HABERLER>SEÇİM 2015
13 Kasım 2013 Çarşamba - 11:54

Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den ‘kızlı-erkekli’ yurt vaadi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun belediyelere 'yurt yapın' çağrısına ilk refleks! Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, mevcut iktidarın hedef aldığı öğrencilerin yanında durduğunu söyleyerek, “Kızlı-erkekli yurt için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den ‘kızlı-erkekli’ yurt vaadi

İZMİR - Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Güzelbahçe’ye kızlı-erkekli bir öğrenci yurdu yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği öğrenci evleri konusuna tepki gösterdi ve “Belediye başkanı olduğumda mutlaka gerçekleştireceğim projelerden birisi kızlı-erkekli bir öğrenci yurdudur. İnsanların kızlı-erkekli bir arada yaşaması uygar dünyanın gereğidir” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLER CEVAP VERECEK
Başbakan Erdoğan’ın suni tartışmalarla ülkenin yoksulluk, demokratikleşme gibi sorunlarının üzerini örttüğünü kaydeden Yelekli, “Üniversite öğrencilerinin başta barınma olmak üzere yaşam koşulları ile ilgili doğru dürüst bir imkan sağlamayan hükümet, zor koşullarda yaşayan öğrencilerin üzerine gidiyor. Gençlerimizin bu anlayışa gereken cevabı vereceğini biliyoruz. Biz de, Güzelbahçe’de belediye başkanlığımız sürecinde ilçemize karma bir öğrenci yurdu yaparak üzerimize düşeni yapacağız” sözlerine yer verdi.

Yelekli, Yurt-Kur’un öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunun altını çizerek, “Eğer öğrencilerimize geleceğimiz gözüyle bakıyorsak merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin imkanlarını öğrencilerimizin hizmetine sunmamız gerek. Bununla birlikte yurtların kızlı-erkekli olması tartışmaları da geride bırakılmalıdır. Bugün tartışılacak şey öğrenci evleri hiç değildir. Öğrencilerimize modern ve sağlıklı barınma imkanı sunmak hepimizin önceliği olmalıdır” açıklamasını yaptı.
 
RİSK ALMAYA HAZIRIZ
Yelekli, Güzelbahçe’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bazı fakültelerine ve İYTE’ye yakın olduğunu belirterek, “Yakın zamanda gelmesi planlanan üniversitemiz de gündemde. Üniversite ve öğrencilerin varlığı bizim Güzelbahçe için önemsediğimiz bacasız sanayiden birisi. Ayrıca ilçemiz, doğası ve denizi ile gerçekten genç nüfusun rahat edebileceği ve üretebileceği bir kent. Öğrenci yurdu konusunda karşımıza yasal zorluklar çıkabilir. Yasal olarak yurt yapılamaz deniyor. Biz gençlik merkezi yapacağız ve bu konuda risk alınacaksa risk almaya hazırız” ifadesini kullandı.
 
AYDINLANMA YUVASI
Yelekli, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Güzelbahçe’de de son zamanlarda bazı muhafazakar yapıların güdümünde olan öğrenci evlerinin çoğaldığını söyleyerek, “Öğrencilerimiz farklı amaçlar içinde olan karanlık yapıların insafına terk edilemez. Biz yapacağımız yurt ile çağdaş, aydın, Atatürkçü bir anlayışa sahip olan öğrencilerimizin barınmasına olanak sağlayacağız” görüşünü aktardı. 
Türkiye’nin çok önemli toplumsal sorunlarla iç içe olduğunu aktaran Yelekli şöyle konuştu:
“Bugün hala ülkemizde 12-13 yaşında evlendirilen çocuk gelinler var. Töre cinayetlerine kurban giden, kan davası nedeniyle öldürülen insanlarımız var. Yüzünü dünyaya dönmüş bir Türkiye’de bu durumların ortadan kaldırılması gerekirken Başbakan, kendi başına karar verebilecek öğrencilerin kızlı-erkekli bir arada yaşamasını gündeme getiriyor. Ülkemizi ve ülkemizin çocuklarını aydınlığa taşımak bizim görevimiz olmalı.”
 
Yelekli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konu ile ilgili yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, “Genel Başkanımız da bu konuda hassasiyet gösterdi. Biz bu açıklamayı kendimize emir telakki ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde kızlı-erkekli modern bir öğrenci yurdu için kolları sıvayacağız” ifadesini aktardı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürkan Güzelbahçe’yi turizm cenneti yapmak için yola çıktı
Turizmin hızlı bir ivme kazandığı Türkiye'de ilçelerinin rekabet gücünü ...
Karslılar’dan Kökoğuz’a başkan gibi karşılama
Osmangazi Mahallesin de bulunan Kars Merkez Köyleri Derneği AK Parti Bayraklı ...
Karabağlar aday adayı Yıldız’dan eczacılarla gövde gösterisi
CHP Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Ali İhsan Yıldız meslektaşları ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel: Demokrasi Atamızın eseridir.
Bayraklı’nın CHP’li başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Ulu önder Mustafa ...
Yılmaz Eroğlu Gaziemir için yola çıktı
Kentin tanınmış işadamı Yılmaz Eroğlu AK Parti’den Gaziemir için aday adayı oldu.
Çiğli aday adayı Talak’tan derneklere güvence
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli Trakyalılar Kültür ...
 
Bornova aday adayı Özkan’dan Küçükpark çıkarması
AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, seçim çalışmalarını ...
Bornova aday adayı Ulucan'dan proje yağmuru
CHP’nin güçlü Bornova Belediye Başkan Aday Adaylarından Mimar Mehmet Ali ...
Yelekli’den iddialı çıkış: Adaylık ve Güzelbahçe hakkında her şey
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe Kültür, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva