HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2024 Salı - 12:37

Gözler Temmuz ayına çevrilmişti… AK Partili Dağ ‘ara zam’ için net konuştu!

Merakla beklenen ‘Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Enflasyonu tek rakamlara indirdiğinizde sabit gelirlinin refahını sağlamış oluruz. Hazirandan itibaren enflasyonda düşüş olacağını biliyoruz ancak onun dışında aylık düşüşleri görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücret ile ilgili bir süreç olacak mı derseniz şu an için olmayacağını söyleyebilirim” dedi.

Gözler Temmuz ayına çevrilmişti… AK Partili Dağ ‘ara zam’ için net konuştu!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ CNN Türk'ün konuğu oldu. Gündemde yer alan konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Dağ, sokak köpeklerinin uyutulmasından asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Teşkilatta yeni bir yapılanma olacak mı sorusuna yanıt veren AK Partili Dağ "Dün MYK toplantısı ile il başkanlığı ataması aynı sürece geldi. Teşkilat başkanlığımız süreci yönetir. İstifa süreci oldu. Sahadaki değerlendirmelerle 7 tane ilde yeni atamalar gerçekleştirildi. 31 Mart seçimleri sonrası değerlendirmeler devam ediyor. İl ve ilçelerde diğer etkiler var mı inceleniyor. İstişare toplantılarını gerçekleştiriyoruz. AK Parti dinamik olarak bu noktaya gelmiş bir parti. Belediyelerin büyük kısmını son seçime kadar kazanmış bir parti. Cumhurbaşkanımız değişim gerekiyorsa imtina etmiş bir kimse değil. Zamanı geldiğinde değişim olur. Ülkedeki değişimi başarmış, kendi içinde kırgınlık küskünlük olmadan yapmış bir parti" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM KONUSUNDA DEĞİŞİK FİKİRLER VAR
Türkiye gündeminde yerini koruyan 'sokak hayvanları uyutulacak mı?' sorusuna yanıt veren Dağ, "Grup başkan vekilimizin başkanlığında bir çalışma yapıldı mecliste.  Bu konuda Türkiye'de söz söyleyecek, hem de köpek saldırısından mağdur olmuş kesimler dinlendi. Herkesin söylediği ifadeler bir çerçeve içine oturtuldu. Grup başkanımız bu konuda çalışmayı son haline getirmiş durumda. Dün MYK'da son değerlendirmeyi yaptık. Cumhurbaşkanımızın  başkanlığında  son toplantı ortaya konulup son hali verilecek. Siyaset sorunları gören ve bunlara çözüm üreten mekanizma. Siz siyasetçi olarak sorunu gördüğünüz halde buna çözüm üretme iradesi koyamazsanız ve sorunu halının altına süpürme ile karşı karşıya kalırsanız insanların bakış açışı değişir. Burada herkes sorunun varlığında hemfikir. Çözüm konusunda değişik fikirler var. Toplum kesimlerinden de, çok sert noktada çözüm bulalım diyen de var, söylediği ifadelerle soruna bir çözüm değil dolandıran bir düşünce de ortada var. Biz burada bu sorunun çözüm konumunda adımlar atacağız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Bu da konuya hassasiyetimizin en net göstergesi. Aylardır konuyu görüşüp tartışıyoruz, herkesin görüşüne önem veriyoruz. Tabii ki bir süzgeçten geçecek bunlar ve bu ortaya çıktığında neden karar verildiğini kamuoyu ile açıkça paylaşacağız. Son bir karar verilsin sonra bir taraftan grup başkan vekilimiz, diğer yandan biz açıkça anlatacağız" dedi.

SOMUTLAŞAN BİR ŞEY YOK
Moto-kuryelere vergi geleceği gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Dağ, "Şu anda bu konuda Hazine Maliye Bakanlığı bir çalışma yaptığını ifade ediyor. Taslağın taslağı üzerinden belki bakanlık içinden bazı bilgiler ve bunlara eklenen bazı hususlarla iş farklı bir boyuta götürülüyor. Bize de ulaşan bir durum yok. Henüz somutlaşan bir durum olmadığı için bakanlık noktasında onların da bize direkt verdiği bilgi yok.Basın mensupları haber kaynaklarından bilgi alarak, üstüne eklemeler yaparak kamuoyuna bilgiler yansıtıyor ve bunlar da zaten bakanlık tarafından yalanlanıyor. Burada somutlaşan bir şey yok" ifadelerini kullandı. 

REFORM NOKTASINDA BAZI ADIMLAR ATILACAK
Yurtdışı çıkış harçlarına zam geleceği yönündeki söylemleri değerlendiren Dağ, "Bana söylenen bunların konuşulduğu istişare edildi. Bunun meclis aşaması var. Topluma tabii ki hassasiyet göstermesi normal. Baktığımızda en önemli şey; Doğrudan vergiler sınırlı, dolaylı vergiler üzerinden vergilendirme yapıyoruz diye. Bu konuda vergi reformuna ihtiyacımız var. Bir adım noktasında dolaylı vergileri azaltacak, doğrudan verileri arttıracak, çok kazanandan çok, az kazanandan belki hiç alınmayacak noktaya gitmemiz lazım. Reform noktasında bazı adımlar atılacak. Bunu toplumun en alt kesimindeki insanlardan daha fazla alınacağı söylemleri gerçekçi değil. Vatandaşın üstüne yük artmayacak. Tabii ki bazılarının üzerindeki yük artacak. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine almak, sahadan gelen bilgileri kullanarak süreci ortaya koymak hedefimiz" diye konuştu.

TEMMUZDA ZAM YOK
Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğinin sorulmasına yanıt veren Dağ, "Kovid ve sonrasında özellikle yaşadığımız süreç asgari ücrette ondan önce yıllık taraflar bir araya gelerek bir süreç yürütülüyordu. Biz özellikle enflasyon ülkemiz için kovid, Rusya-Ukrayna savaşını ortaya koyduğu ciddi etki ve yaşadığımız sıkıntılı süreçte sabit gelirliyi muhafaza etmek noktasında yılda 2 defa bu süreci ortaya koyduk. Bunun zorlukları vardı. Burada artık esas mücadelemiz, sabit gelirliyi hem emekliyi, hem asgari ücretliyi hem memur noktasında asıl mücadeleyi enflasyonu düşürme noktasında koymamız lazım. Enflasyonu tek rakamlara indirdiğinizde sabit gelirlinin refahını sağlamış oluruz. Hazirandan itibaren enflasyonda  düşüş olacağını biliyoruz ancak onun dışında aylık düşüşleri görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücret ile ilgili bir süreç olacak mı derseniz şu an için olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Dağ'ın konuşmasından ara başlıkları şu şekilde:

SİYASETTE NORMALLEŞME SÜRECEK Mİ?
Birileri ev ödevi verecek biz de yapacak değiliz. Müzakere etmezseniz çözemezsiniz. Biz diyalog noktasında bir şeye bugün de açık olduk daha önce de açıktık. Diyalog sürecinden Kılıçdaroğlu rahatsızdı. Normalleşme sürecektir başka ittifak yok. Bizim ittifakımız bellidir. Masa üstünde ayrı üstünde farklı altında farklı değildir. Bu ittifak sadece seçim kazanmak için değil bu ülkenin ve coğrafyadaki süreçlerde duruş koymaktadır. Cumhur İttifakı'nda bir mesele yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne gelecek noktasında çok önemli olduğunu görüyoruz. Yeni ittifak arayışımız yok. Ben sorun görmüyorum.

Yarın tezkereler gelecek Meclis’e hem biz hem toplum duruşlarını görecek. Esas gündemimiz milletimizin yaşadığımız zorluğu ortadan kaldırmak.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ
Biz buna hukuk devleti çerçevesinde bakıyoruz. Hukuk görevini yapsın. Burada ön planında arka planında ne varsa savcılık araştırmalarını yaptı. Parti olarak davaya katılım sürecinde olduğumuzu düşünmüyorum.

 

 
Nicolo Melli, yeniden Fenerbahçe Beko’da!
 
Bahçeli'den 'Sinan Ateş' davası açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 26 Haziran 2024 Çarşamba 01:22

Vatandaşı göz göre göre fakirleştirdiniz bilerek ve isteyerek yaptınız ki muhtaç olanlar size mecbur kalsın. Zengini daha da zengin ettiniz. Kalkmış bir de temmuzda enflasyon düşecek diyorsunuz baz etkisiyle düşer tabi milleti salak mı zannettiniz! Tok açın halinden anlamaz vereceksin bunlara en düşük emekli maaşını alacaksın altlarından makam araçlarını belki o zaman milletin halini anlarlar.

Yorumu oyla      2      0  
25 Haziran 2024 Salı 22:11

Sadece rakamlar sıçrama yapıyor asgari ücret artsa ne olacak?

Yorumu oyla      2      0  
sezarın hakkı sezara 25 Haziran 2024 Salı 19:19

Hamza dağ şey değil mi ya? hani belediye başkanı adayı olupta seçim zamanı mal varlığı açıklamayan. seçim bittikten 3 ay sonra mal varlığı açıklayna aday değil mi?

Yorumu oyla      4      0  
25 Haziran 2024 Salı 14:43

Alım gücü iyice düşsün, talep azalsın ki enflasyon düşsün hesabındalar da bu hesap tutmaz.

Yorumu oyla      8      0  
25 Haziran 2024 Salı 14:15

Asgari ücret konusunda hükümet aradan çekilsin işveren ve işçi sendikaları aralarında anlaşsınlar. 3 harfli marketinden Esnafından yoğurtşusuna dümbelekçisine kadar asgari ücreta zam gelse bile anında cebinden hortumlamaya hazır: zam yapılsa ne olacakP? Bu iş ahlasızlık sektörü boyutuna vardı

Yorumu oyla      9      0  
murat 25 Haziran 2024 Salı 14:10

Muhalefetin dolduruşuna gelmeyin, sağlam durun enflasyon canavarını beraber gömelim.

Yorumu oyla      1      10  
25 Haziran 2024 Salı 13:42

Milletvekilleri maaşları düşsün, partilerin hazine yardımları kesilsin. Hep gariban olmaz değil mi?

Yorumu oyla      14      0  
25 Haziran 2024 Salı 13:36

SEN İZMİRDE BAŞARILIMISIN ONU SÖYLE

Yorumu oyla      8      0  
ayrancılar ilçe izmir 25 Haziran 2024 Salı 13:26

maaş harici herşeye zam geliyor böylemi düşecek enflasyon hadi ordan

Yorumu oyla      13      0  
SOKAK 25 Haziran 2024 Salı 13:06

Sayın DAĞ bulunduğu konuma yakışır bir açıklama yapmış. Emekçiler şunu çok ama çok iyi bilmelidirler ki " hak verilmez alınır". Bunu kabul etmeyen emekçiler ise ancak, Sayın DAĞ gibi siyasilerin iki dudağı arasına , kedinin ciğere baktığı gibi bakar ancak. Sayın DAĞ bulunduğu konuma nasıl uygun davranıyorsa, emekçilerde kendi konumuna uygun davranmalıdır. NOKTA

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnan’dan Büyükşehir’e ‘işçi’ salvosu: CHP’nin liyakatten anladığı budur!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne işten çıkarmalar ...
Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş bir araya gelecek
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşeceği ...
AK Parti'de 7 il başkanlığına atama
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Araplaşmaya yol verirsek!
Mehmet KARABEL yazdı... Araplaşmaya yol verirsek!
AK Partili İnan'dan CHP'li Aslanoğlu'na 'çakar' tepkisi!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’na tepki gösteren AK Partili İnan “Mağdur ...
Hakan Fidan: ByLock çözülünce FETÖ hayalet olmaktan çıktı
Dışişleri Bakanı Hakan Fiidan, ByLock uygulamasının çözülmesiyle FETÖ'nün ...
 
CHP'den ekonomi çıkışı: İktidarın ekonomi politikalarının bedelini halk ödeyecek!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Biz iktidarın milletimize yaşattığı ekonomik ...
AK Parti'den 'harç pulu zammı' iddialarına açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yurt Dışı ...
Karamollaoğlu adayını duyurdu
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva