Balçova ve Gaziemir gibi ormanlık alanlardan çok uzak. Bizim yüzde 99 tahminimiz bu yönde. Yüzde bir de başka neden olabilir. Bölgeden topladığımız köpekleri, bir olumsuzluğa rastlanmazsa, kuduz aşılarını yapıp tekrar alındıkları bölgeye bırakacağız. Sadece içlerinde saldırgan olan varsa onları hayvan bakım evine göndereceğiz. 24 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında, bölgede herhangi bir köpek tarafından ısırılan veya tırnaklanan vatandaş varsa mutlaka kuduz merkezine gidip aşılarını yaptırsın."
 
İTLAF ETTİRMEYECEĞİZ
Güzelyalı Bölgesi'nden sorumlu hayvansever Sibel Altun, olayın duyulmasından sonra gözlerine uyku girmediği belirterek şunları söyledi:
 
"Biz köpeklerin toplanması konusunda Belediye görevlilerine yardımcı oluyoruz. Fakat bu bölgede köpeklerin varlığından rahatsız olanlar, burayı hedef haline getirdi. Sürekli bizleri vatandaşlarla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Ölen köpeği yakından tanıyorum, son derece uysal ve insanlara karşı sevgi doluydu. Toplanan hayvanların akıbetini yakından takip ediyoruz. Tek tek sayıyoruz, asla onları itlafa kurban ettirmeyeceğiz."
 
'DUYARLI DAVRANILMALI'
Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği İzmir İletişim Sorumlusu Esin Önder de, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların aşılanma, kısırlaştırma gibi sorunlarıyla ilgilenen belediyelerin olduğu kadar, bunu yapmayanların da olduğunu belirterek şöyle konuştu:
 
"İzmir içi ve tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak acilen kısırlaştırma ve kuduza karşı aşılama kampanyası başlatılmalı. Bu konuda Hayvan Hakları İl Koordinasyon Kurulu suçlu konumdadır. Yapılacak tek şey duyarlı davranmak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'na göre sorumlu tüm kurumların sorumuluklarını yerine getirmeleridir."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 5 hektar makilik alan yandı
Çeşme’ye bağlı Ildırı Köyü'nün Narlıca mevkiinde trafonun patlaması nedeniyle ...
Eski bir teröristten kan donduran itiraflar!
Türkiye’nin şehitlerine ağladığı günlerde eski bir terörist olan S.T Egedesonsoz.com’un ...
İşkenceyle suçlanan koca 5 gün hapis yattı
Bayraklı’da bir yıllık eşi Elif Yıldız'ı dövdükten sonra başında şişe ...
 
LYS yerleştirme sonuçları açıklandı
Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı; buna göre 655 bin aday lisans ...
'Şehit cenazesi Erhan Ar'a ait değil, tören iptal'
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit olduğu açıklanan Uzman ...
Levent Marina'ya hayat veren değişim
Yenilenmiş yüzü ile İzmir’in eğlence dünyasına renk katan Levent Marina, ...
 
'Kızımın anne sevgisine ihtiyacı var'
Kırım Türk'ü olan Dianna Tecen Adcigeran, kendisinden alınıp, mahkeme ...
Zehir tacirlerine göz açtırmıyorlar
İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 narkotik detektör köpeği, ...
Somali'ye ilk gönüllü doktor İzmir'den
Sağlık Bakanlığı’nın, açlık ve sağlık sorunları nedeniyle ölümlerin yaşandığı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva