HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 22:27

Gül'den Ankara’ya 'ilginç' teşekkür!

İTO’nun konuğu olarak İzmir’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için gerekli tüm destekleri vereceğini belirtti; “İzmir, küçük problemlerin içinde boğulacak bir kent değildir. İzmir kendini değil, Türkiye’yi düşünecek bir kenttir, böyle düşünmek gerekir” dedi.

Gül den Ankara’ya  ilginç  teşekkür!

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - Bir dizi etkinliğe katılmak üzere İzmir'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, günü Swissotel Grand Efes'te İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Bir İzmir Akşamında Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Ege İşadamları Buluşması' toplantısına katılarak tamamladı. İzmir Ticaret Odası'na üye işadamlarının yanı sıra çevre illerden gelen işadamlarının da katıldığı yemekli toplantının ev sahipliğini yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü yarı İzmirli olarak gördüklerini ancak kendisini daha da sık görmek istediklerini belirterek, "Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile konuşmadım. Ama, İzmir'de bir cumhurbaşkanlığı köşkü inşa edelim ve sizi daha sık kentimizde ağırlayalım" dedi. Demirtaş, 2023 hedeflerine ulaşmak için Egelilerin bazı istekleri olduğunu belirterek, “Balıkesir lojistik köy, Aydın, havaalanı, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale yolunu, Manisa - İzmir tünelini.Tüm iller jeotermalin değerlendirilmesini, ecrimisil kiralarının düşürülmesini ister. Tüm kıyı illeri kültür balıkçılarına daha düşük kiralar ve kıyıda lojistik alan istiyor. Ayrıca, Kütahya 30 Ağustos da sizi ağırlamak istiyor. En önemli konu ise "TURİZM" Yapılacak Turizm Master Bölge Planı ile ve eksik altyapısının tamamlanması ile bölgemize en az 20 milyon turist çekebiliriz diyoruz" dedi. Başkan Demirtaş ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün EXPO 2015'e verdiği desteğe dikkat çekerek, EXPO 2020 adaylığında da aynı desteği görmek istediklerini söyledi. Demirtaş, "EXPO 2020'yi himayenize alın. 5. İktisat Kongresi'ni ise 17 Şubat 2013'de gerçekleştirmek için talimatlarınızı bekliyoruz" diye konuştu.

- Gül'den ince mesaj...haberi için tıklayın

- Gül, ESBAŞ'ta uçak gövdelerinin ve motorlarının üretileceği fabrikanın temel atma törenine katıldı...haberi için tıklayın

- Gül, Türkiyenin ilk faz araştırmaları kliniğini İzmir'de açtı...haberi için tıklayın

- Gül'ün vapur keyfi...haberi için tıklayın
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İzmir'in ticaret ve sanayi şehri olduğuna dikkat çeken Gül, Türkiye'de uluslararası ticaretin ne olduğu bu bölgeden öğrenildiğini söyledi. İzmir'de gelecek yıllara dönük büyük projelerin bulunduğunu bildiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Çevre yolları, havaalanları, yeni otoyol projesi ile iki büyük bölgeyi ve birçok şehrimizi birbirine bağlayacak hızlı tren bu büyük noksanlığı gidecektir. Bunun Ege için çok büyük cazibe oluşturacağından endişem yok. İzmir Turizm konusunda da önemli bir şehir. Bu konuda İzmir’in bir miktar silkinmesi gerektiğini daha önce de söyledim. İzmirli idarecilerin çok büyük bir metropole yaraşır şekilde hareket etmeleri gerektiğini her gelişimde paylaştım. Bugün de bu konuyu dile getirmek istiyorum. İzmir’in ismini kendi başına tarihin tek başına çok büyük olduğunu ve herkesin buna uygun hareket etmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. Problemler vardır, bunlar büyük düşünerek halledilebilecektir. Küçük problemlere takılmayın. Her yerin problemi vardır. Onun için İzmir, küçük problemlerin içinde boğulacak bir kent değildir. İzmir kendini değil, Türkiye’yi düşünecek bir kenttir, böyle düşünmek gerekir” dedi.

 
Türkiye’nin son yıllarda büyük gelişme yakaladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Başka ülkelerle mukayese ettiğimizde çok iyi durumdayız. Dış borç oranı milli gelirin yüzde 40’ıdır. Bunlar Maastricht kriterlerini karşılayan rakamlardır. Bunları tutturamayan Avrupa ülkeleri büyük krizler yaşıyor, yaşayanları da göreceksiniz. Bizim kendimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Türkiye’nin yapması gereken her alanda kendini sağlamlaştırmasıdır. Rüzgarlara karşı sarsılmamasıdır. Türkiye sağlam adımlarla giderken bu sağlam adımlarda en dikkat çeken yerlerden biri de İzmir ve Ege bölgesidir. Her yabancı şirket buraya gelir, Türk sermayesi yatırım yapacaksa burayı tercih eder. Büyük düşünün ve büyük hareket edin. Özgüvenli hareket edin. Büyük altyapı yatırımları tek başına yeter. Bu bölgemizin daha çok gelişmesini sağlayacaktır. Tarım, turizm, insanların eğitimi açısından bu durum böyledir. İzmir’in 9 adet üniversitesi vardır. En yeni üniversiteler de İzmir’dedir” diye konuştu.
 
“Şikayet değil, çalışmamız gerekiyor” diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşarak, eleştiri ile değil, işe bakarak herkesin yarış içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İzmir’in tanıtılması için gerekeni yapacağını dile getiren Gül, “İzmir in sadece ismi yeter dedik.  Bu anlamda 2015 büyük bir hamle olmuştur. Kazanmak için elbirliği içinde çalıştık. İzmir kendine geldi ve toparlandı. Maalesef kaybedilmeyecek olan bir yarışı kaybettik. Onların sebebine girmek istemem, geride kaldı onlar. Herkes üzüntüsünü ifade ederken bende üzüntümü ifade ettim. Ama “bu aynı zamanda büyük bir yatırım oldu” dedim. Gerçekten de İzmir o büyük yatırımın sonuçlarını aldı. O tanıtımın çok büyük katkıları oldu. Hak etmişti. Şimdi 2. kez aday gösterildi. Ankara sizinle çıkıp rekabet etmese harekete geçmeyecektiniz. Onun için Ankara’ya da teşekkür ederim. EXPO tarihinde ilk başvuruda kazanan olmamış. Biz kendi genel hatalardan kaybettik. İnanıyorum ki 2020’yi İzmir kazanacaktır. Bu  sadece İzmir değil, Ege ve Türkiye projesidir.  İzmir projesi olarak düşünürseniz, küçük düşünürünüz İnşallah kazanacağız”
 
EXPO 2020 adaylığına kadar İzmir ve Ege’yi hazırlamak için çok büyük altyapı yatırımları gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, İzmir İstanbul hızlı otoyol projesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Ayrıca Fransa’nın Champs Elyees'teki salonu da EXPO için kullanacaklarını dile getiren Gül, İzmir iktisat kongresi ile ilgili de talimatı verdiğini belirterek, 5. iktisat kongresini İzmir’de gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Toplantının sonunda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e içi kuru incir ve bademle doldurulmuş 'Okunmuş Kase' ve kendisinin İzmir'de bir dönem okuduğu Kemal Reis İlköğretim Okulu'nu ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafın büyütülmüş ve çerçeveletilmiş halini hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 22:48

SN.CUMHURBAŞKANIMIZA DEĞERLİ KATKILARINDAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.DEVLET - HÜKÜMET ORTAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK SANAYİ VE TİCARET ERBABINA AMA ONLARIN BAŞKANLARI HEPSİ TOPLANIP BÜYÜK ŞEHİRDE YAPILAN USULSÜZLÜKLER İÇİN AÇILAN DAVA İÇİN BAŞKANA DESTEK OLDULAR.FAKAT NE YAZIK Kİ YETERSİZ KALDI.TİCARET ODASI VE SAN.ODALARI BAŞKANLARI ,SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ,İZMİRLİLERE SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİ YOK MU ACABA.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'ün vapur keyfi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'de Körfez turu da yaptı. İzmir Büyükşehir ...
Gülşen, Eroğlu'nun usulsüzlüğünü belgelemiş!
Büyükşehir operasyonuyla tutuklanarak Buca Kırıklar Cezaevine gönderilen ...
'İnsan midesi sürekli olarak dolu olmaz'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2.5 aylık Kübra bebeğin otopsi raporunda açlıktan ...
 
Baro’dan vekil adaylarına 45 çevre sorusu
İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, 12 Haziran seçimleri öncesi 45 çevre sorusu hazırladı.
Cumhuriyet Gazetesi 87 yaşında
Adını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği tek gazete olan ve tüm ...
Sertel Kocaoğlu'nu ziyaret etti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri ...
 
Mayıs’ta kar süprizi
Hıdırellez Bayramı’nın ertesi günü Sivas'a kar yağdı. Güne karla uyanan ...
PKK'nın yeni hedefi F-16 pilotları
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda, PKK’nın F-16 pilotlarını ...
Bakanlık akladı yargı tutukladı
İçişleri müfettişleri, geçen yıl Büyükşehir’in konserleriyle ilgili ön ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva