HABERLER>EGE
13 Temmuz 2013 Cumartesi - 19:53

Güvercinlik’te 2B eylemi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü'nde, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedellerini yüksek bulan köy sakinleri eylem yaptı.

Güvercinlik’te 2B eylemi

MUĞLA- Maliye Bakanlığı, bir süre önce Güvercinlik Köyü'nde 231 parseldeki, toplam 129 dönümlük 2B olarak nitelendirilen orman vasfını yitirmiş arazayi satışa çıkardı. Bu araziler üzerinde yıllardır yaşayan 330 kişi, Merkez, Sazlı ve Gökçeler Mahalleleri'ndeki rayiç bedellerinin 650, 800 ve 1000 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Daha önce 80 ile 100 lira arasında olan rayiç bedellerinin bu kadar yükseltilmesine isyan eden köy sakinleri, meydanda toplanıp, alkışlı protestoda bulundu. Bazı kişilerin çocuklarıyla birlikte gelmesi dikkati çekti.
 
Grup adına açıklama yapan Akın Özden, tapusuz köy Güvercinlik'te tüm satışların muhtar senedi ve noterden yapıldığını belirterek, "Bugün metrekaresi 80-100 TL'ye bile devredemediğimiz ve tamamının üzerinde ev olan 2B arazilerinin metrekaresine 650, 800 ve 1000 lira değer biçmişler. Bu bedelleri tayin eden memurlar acaba bu paraları ömür boyu görmüşler mi? Çünkü biz bu paraları görmedik. Çoğu işçi ve memur emeklisi, buranın yerlisi köylü. Bugün bu sözlerim uygulama ve uygulamayı yapan Maliye teşkilatınadır. Burada rayiç bedeller belirlenirken ne belediyeye ne de muhtarlığa sorulmamıştır, bilgi alınmamıştır. Sorulsaydı, gerçek rakamlar zaten bu şekilde ortaya çıkmaz vatandaş sokağa dökülmezdi. Bu yasa çıkarılırken amacın hak sahiplerine haklarını teslim etmek olarak açıklandığı unutularak adeta fırsatı ganimet bilerek buradan büyük bir rant ve kaynak elde etme beklentisi pek çok yerde olduğu gibi köyümüzde de hayata geçirilmek isteniyor. Hak sahiplerine dayatılan bu bedeller asla kabul edilemez. Bodrum Emlakçılar Derneği ve Ticaret Odası'na müracaat ederek burada gerçek rayiç bedellerin tespit edilmesini istedik. Sonuç alamazsak yasal haklarımızı kullanacağız ve rayiç bedellerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ni itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi.
 
Mağdur olduklarını ileri süren 47 yaşındaki Cevriye Yay, "Eşimle balıkçılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Babamızdan kalma ev ve arazinin buluduğu 2B arazisini şu an 450 bin lira rayiç bedel ile bize satmaya kalkıyorlar. Adalet vicdan neresinde? Bu kadar parayı ömür boyu bir arada görmedik" diye konuştu.
 
Emekli astsubay Arif Çiçek de ağlayarak yaptığı açıklamada, 2B arazisine, 1985 yılında muhtar senedi ve maliyeye müracaat ederek emeklilik ikramiyesiyle evini yaptırdığını belirterek, "Şu anda 60 -80 bin lira değeri olan evin bulunduğu arsaya 650 bin lira istiyorlar. Bu, bize, 'Yıllarca yaşadığınız köyü terk edin gidin' demek oluyor. Bu rayiç bedellerin yeniden gözden geçirilmesini ve insaflı bir hale getirilmesini istiyoruz. Bu bedeller sosyetenin gözde mekanı Göltürkbükü'nde, Yalıkavak'ta bile yok" dedi. Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 15 Temmuz 2013 Pazartesi 14:19

60-80 bin tl güvercinlikte evmi.güldürmeyin.1,5-2 bintl sadece aylık kiraları var o evlerin.aparta dönüştürüp günlük kiraya verilenler ise günlüğü 100-150 tl den kiraya veriliyor.biçilen değer az bile

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paralarını alamayan üzüm üreticileri yol kapattı
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki bir firmaya geçen yıl sattıkları üzümün ...
Trafikte sopa ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesi'nde, aralarında önceden husumet ...
2.5 saatte 3 deprem!
Denizli’de yaklaşık 2.5 saatte üç deprem meydana geldi. Büyüklükleri 2.5 ...
 
Tekneler açıkta, belediye zararda!
Muğla’nın Marmaris İlçesi Bozburun Beldesi yat turizminin en gözde noktası ...
İnternet rekortmeni ‘Süper İncir’ vizyona giriyor
İnternette tıklanma rekoru kıran 'Süper İncir' reklam filminin, Aydın’ın ...
Datça’nın yeşili kül oldu
Muğla’nın Datça İlçesi'nde, hazineye ait makilik alanda çıkan yangında ...
 
Zehir tacirlerine 3 turistik ilçede operasyon
Muğla'nın turistik ilçeleri olan Fethiye, Bodrum ve Marmaris'te, 'torbacı' ...
Kos turizmine Türk katkısı
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin sekiz mil açığında yer alan ve turizmde altın ...
Aydın’da hintkenevirine özel damla sulama
Aydın'ın Buharkent İlçesi'ne bağlı Gündoğan Köyü'nde operasyon düzenleyen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva