HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2012 Perşembe - 16:46

Çete lideri Ahmet Tekin Baykal'a rekor ceza

Sikorsky helikopterin kullanıldığı "Anafor" operasyoda çete lideri olduğu iddiasıyla yakalanan Ahmet Tekin Baykal'ın 322 yıl hapsi istendi.

Çete lideri Ahmet Tekin Baykal a rekor ceza

İZMİR - İzmir'de 2008 yılında Sikorsky helikopterin kullanıldığı "Anafor" operasyoda çete lideri olduğu iddiasıyla yakalanan Ahmet Tekin Baykalın'ın 322 yıl hapsi istendi. Son duruşmada mütalasını veren duruşma savcısının rekor ceza talebi sanıkları şaşkına çevirdi. Mahkeme heyeti, karar vermek için duruşmayı Mayıs ayına erteledi.

Ahmet Tekin Baykal ve adamlarıyla ilgili olarak zorla çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma ve işyeri kurşunlama olaylarıyla ilgili şikayetler üzerine 2008 yılında, dönemin savcısı Murat Gök'ün talimatıyla yapılan Anafor operasyonuyla çete çökertildi.

İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Muğla, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da 100 ev ve 35 işyerine baskın düzenlendi. Polis, Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğine, içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yaptı, ancak Baykal çiftlikte yakalanamadı. Polis, çete liderini Çeşme'de lüks bir otelde sevgilisi M.K. ile birlikte yakaladı.

Baykal'ın Kuşadası'ndaki ormanlık alanda bulunan ve kale gibi korunan çiftliğinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen TL, döviz ele geçirdi. Eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5'i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak bulundu.

Gözaltına alınanlar arasında Ahmet Tekin Baykal ile birlikte emekli albay Y.Y., emekli Emniyet Müdür Yardımcısı H.E., değişik rütbelerde 3 emniyet görevlisi, üç avukat, Danıştay dan ayrılma hakim R.S.U., işadamı H.İ., Beşok davasında yargılanıp beraat eden F.T., İzmir eski Askeri Başsavcısı H.Ç. ve Nuri ve Vedat Ergin'in de avukatlığını yapan

E.B.'nin bulunduğu dört ayrı operasyonda toplam 182 kişi gözaltına alındı. Çetenin, Yargıtay'daki davalarına etki etmek için emekli albay, askeri savcı ve hakimi kullandıkları ileri sürüldü.

İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 30'uncu celsesinde tutuklu çete lideri Ahmet Tekin Baykal ile M. T. ve tutksuz yargılanan bir kısım sanık katıldı. Mütala veren duruşma savcısı Sedat Özen, 2'si tutuklu toplam 176 sanıklı davada,sanıkların "suç işlemek için silahlı örgüt kurma ve üye olma", "nitelikli yağma", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "ihaleye fesat karıştırma", "tehdit", "rüşvet" ve "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" gibi suçlardan cezalandırılmaları istedi.

Savcı, çete lideri olduğu iddia edilen, Ahmet Tekin Baykal'a ayrı ayrı suçlardan toplam 322 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Savcı diğer sanıklar M. T.'nin 192, B. V.'nin 144, işadamı C.A. 116, S.G. 95, emekli emniyet müdürü H.E. 25, Danıştay dan ayrılma hakim R.S.U. 13, birinci sınıf emniyet müdürü C.T. avukatlar M.Ü.  ve E.B. 'nin de 11'er yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mahmeke karar vermek için duruşmayı Mayıs ayına erteledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 9 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 18 Mayıs 2012 Cuma 11:14

bu cezyı haketmemişlerdi emniyete lafımız yok ama türkiyede senin gibi önyargılı insanlar cok var önce bi geçmisini araştırın senden fazla ülkesini seviyor hep senin gibiler yüzünden bu kadar ceza aldılar ltfen biraz insan olmayı deneyin Allah onların yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      21      9  
İZMİRLİ... 26 Ocak 2012 Perşembe 18:25

Emniyet teşkilatını kutlarım. Böyleleri hakettikleri cezayı fazlasıyla alsınlar ve sürekli gözaltında tutulup bir daha insanlarımızın canlarını yakmasınlar...

Yorumu oyla      21      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli kıza 2 gün tecavüz!
Üsküdar’da mental özürlü 15 yaşındaki kızı 2 gün alıkoyarak tecavüz ettikleri ...
Babacan’dan sözleşmeli personele kadro açıklaması
Babacan Davos'ta yaptığı açıklamada sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ...
Kamu-Sen'den Fransa'ya siyah çelenkli tepki
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, Fransa Parlamentosu'nun sözde ...
 
Ödemiş'te ambulans sıkıntısı
Ödemiş’te bulunan 3 ambulanstan 1'i karıştığı trafik kazası nedeniyle ...
Zahid Akman eski mekanına döndü!
Deniz Feneri e.V. Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık ...
Kemal Sunal filmi gerçek oldu!
Kemal Sunal’ın ‘Şark Bülbülü’ filmindeki gibi stres atmak isteyenlere ...
 
Minik Çiğdem dönülmez yola girdi
Türkiye'de yapay kalp takılan en küçük ikinci bebek olan 2 yaşındaki Çiğdem ...
Tırış'ı öldürüp, çaldığı paralarla alem yapmış!
İzmir’in Çankaya Semti’ndeki Efes Döviz Bürosu’nu silahla soyarak işyeri ...
Atlantis Sirki ziyaretçilerini bekliyor
Heyecanlı akrobasi gösterileri, köpeklerin futbol gösterisi, sevimli penguenler ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva