HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

Gürçeşme’’de trene geçit yok!

Semt sakinleri hemzemin geçidin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bu kez Basmane Garı’’ne gitmekte olan trenin önünü kesti.’

Gürçeşme’’de trene geçit yok!

Semt sakinleri hemzemin geçidin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bu kez Basmane Garı’’ne gitmekte olan trenin önünü kesti.’
 
İZMİR - Gürçeşme semtinde bulunan 2216 Sokak'taki hemzemin geçitin kapatılmasını protesto eden mahalle sakinleri Basmane Garı'na gitmekte olan trenin yolunu keserek eylemlerini sürdürdü. Tren yolunun kapatılmasını protesto eden vatandaşlar feryat etti.
Bütün yaşamsal ihtiyaçlarının tren yolunun diğer tarafında olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Konak Belediye Başkanı'nı buraya çağırıyoruz. Gelsinler bir bu mahallede otursunlar. Buradaki bütün evler bizim. Biz hiçbir yere gitmeyiz. Çocuklarımızı sokağa salmaya korkuyoruz. Saçma sapan işler yapıyorlar. Seçim zamanı geldiği zaman hepsi oy istemeye geliyor. Şimdi gelsinler. Bir yangın çıksa, ambulansa ihtiyaç duysak nasıl gelecek bilmiyoruz. Taksi çağırıyoruz gelmiyor. Otobana çıkmamız gerekiyor araba bulabilmek için. Bunu da can güvenliğimiz için yapamayız. Buca semtine gidemiyoruz. Mahalleye hiçbir yerden giriş yok" dediler.

Semtin mahalle muhtarları, "Biz buraya çözüm istiyoruz. Mavişehir'de, Alsancak'ta gezeceğine gecekondu diye tabir ettiği yerlere gelsin, problemlere çözüm bulsun. Bu nasıl bir belediye başarısızlığıdır. Altgeçit ya da üstgeçit ne olursa olsun buraya çözüm istiyoruz. Bunlar olmazsa biz buradan nerelere gideceğiz? Bir tarafımız dere diğer tarafımız tren yolu. Ne yapacağız bilemiyoruz. Bir an önce bu problemin çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Tren yolunu kapatan mahalle sakinleri, Basmane Garı istikametine giden trenin önünü keserek eylemlerini sürdürdüler. Bazı mahalle sakinleri trenin önünde fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşlar trenin geldiğini gördükleri sırada kaçmayı tercih ettiler.

Mahalle muhtarları vatandaşları sakinleştirdikten sonra trenin geçişine izin verdiler. (İHA)
 
ALİAĞA'DA DA PROTESTO
Aliağa-Menderes ilçeleri arasındaki hafif raylı sistem projesi kapsamındaki çalışmalar nedeniyle bazı yolların araçların yanı sıra yayaların da geçişine kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, planlanan üst geçidin bir an önce yapılması için tren yolu üzerinde oturma eylemi yaptı.
 
Güney ve Yeni Doğan mahallesi sakinleri, Yenişehir semtindeki tren rayları üzerinde toplanarak oturma eylemi yaptı. Belediyeyi protesto eden ve sorunlara çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar adına Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz açıklama yaptı. Mahallenin bir bölümünü Meles Çayı'nın çevirdiğini belirten Düz, şöyle konuştu:
 
''Hafif Raylı Sistem Projesi çalışmaları nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı, yaya geçişini engellemek için de duvar örüldü. Melez Çayı ile duvar arasında kaldık, ada gibi olduk. Mahalle sakinlerimiz hem sosyal yaşantılarında, hem de sağlık sorunlarında büyük sıkıntılar yaşayacaklar, bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz.''
 
Güney Mahalle Muhtarı Akın Öz de belediyeden üst geçit ihalesinin bir yıl içerisinde yapılacağının söylendiğini ve yeterli bilgi verilmediğini belirterek, ''Yollarımız kapatıldı, günlük yaşantımız olumsuz etkileniyor. Yayaların kullanacağı geçidin bir an önce yapılmasını belediyeden talep ediyoruz'' dedi. Açıklamaların ardından vatandaşlar dağıldı.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç-Sen 525’’i ele geçirdi!
Grup üyeleri 525 ve 412 No'lu belediye otobüsünün ücretli hale getirilmesini ...
Tunceli’’de çatışma: 2 terörist öldürüldü
Ovacık İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren yasadışı sol ...
At yarışında 300 daire kaybedince’…
İzmir'de 45 yıldır at yarışı oynadığını bildiren İbrahim Topçu isimli ...
 
Konak Meydanı’’nda ’‘bomba’’ paniği
Bomba görünümlü çanta paniğe yol açtı. Vatandaşlar hemen polise haber ...
Buca’’da pitbull dehşeti
İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen olayda bir aileye saldıran pitbull ...
500 bin paralı asker yolda
Hakkari’’deki saldırının ardından profesyonel ordu için düğmeye basan ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Dünya aile ödülü Erdoğan'a verildi
Dünya Aile Örgütü'nün Başkanı, ödülü dünyanın tüm aileleri adına ...
Kanser hastası açlık grevine başladı
Kanser hastası Seferihisarlı Nuray Eröz (50), takip edildiği Ege Üniversitesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva