HABERLER>SPOR
9 Aralık 2011 Cuma - 19:41

Göztepe ile Bucaspor 6,5 yıl sonra yeniden

Bank Asya 1. Lig'deki İzmir temsilcilerinden Göztepe ile Bucaspor, pazar günü 6,5 yıl aradan sonra puan mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Göztepe ile Bucaspor 6,5 yıl sonra yeniden

İZMİR - Bank Asya 1. Lig'de son 4 haftada aldığı 3 galibiyetle puanını 18'e çıkaran ve ligde 10. sıraya yükselen Göztepe, geçen sezon Süper Lig'e veda eden ve bu yıl genç bir takımla yoluna devam Bucaspor'la pazar günü saat 19.00'da Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.
 
Profesyonel liglerde ilk kez 1990-1991 sezonunda 2. Lig B Grubu'nda mücadele eden iki ekip arasında Alsancak Stadı'nda oynanan ilk maçı Bucaspor 2-1 galip tamamladı. Sarı-lacivertli ekip, ligde en son 17 Nisan 2005'te Buca İlçe Stadı'nda oynanan maçı da aynı skorla kazandı.
    
BUCASPOR ÜSTÜN
Bu sezona kadar 9 yıl aynı ligde mücadele eden iki ekibin oynadığı 24 maçta Bucaspor 10, Göztepe ise 9 galibiyet elde ederken, 5 müsabaka berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Göztepe'nin 33, Bucaspor'un 30 golü bulunuyor.
 
GÖZTEPE'NİN GOLCÜLERİ
İki takım arasındaki mücadelelerde Göztepe'nin attığı 33 golde 23 farklı futbolcunun imzası bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Ayhan Korkmaz, attığı 4 golle en golcü isim olurken, bu oyuncuyu 3'er golle Ali Yüksel Can, Erkan Taşdemir ve Hüsnü Akın takip etti.
 
Bu futbolcuları Etem Aydemir (2), Arif Selahattin Gözoğlu, Aydın Kuzu, Erkan Sözeri, Gökhan Derince, Gürhan Dizlek, Hakan Susamcılar, Hayrettin Aksoy, İsmail Alan, Mehmet Aydın, Mustafa Volkan Alpacar, Selman Devren, Şenol Ustaömer, Tacettin Bakacak, Tacettin Doğan, Tarık Yurttaş, Volkan Velioğlu, Yücel Çabuk ve Zafer Turan (1) izledi.
    
BUCASPOR'UN GOLCÜLERİ
 20 farklı futbolcunun Bucaspor adına gol attığı Göztepe maçlarında şu anda sarı lacivertli ekipte teknik direktör olarak görev yapan Sait Karafırtınalar'ın 3 golü bulunuyor.
 
Genç teknik adam, 23 Eylül 1990'da Bucaspor'un Göztepe'yi 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atarken, 3 Mayıs 1992'de sarı lacivertli ekibin 3-0 galip tamamladığı müsabakada da 2 gol kaydetmişti.
 
Sait Karafırtınalar dışında Emin Toplu, Süleyman Çay ve Tevfik Cihan Bulut'un da 3'er gol attığı Göztepe maçlarında diğer gol atan isimler şöyle:
 
Abbas Duman, Onur Yeniyurt (2), Ayhan Korkmaz, Bekir Gülerarslan, Dinçer Yokuş, Erdem Aslan, İlker Seven, İsmail Alan, Mutlu Çelik, Oğuz Pehlivan, Orkan Şevket Yurtkoru, Sercan Vardar, Serdar Uçgan, Sertan Vardar, Yıldırım Yılmaz, Zafer Baştan (1).
 
İki takım arasındaki maçlarda gol atmayı başaran oyunculardan İsmail Alan, bu sevinci hem Bucaspor hem de Göztepe formasıyla yaşadı.
    
YARDIMCISIYLA RAKİP OLDU
Daha önce Bucaspor ve Göztepe'de Özcan Kızıltan'ın yardımcısı olarak görev yapan ve futbolculuk hayatında Bucaspor formasıyla Göztepe'ye 3 golü bulunan Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, pazar günü Kızıltan'a karşı puan mücadelesi yapacak.
    
ATATÜRK STADI'NDAKİ MAÇLAR
İki takım arasında şu ana kadar oynanan 24 maçın 15'i Alsancak Stadı'nda oynanırken, 7 müsabaka Buca İlçe Stadı'nda diğer 2 karşılaşma ise Atatürk Stadı'nda gerçekleşti.
 
4 Mayıs 1997'de Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlanırken, 30 Eylül 2000'deki müsabakada gülen taraf rakibini 1-0 mağlup eden Göztepe oldu.
 
TÜRKİYE KUPASI
Ligdeki mücadelelerinin dışında Türkiye Kupası'nda 2 kez mücadele eden Bucaspor ile Göztepe'nin birer galibiyeti bulunuyor. 27 Ekim 2004'te Türkiye Kupası 1. turunda karşılaşan iki ekipten Göztepe rakibini Hakan Susamcılar, Enver Işık ve Aydın Kuzu'nun golleriyle 3-0 yenip, kupada yoluna devam etmişti.
 
2009-2010 sezonunda ise 2 Eylül 2009'da Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmayı Bucaspor, şimdi Göztepe'de forma giyen Türker Demirhan'ın golüyle 1-0 galip tamamlayıp, bir üst tura çıkmıştı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Aydınlar: Sezon böyle bitecek
Şike soruşturmasında iddinamenin kabul edilmesinin ardından TFF Başkanı ...
İşte olay yaratacak şike iddianamesi
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan ...
Şike Yasası Komisyon'dan aynen geçti
Şike Yasası Meclis Anayasa Komisyonu'ndan aynen geçerek Meclis Genel Kurulu'na ...
 
Göztepe'ye yeni tesis alanı müjdesi
Urla'daki 20 dönümlük arazinin 49 yıllığına kulübe devredildiği bildirildi
Cim Bom'un zaferi sonrası internette derbi geyikleri
Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena Stadı'nda ...
İBB Güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu
Güreşte başarılı sonuçlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da ...
 
TS Şampiyonlar Ligi'ne veda etti, şimdi Avrupa Ligi'nde
Trabzonspor Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı son maçta Lille ile ...
Galatasaray derbiyi kazandı, zirveye oturdu: 3-1
Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği derbi maçta gülen Galatasaray ...
Altınordu kupaya erken veda etti
Türkiye Kupası 1'inci Kademe maçında Altınordu, sahasında Fethiyespor’a 2-1 yenilerek elendi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva