HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2012 Perşembe - 19:35

Gizli tanık Poyraz'dan bomba açıklamalar!

Birinci Ergenekon davasında 3 gündür şok iddialarda bulunmaya devam eden gizli tanık Poyraz, neden gizli tanık olduğunu açıkladı.

Gizli tanık Poyraz dan bomba açıklamalar!

İSTANBUL - 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Birinci Ergenekon Davası’nın 213. duruşmasında Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker grubunda çalıştığını ve birçok gayri meşru işlere karıştığını söyleyen gizli tanık Poyraz’a, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese sorular yöneltti.
 
"ENERJİ BAKANI, PEKER’DEN YARDIM İSTEDİ"
"Sedat Peker Mehmet Ağar’ı tanır mıydı? şeklindeki soru üzerine gizli tanık, "Onu bilmiyorum ama Özer Çiller’i çok iyi tanır. Mesela bir seçim bölgesinde Çiller’in partisinin kazanması gerekiyorsa Özer Çiller, Peker’i arardı. Sedat Peker Özer Çiller’in istediği kişilerin DYP il ve ilçe yönetimine gelmesini sağlardı" dedi.
 
"PEKER ÖĞRENCİLERE BURS VERDİ"
Peker’in 1999 yılında Marmara Bölgesi’ndeki depremzelere yardım ettiğini de belirten Gizli Tanık Poyraz, "Sedat Peker biraz da gündem peşindeydi. Gündemden düşünce deprem bölgesindekilere yemek verdi. Orada çadır kurdu, çadırın önüne de Sedat Peker ismini yazdırdı" diye konuştu. "Sedat Peker öğrencilere de burs verir miydi?" sorusuna gizli tanık Poyraz, "Sedat Peker bazı öğrencilere burs verirdi. Ancak o öğrenciler nerede okurdu bilmiyorum" diye konuştu.
 
"PEKER HER BAŞI SIKIŞTIĞINDA KÜÇÜK’ÜN YANINA UĞRARDI"
Gizli Tanık Poyraz, Sedat Peker’in her başı sıkıştığında ya da polis tarafından arandığında Veli Küçük’ün yanına uğradığını ileri sürdü. Peker ile birlikte gezerken zaman zaman aniden bir telefonun geldiğini kaydeden gizli tanık Poyraz, "Telefon geldiğinde arabanın yönü aniden Gebze’ye dönerdi. Veli Küçük’ün yanına giderdik" dedi.
 
"PEKER’İN ÇÜRÜK RAPORUNU BEN AYARLADIM"
"Peker’in askerlik yapmadığı, askerlik yapmamak için çürük raporu aldığı doğru mu?" sorusuna gizli tanık Poyraz, "Evet, çürük raporu işini bağlayan da benim. Bir dönem birlikte çalıştığım Allattin Çakıcı’nın yanına gelip giden Celal astsubay vardı ona söyledim, o halletti. Sonra o da Peker’in adamı oldu" diye konuştu.
 
"ALTAYLI, PEKER’İN ALTIN TESPİHİNİ SALLIYORDU"
Sedat Peker’in bir anda çok büyüdüğünü bürokrasi ve medyada da söz sahibi olduğunu söyleyen gizli tanık Poyraz, "Fatih Altaylı program yapıyor, Peker’in altın tespihini sallıyordu" ifadesini kullandı.
 
"TATLISES MAFYA KORUMASINDAYDI"
Gizli tanık Poyraz, geçen yıl silahlı saldırıya uğrayan ünlü türkücü İbrahim Tatlises’in mafya korumasında olduğunu iddia etti. Tatlises’in korunmak için ilk olarak Drej Ali lakaplı Ali Yasak’a gittiğini, ancak ücreti fazla olduğu için sırasıyla Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker’e sığındığını ileri sürdü. Gizli tanık Poyraz, türkücü İbrahim Tatlıses’le ilgili de şu iddiayı dile getirdi: "İbrahim Tatlıses Drej Ali’nin korumasındaydı. Koruması karşılığında ona yüzde 20 pay veriyordu. Drej Ali çok istiyor diye Kürşat Yılmaz’a gitti. Yılmaz ise yüzde 40 aldı. Ondan da kaçıp Peker’e sığındı. Peker ise yüzde 60 aldı". Yasa dışı işlerde parola kullandıklarını belirten gizli tanık Poyraz, "Mesela bir kişinin bacağına sıkılacaksa, ‘bacağı ağrıyor, romatizması var, aspirin ver’ denirdi" diye konuştu.
 
"BİR ÇOMAK DA BEN SOKAYIM"
Mahkeme Başkanı Özese’nin "Neden gizli tanık oldun?’ sorusuna Gizli Tanık Poyraz, İzmir’den gelerek kendisinin ifade verdiğini belirterek, "Buradan bakıyorum da Doğu Perinçek’i hiç sevmem. Yalçın Küçük de orada burada ’Selam Kürdistan’ diye bağırıyor. Veli amca demek bizi başka oynattı, elalemi başka. Hani milliyetçilik vardı. Vatan millet Sakarya’ydı. Madem bizi kandırdın, ’bir çomak da ben sokayım’ diyerek gizli tanık oldum" dedi.
 
PEKER: BENİM PSİKOLOJİM İYİ DEĞİL
Gizli tanık Poyraz’ın kendisiyle ilgili iddialarda bulunmasının ardından söz alan Sedat Peker de, 13 yaşında boks yapmaya başladığını, Fenerbahçe’nin yıldızlarında lisanslı boksör adayı olduğunu söyledi. Peker, "Benim vucüdum, karnım, boynum kesik içinde. Estetik yaptırmadım. Benim psikolojim iyi değil. 8 yıldır anti depresan kullanıyorum. Cezaevi psikoloğuyla görüşüyorum. Savcıdan özel izin alarak dışarıdan psikiyatrist getirttim. Cezevindeki hoparlörü söktüm. Yeniden taktılar. Tekrar söktüm. Hiç bir ses istemediğim için bir daha takmadılar. Benim psikolojik ruh halim bu" diye konuştu. Peker, askerlikten çürük raporu almasına ilişkin olarak da, 10 kişilik bir heyetin karşısına çıktığını, uzmanlar tarafından rapor verildiğini belirtti.
 
GİZLİ TANIK KISKAÇ ANLATTI, PERİNÇEK SİNİRLENDİ...
* Birinci Ergenekon Davası'nda dinlenen gizli tanık Kıskaç, JİTEM adına Doğu ve Güneydoğu’da katıldığı operasyonları tek tek anlatarak, "Bu ülkede 7 bin asker şehit düştü " dedi.
 
* Sinirlendiği görülen davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de gizli tanığın anlattıklarının davayla bir ilgisi olmadığını belirterek, "Türk ordusuna psikolojik savaş yapılıyor. Psikolojik savaş merkezi mi burası?" diyerek tepki gösterdi.
 
* Mahkeme başkanı Özese, "Mahkeme psikolojik harekat yapmaz" derken, gizli tanık Kıskaç ise "Ben bunları yaşarken sen orada değildin Doğu Perinçek" ifadelerini kullandı.
 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda gizli tanık Poyraz’ın ifadelerinin tamamlanması ardından, gizli tanık Kıskaç dinlendi. Duruşma salonunda bulunan ekrana sesi ve görüntüsü bozularak yansıtılan Kıskaç, “Bugün burada birileri beni dinliyor. Ben burada olmayanlarında isimlerini vereceğim. İddialarda Veli Küçük'ün ismi geçiyor. O dönem Veli Küçük 'Çok küçük' adamdı daha büyükleri var. Onların hepsini açıklayacağım" diyerek sözlerine başladı.
 
GİZLİ TANIK GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
19 yaşından beri vatana ihanet edenlere kaşı mücadele verdiğini söyleyen gizli tanık Kıskaç, 20 yıldır başında kefenle dolaştığını söyledi. Kıskaç, JİTEM adına Doğu ve Güneydoğu’da katıldığı operasyonları anlatarak, birinci Ergenekon sanığı emekli Albay Fikri Karadağ’ın o dönemlerde çıkılan bir operasyonda komutanlarından biri olduğunu belirtti. “Karadağ bize yardım göndermediği için 11 askerimiz şehit oldu. Parçalanmış cesetleri taşıdım. 18 yıldır bunların hesabını sormayı bekledim" şeklinde konuşan Kıskaç bu sözleri sarf ederken sesinin titrediği göz yaşlarına hakim olamadığı anlaşıldı.
 
"HEPSİ BURADA KALSIN"
1990’lı yılların başında Elazığ Jandarma Alay Komutanı olan Albay Teoman Barutçu ile birlikte çalıştığını anlatan gizli tanık Kıskaç, Bingöl’de 33 askerin şehit olmasının ise Albay Barutçu’nun hatası olduğu iddia etti.'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım’ı çok iyi tanığıdını aktaran Kıskaç, “O dönem lakabı yüzbaşı idi. JİTEM merkezi Diyarbakır’dı. Elazığ Jandarma Tabur Komutanlığı altında sorgu odaları vardı. Sorgulara Yeşil de katılırdı. Yeşil Zazaca bilirdi. Bende Kürtçe bilirdim. Sorgulara bende katılırdım. Buradaki sorgularda insanların tırnakları ve saçları pense ile çekilirdi. Mahmut Yıldırım ve öldürülen Binbaşı Cem Ersever birlikte çalışırdı" dedi. Kıskaç ayrıca Elazığ’da JİTEM binasının girişinde “Ne gördüysen, Ne duyduysan, ne olduysa, sen neysen hepsi burada kalsın" yazdığını ileri sürdü.
 
 
PERİNÇEK TEPKİ GÖSTERDİ

"Bu ülkede 7 bin asker şehit düştü" diyen gizli tanık Kıskaç, "Ölenlerin içinde hiç topçu, popçu, zengin, general var mı? Ölüm sadece bize mi kader. Onlar ölümü bize kader yapmışlar" ifadesini kullandı. Tanığın bu sözleri üzerine tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek usule ilişkin söz almak istediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanığın ifadesinin bölünemeyeceğini belirterek sanık Perinçek'e söz vermedi. Perinçek ise gizli tanığın anlattıklarının davayla bir ilgisi olmadığını belirterek, "Türk ordusuna psikolojik savaş yapılıyor. Psikolojik savaş merkezi mi burası? Tanığın anlattıklarının suçla ilgisi yok" diyerek tepki gösterdi. Hakim Özese de "Mahkeme psikolojik harekat yapmaz" dedi. Bu sözler üzerine gizli tanık Kıskaç ise "Ben bunları yaşarken sen orada değildin Doğu Perinçek" diye konuştu. Gizli tanık Kıskaç'ın ifadesinin alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal İzmirli 26 Ocak 2012 Perşembe 22:49

İzmirden gizli tanık çıkmaz(Bakınız gavur İzmir)?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş Kılıçdaroğlu'na kalp pili takıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikiz kardeşi 64 yaşındaki Adil ...
Çete lideri Ahmet Tekin Baykal'a rekor ceza
Sikorsky helikopterin kullanıldığı "Anafor" operasyoda çete lideri olduğu ...
Engelli kıza 2 gün tecavüz!
Üsküdar’da mental özürlü 15 yaşındaki kızı 2 gün alıkoyarak tecavüz ettikleri ...
 
Babacan’dan sözleşmeli personele kadro açıklaması
Babacan Davos'ta yaptığı açıklamada sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ...
Kamu-Sen'den Fransa'ya siyah çelenkli tepki
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, Fransa Parlamentosu'nun sözde ...
Ödemiş'te ambulans sıkıntısı
Ödemiş’te bulunan 3 ambulanstan 1'i karıştığı trafik kazası nedeniyle ...
 
Zahid Akman eski mekanına döndü!
Deniz Feneri e.V. Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık ...
Kemal Sunal filmi gerçek oldu!
Kemal Sunal’ın ‘Şark Bülbülü’ filmindeki gibi stres atmak isteyenlere ...
Minik Çiğdem dönülmez yola girdi
Türkiye'de yapay kalp takılan en küçük ikinci bebek olan 2 yaşındaki Çiğdem ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva