HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2011 Çarşamba - 10:15

Gülen: Biraz da kendimize bakmalıyız

Son gözaltı ve tutuklamaların ardından bir kez daha eleştiri oklarının çevrildiği Fethullah Gülen'den dikkat çekici özeleştiriler geldi.

Gülen: Biraz da kendimize bakmalıyız

İSTANBUL - Fethullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, okyanus ötesinde hoca efendinin misafiri oldu. Bugünkü köşesinde Gülen'in mesajlarına yer veren Gülerce, "Savaşlardan yorulmuş dünyamızda, evrensel barış adına, sevgi ve hoşgörü adına yollara düşmüş bir insanın, mütevazı dünyasında onunla aynı havayı teneffüs ediyorsunuz... Söylediklerini bir gazeteci olarak okuyucularınıza ulaştırma arzusunu zaptetmeniz mümkün değil." sözleriyle Gülen'in yanında olmanın sevincini anlattı.
 
"KENDİMİZLE YÜZLEŞMEDEN…"
Kendilerine cephe alanlara karşı zeytin dalı uzattığı konuşmasında Gülen, cemaate gönül verenleri 'nerede hata yaptık?' sorusunu sormaya çağırıyor. Gülerce dikkatlice not aldığı o konuşmayı köşesine taşıdı:
 
"Başkaları niye düşmanlık yapıyor, komplo kuruyor, her fırsatta bu harekete dil uzatıyor? Burada biraz da kendimize bakmamız lazım. Acaba bizim usul hatalarımız mı, üslup hatalarımız mı var? Bize olan bakış; yanlış yaklaşımlarımızdan mı, ihmallerimizden mi, o insanları 'karşı cephe' olarak görmemizden mi kaynaklanıyor? Bunları düşünmeden, bir yönüyle kendimizle yüzleşmeden, kendimizi sorgulamadan, hemen insanları, kabahatlerinin mahkûmu haline getirmek doğru değil.
 
"ELİNİ ÖPERİZ ÇOK RAHATLIKLA"
"Keşke o insanlar da bizim iyiliğimizi isteyerek, bizler için 'daha iyi olsalar' mülahazasıyla ve insafla, izanla neyimiz eksik ise onu söyleseler. Biz de kendimizi Allah karşısında hesaba çekerek, kendimizle yüzleşerek, 'neyimiz eksik, bu mevzuda ne yapsak' desek. Okuma mı, müzakere mi, mukayeseli okuma mı, fedakârlık mı, ne eksikse bunlar bize rencide etmeden, kırmadan söylense. Biz bu yaklaşımı, irşat sayarız. Eksikliklerimizi giderme adına, bu hareketin içindeki insanların eksikliklerini giderme adına bir irşat sayarız. Bize irşat adına elini uzatan insanların elini öperiz, çok rahatlıkla..."
 
ELİNİ KİMLER TUTACAK?
Gülen'in dikkat çeken özeleştirisinin ardından Gülerce, "Evet, muhterem Gülen kanaatimce, insaf sahibi samimi insanlara, karanlık mahfillerden yürütülen kampanyaların boğucu atmosferinden kurtulup, ülkemizin ve insanımızın geleceği adına bir davet yapıyor. Tutulması gereken bir el uzatıyor. Kimler tutacak acaba?" sorusuyla yazısını tamamlıyor.
 
RUŞEN ÇAKIR’DAN ÇAĞRI
Vatan Yazarı Ruşen Çakır bugünkü köşesinde Gülen cemaatine "Hatadan dönmenin tam zamanı" çağrısında bulundu. İşte o yazıdan bir bölüm:
 
"Şener ve Şık’ın, Gülen hareketini rahatsız edecek gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandığı yolundaki iddialar sadece Türkiye’de değil dışarda da giderek tırmanıyor. Özellikle “kitap avı”nın ardından, Gülen cemaatinin yıllar boyunca sabırla ve büyük bir özveriyle, “diyalog, hoşgörü ve empati” gibi kavramların üzerine inşa etmiş olduğu imajı sarsıntı geçiriyor. Gülen’in açıklamasının, Ekrem Dumanlı başta olmak üzere bazı kanaat önderlerinin yazı ve yorumlarının bu gelişmeden kaynaklandığını söyleyebiliriz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ergenekon'da son dalga: İlahiyatçılar
Zirve Yayınevi davası kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Evi arananlar ...
‘İmamın Ordusu’na bir yasak daha
Gazeteci Ahmet Şık'ın yayımlanmadan toplatılan “İmamın Ordusu” adlı kitabı ...
İzmir'in NATO üssü olmasına protesto
TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu ile destek veren bazı parti, sendika ve ...
 
Bir garip itiraf: Yamyamım
İzmir 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde, koğuş arkadaşı ile suç ortağını öldüren ...
Vecdi Gönül'den Libya açıklaması
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’nin Libya’ya savaşa gitmediğini, ...
YGS'de başörtüsü gerginliği
İzmir'de, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başörtülü ...
 
CHP aday adayları tanıtımında eylem
Konak Belediyesi önünde yaklaşık 1 aydır eylem yapan taşeron temizlik ...
İzmirli mühendisin şüpheli ölümü
İzmirli Jeoloji Mühendisi Mert Tamtan(27) Endonezya’da bir doğum günü ...
Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yıl 51'incisini düzenlediği ''2010 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva