HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 17:21

Gülşen, Eroğlu'nun usulsüzlüğünü belgelemiş!

Büyükşehir operasyonuyla tutuklanarak Buca Kırıklar Cezaevine gönderilen Hulisi Gülşen’in, Bakan Eroğlu’nun İSKİ Başkanı olduğu dönemde ‘Skandal ABD’ gezisini ortaya çıkaran raporu hazırladığı ortaya çıktı.

Gülşen, Eroğlu nun usulsüzlüğünü belgelemiş!

ANKARA- CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelere yapılan operasyon ilginç bir tesadüfü beraberinde getirdi. “Örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmaktan” cezaevine gönderilen Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, müfettiş olarak tam 11 yıl önce dönemin İSKİ Başkanı Veysel Eroğlu’nun da adının karıştığı “skandal ABD” gezisini ortaya koydu.
 
HEM ABD'YE GİTMEDİ HEM HARCIRAHI ALIP KULLANDI
Gülşen raporunda Tayyip Erdoğan’ın “belediye ekibinde” yer alan, daha sonra TBMM’ye giren bazı isimlerin 13 bin dolarlık harcırah aldıklarını, Eroğlu’nun ise daha da ileri giderek babasının kalp ameliyatı geçirmesini bahane göstererek hem ABD’ye gitmediğini hem de harcırahı alıp kullandığını belirleyen rapor hazırladı.
 
DEVLETTEN 13 BİN DOLAR HARCIRAH, GEZİ DE ŞİRKETTEN
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlere yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen ile ilgili ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Gülşen, 2002 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olduğu dönemde arkadaşları Özcan Erdoğan, Fazıl Can ile Sanayi Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Doğan Atamer ile 15 sayfalık rapora imza attı. Başbakan Erdoğan’ın “belediye ekibinden” olan ve en yakın çalışma arkadaşlarınından birisi olan Çevre ve Orman Bakanı olan Veysel Eroğlu’nun da adının yer aldığı raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden coğrafi bilgi sistemi cihazıyla ilgili ihaleyi kazanan müteahhit firmanın ABD’ye götürdüğü 8 belediyeciyi hem bedava yedirip içirdiği hem de tüm masrafları firmanın karşıladığı gezi için devletten 13 bin dolar harcırah aldığı ortaya konuldu.
 
Müfettişler yolsuzluğa karışanlar için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 2000 yılında yaşanan “gezi skandalı”, dönemin belediye başkanları Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna’nın dönemlerindeki suçlamalar üzerine başlatılan bir başka soruşturma sırasında tesadüfen ortaya çıktı.
 
İŞTE O RAPORDAKİ İDDİALAR
Bakan Eroğlu’nun yanı sıra geçen dönem AK Parti Kayseri Milletvekili olan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Adem Baştürk, halen THY’nin Kurumsal İletişim Başkanı olan Zeki Çukur’un da “usulsüzlük yaptığı” iddiasıyla savcılığa sevk edildiği müfettişlerin raporunda, suçlamalar tek tek anlatıldı. Bu kişilerin “harcırah” adı altında toplam 13 bin 298 dolar çekilerek, devletin zarara uğratıldığının vurgulandığı raporda şu iddialar yer aldı:
 
“- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1998’de açtığı 7 kalem GIS işletim sisteminin alınması ile ilgili ihaleyi 274.7 milyar lira bedelle GISMAP Bilgi Sistemi A.Ş aldı.
 
- Şirket şartnamesinde de yer alan bir madde uyarınca sistemi tanıtmak üzere 8 belediye personelini Los Angeles’a davet etti. Bu geziye İGDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adem Baştürk, Başkan Vekili Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Eroğlu, Sosyal İşler Müdürü Zeki Çukur, Bilgi İşlem .Daire Başkanı Mehmet Çelen, Halk Ekmek A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda Araç Gereç Satın Alma Müdürü Mehmet Doğan, İstanbul Asfalt Fabrikaları A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyesi Harita Müdürü Mustafa Taşkan ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eldemir katıldı.
 
- Los Angeles’te düzenlenen eğitim seminerine katılan belediye görevlilerinin; uçak sefer ücretleri, seyahat harcamaları, konaklama ve yemek giderleri firma tarafından karşılandı. Buna rağmen belediyeciler devletten toplam 13 bin 298 dolarlık harcırah aldılar.
 
- Müfettişlerin araştırmasına göre geziye katılacağı bildirilen İSKİ Genel Müdürü ve İGDAŞ’ın yönetim kurulunda yer alan Veysal Eroğlu babasının kalp ameliyatı geçirmesini bahane göstererek hem ABD’ye gitmedi hem de harcırahı alıp kullandı”
 
ZİMMET DAVASI
Bir yıl sonra dönemin Eyüp Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel tarafından İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ), İstanbul Halk Ekmek A.Ş. ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin eski yönetim kurulu üyelerinden oluşan ve aralarında Eroğlu’nun da bulunduğu 22 sanık hakkında “zimmet” suçundan dava açıldı. İddianamede, 16-22 Temmuz 2000 tarihleri arasındaki ABD gezisinin firma tarafından karşılandığı belirtildi.( YUSUF SAHİCİ/Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İnsan midesi sürekli olarak dolu olmaz'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2.5 aylık Kübra bebeğin otopsi raporunda açlıktan ...
Baro’dan vekil adaylarına 45 çevre sorusu
İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, 12 Haziran seçimleri öncesi 45 çevre sorusu hazırladı.
Cumhuriyet Gazetesi 87 yaşında
Adını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği tek gazete olan ve tüm ...
 
Sertel Kocaoğlu'nu ziyaret etti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri ...
Mayıs’ta kar süprizi
Hıdırellez Bayramı’nın ertesi günü Sivas'a kar yağdı. Güne karla uyanan ...
PKK'nın yeni hedefi F-16 pilotları
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda, PKK’nın F-16 pilotlarını ...
 
Bakanlık akladı yargı tutukladı
İçişleri müfettişleri, geçen yıl Büyükşehir’in konserleriyle ilgili ön ...
Kasırga'da tahliye: Hüsnü Kaya serbest
Antalya, İzmir (Buca), Ankara ve Adana’daki bazı belediyelere yönelik ...
‘Trafik bilinci 5 bin kişinin ölümünün önüne geçer’
Her yıl Türkiye’de trafik kazaları nedeni ile 5 bin kişinin öldüğü ve ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva