HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2011 Çarşamba - 09:45

'Ergenekon'da son dalga: İlahiyatçılar

Zirve Yayınevi davası kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Evi arananlar arasında ilahiyat profesörü Zekeriya Beyaz da var.

 Ergenekon da son dalga: İlahiyatçılar

İSTANBUL - Ergenekon davasıyla birleştirilen Malatya’daki Zirve Yayınevi katliamı soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Konya, Trabzon ve Adana'da bazı adreslerde arama yapılıyor.
 
İstanbul'da evi arananlar arasında ilahiyat profesörü Zekeriya Beyaz da var.
 
Beyaz'ın, Esenler'deki evinin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan avukatlarından Hacer Güvener, sadece kitaplar üzerinde incelemelerin devam ettiğini belirterek, ''Top aramıyorlar, tüfek aramıyorlar. Sadece kitaplar ve tuttuğu notlar üzerinde didik didik arama yapılıyor'' dedi.
 
Beyaz'ın diğer avukatı Fehmi İnan da aramaların şu anda ev ve ofis olarak kullanılan 5 numaralı dairede sürdüğünü ifade ederek, buranın bilgisayar ve çok sayıda kitabın bulunduğu bir yer olduğunu kaydetti.
 
Arama emrini görmediğini dile getiren İnan, kendisine aramanın son operasyonlar kapsamında gerçekleştirildiğinin söylendiğini anlattı.
 
Zekeriya Beyaz ile son üç günde iki defa görüştüğünü ifade eden İnan, Beyaz'ın kendisine ''Artık televizyonlara çıkışım engellenmektedir. Toplantılara gitmem engellenmektedir. Eskiden günde 125 telefon gelirken, şimdi 15 kere arıyorlar. Dostlarım bile telefonum dinlendiği için aramaktan korkuyorlar'' dediğini aktardı.
 
'BU BİR OYUN VE PROVOKASYON'
Bu arada, arama nedeniyle evin bulunduğu yere gelen İşçi Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdal Demirkan da bugün yine Türkiye'nin en seçkin ilahiyatçı ve bilim adamlarının evlerinin basıldığını savunarak, ''Beyaz hocamızın evi basıldı. Tertip devam ediyor. Ama bunu bertaraf edeceğiz'' şeklinde konuştu.
 
Demirkan, seçime giden Türkiye'de kimsenin konuşmamasının istendiğini öne sürerek, ''Zekeriya Beyaz ve Doğu Perinçek zindanlara da tıkılsalar, onlar yine bildiklerini söyleyecektir. Bu tertibi kınıyoruz. Bu bir oyun ve provokasyondur'' diye konuştu.
 
Öte yandan, Beyaz'ın evinin önünde Aydınlık gazetesini kaldırarak konuşan bir kişiye mahalleli tepki gösterdi. Bu kişi, tepkiler üzerine gazeteyi indirerek evin önünden ayrıldı.
 
'SAİD-İ NURSİ'YLE İLGİLİ KİTAP TASLAĞINI ALDILAR'
Zekeriya Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz da aramayla ilgili, "Sabah erken saatlerde polis bir arama kararıyla birlikte geldi. Ergenekon operasyonu kapsamında, Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece Said-i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitap vardı sadece onunla ilgili belgeleri aldılar" diye konuştu.
 
KÜÇÜK: CİNAYETTE ADI GEÇENLERLE BİR İLGİM YOK
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün evinde de arama yapılıyor.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında sabah saatlerinde, Küçük'ün Eryaman'daki evinde arama başlattı.
 
Edinilen bilgiye göre, Prof. Dr. Abdurrahman Küçük hakkında tutuklama kararının olmadığı sadece arama kararı bulunduğu öğrenildi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, ''Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok'' diye konuştu.
 
Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, ''Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum'' ifadelerini kullandı.
 
Küçük'ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneğinde de yapılan arama sona erdi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında, Prof. Dr. Küçük'ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneğinin Necatibey Caddesinde bulunan adresinde yaptığı aramayı tamamlayarak dernekten ayrıldı.
Dernekteki bilgisayarların imajını kopyalayan güvenlik güçleri, bazı kitap ve belgelere el koydu.
 
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in üniversite yerleşkesindeki lojmanında arama tamamlandı. Ekipler, Filiz'in üniversitedeki odasında arama çalışmasına başladı.
 
Lojmandaki aramanın tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Şahin Filiz evinden, polisler ve avukatı Serkan Ergül ile birlikte Edebiyat Fakültesi'ndeki çalışma odasına getirildi. Prof. Dr. Filiz, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine aramaların tamamlanmasından sonra açıklama yapabileceğini söyledi.
 
Bu arada, aramaların yapıldığı üniversite yerleşkesine bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de geldi.
 
ALBAYRAK: OLAYDA ADI GEÇEN ŞAHISLARI TANIMIYORUM
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın lojmandaki evinde ve fakültedeki odasında yapılan arama da tamamlandı.
 
Yaklaşık 6 saat süren aramada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda bazı CD ve dokümanlara el konuldu.
 
Ekiplerin Albayrak'a ait bilgisayarları inceleyerek hard disklerini kopyaladığı öğrenildi.
 
Albayrak, aramanın ardından, fakültenin önünde bekleyen basın mensuplarına meslektaşı aracılığıyla yazılı açıklama gönderdi.
 
Açıklamayı dağıtan kişi, Albayrak'ın yorgun olduğu belirterek, sözlü açıklamada bulunmayacağını bildirdi.
 
Albayrak'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
 
''Sizin de bildiğiniz üzere emniyet yetkililerimiz bugün fakültedeki odamda ve evimde arama yaparak görevlerini yerine getirmişlerdir. Bugün basınımızda yer alan olayla hiçbir şekilde ilgim yoktur. Olayda adı geçen şahısları da tanımıyorum. Şimdiye kadar kendileriyle herhangi bir irtibatım olmamıştır. İlgilerinize teşekkür ederek hepinize saygılar sunarım.''
 
Türk Eğitim-Sen Çukurova Üniversitesi Şube Başkanı Rıfat Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Albayrak'ın misyonerlikle ilgili çalışmalar yaptığını belirterek, ''Misyonerlikle ilgili yayınları da bulunuyordu. Bu konuda emniyette bile konferans verdi. Bu tür olaylarla ilgisi olduğuna ihtimal vermiyoruz'' dedi.
 
Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın dinler tarihi başta olmak üzere çeşitli konulardaki kitaplarının fakülte kitaplığında bulunduğu belirtildi.
 
Albayrak üniversitede dinler tarihi ve metodolojisi, mukayeseli halk inançları, dinlerarası ilişkiler ve diyalog imkanları konularında lisans ve yüksek lisans dersleri veriyor.
 
MEHMET AYDIN'IN EVİNDEKİ ARAMA TAMAMLANDI
Konya'da da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın evinde yapılan arama tamamlandı.
 
Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi'ndeki evinde yaklaşık 4 saat arama yaptı.
 
Aramada bazı belgelere el konulduğu bildirildi.
 
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Aydın'ın geçen yıl emekli olduğu fakat üniversitede halen ders verdiği öğrenildi.
 
Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce'nin evi ve üniversitedeki odası aranıyor.
 
Cöhce'nin evinde ve fakültedeki ofisinde aramaların devam ettiği, aramalara Malatya adliyesindeki özel yetkili bir savcının da eşlik ettiği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İmamın Ordusu’na bir yasak daha
Gazeteci Ahmet Şık'ın yayımlanmadan toplatılan “İmamın Ordusu” adlı kitabı ...
İzmir'in NATO üssü olmasına protesto
TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu ile destek veren bazı parti, sendika ve ...
Bir garip itiraf: Yamyamım
İzmir 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde, koğuş arkadaşı ile suç ortağını öldüren ...
 
Vecdi Gönül'den Libya açıklaması
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’nin Libya’ya savaşa gitmediğini, ...
YGS'de başörtüsü gerginliği
İzmir'de, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başörtülü ...
CHP aday adayları tanıtımında eylem
Konak Belediyesi önünde yaklaşık 1 aydır eylem yapan taşeron temizlik ...
 
İzmirli mühendisin şüpheli ölümü
İzmirli Jeoloji Mühendisi Mert Tamtan(27) Endonezya’da bir doğum günü ...
Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yıl 51'incisini düzenlediği ''2010 ...
İdam cezası tartışmaları büyüyor
552 gündür kayıp 3 çocuğun Kayseri’de birine tecavüz edilerek vahşice ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva