HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2011 Salı - 10:46

Genel Merkez'den İzmir örgütüne ince ayar

Belediye başkanlarının ardından ilçe başkanları ile bir araya gelen CHP Genel başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu, başkanların taleplerini değerlendirip, “Kişilere göre siyaset dönemi geride kaldı. Siz de kendinizi toparlayın. Belediye başkanlarınız ile uyumlu çalışın” talimatlarını verdi.

Genel Merkez den İzmir örgütüne ince ayar

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları arasında yaşanan krizi ortadan kaldırmak için İzmir’e gelen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Yaklaşık 10 ilçe başkanı toplantıda söz alarak sorunlarını dile getirdi.

İzmir'de ateşkes mesaisi başladı haberi için tıklayın

Ümit Yaldız'ın.....Tekin ve Canalioğlu neyi çözdü şimdi?....yazısı için tıklayın
 


BİRAN ÖNCE TOPARLANIN
Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Rahmi Aşkın Türeli ve İl Başkanı Tacetin Bayır’ın da katıldığı basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, ilçe başkanlarına yerel seçimlere iyi hazırlanın talimatı verildi. Genel seçim sonrası oyları düşen ilçelerin başkanlarını uyaran Tekin ve Canalioğlu’nun, “Bir an önce toparlanmanız gerekiyor. Oylarında ciddi oranda düşüş yaşanan ilçeler var. Bu iyiye delalet değil. Şimdiden programlarınızı yapın ve mahalle mahalle dolaşmaya başlayın. Kimse rehavete kapılmasın. Gerekirse vatandaşların ayağına kadar gidin. Kendi aranızda ya da belediye başkanları ile yaşanan sıkıntıları kendi aranızda çözün. İlçelerde atılacak adımlar, illeri daha sonra da üle gündemini etkiler. Bunun bilincinde olun. Ayrışma ve kavga etme lüksünüz yok” dediği öğrenildi.
 
BAŞKANLAR İLE İYİ GEÇİNİN
Toplantıda, Buca, Bornova, Urla ve Çiğli gibi kamuoyuna yansıyan ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları arasında yaşanan sorunlar da masaya yatırıldı. Tekin’in ilçe başkanlarına, “Belediye başkanları ile aranızdaki sorunları ortadan kaldırın. Bazı ilçelerde ciddi oranda sorunlar yansıyor. Aynı fikir ve mantıktaki insanların bir araya gelmemesi gibi durumlar söz konusu olamaz. Önümüzde yerel seçimler var. Belediye başkanları ile ilçe başkanları birlikte hareket etmeli ve kamuoyuna ‘birlik’ mesajı vermeli. Aranızdaki sorunları bir an önce halledin” dediği öğrenildi.
 
BAŞKANLAR TALEPTE BULUNDU
Toplantı sırasında söz alan ilçe başkanları ön seçim talebinde bulunurken, tüzük değişikliğinin de acilen yapılmasını istedi. Başkanlar ayrıca ilçe belediye başkanları ile büyükşehir belediye başkanı arasında yaşanan ve günlerdir kamuoyunu meşgul eden krizin yanlış olduğu, sürecin partiye zarar verdiğini anlattı. Özellikle seçim döneminde maddi açıdan zor dudumda kaldıklarını ifade eden ilçe başkanları, genel merkezin ekonomik desteği artırmasını istedi. İlçe başkanları ayrıca, üye aidatlarının yatırılmaması konusunda da görüş belirtti. Tüzükte yer alan “Aidatını ödemeyen üyeler seçme ve seçilme hakkını kaybeder” maddesinin uygulanmasını talep etti. Başkanların bu önerisi Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu tarafından da benimsendi. Tekin ayrıca, “Tüzük değişikliği yapılacak. Ön seçim olmadan parti faaliyetleri devam etmeyecek. Herkes bileğinin gücü ile bir yerlere gelecek. Artık atama dönemi yok. Yeni CHP’de onun bunun adamı koltuk sahibi olmayacak. Kişilere göre siyaset yapılmayacak” ifadelerini kullandı.  
 
KONUŞMA YASAĞI
Dün ilçe belediye başkanları ile toplantı yapan, bugün de parti ilçe başkanlarını dinleyen iki Genel Başkan Yardımcısı, başkanlara “Susun” talimatı da verdi. Basında yer alan haberlerin partiyi yaraladığını belirten Tekin ve Canalioğlu “Tartışmaları kendi aranızda çözün ve basını bu sürece dahil etmeyin” dedikleri ifade edildi.
 
KILIÇDAROĞLU 8 EYLÜL’DE İZMİR’DE
Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ''Ekonomik kriz var, siyasal sorunlar var, terör sorunu var, örgütlerimizin önümüzdeki seçimle ilgili yapacakları çalışmalar var, onları konuştuk, başka ne bekliyordunuz?'' dedi. İlçe başkanlarının taleplerini de aldıklarını ifade eden Tekin, şöyle devam etti: ''Elbette arkadaşlarımızın talepleri vardı, Genel Merkez olarak bizim yapmamız gereken bazı sorunlar var, onları yapacağız. Bizim arkadaşlarımızdan beklentimiz yarın seçim varmış gibi herkes alanda çalışacak. Başta bizler, Sayın Genel Başkanımız ve genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri dahil olmak üzere önümüzdeki günlerde bütün CHP kadrolarını sokakta göreceksiniz. Eylül ayında Türkiye'nin 81 ilinde yerel seçim startı verilecek. Tarih daha belli değil. Sayın Genel Başkanımızın büyük olasılıkla 8 Eylül'de İzmir programı var, bilahare tekrar İzmir'de olacak''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arbay 10 Ağustos 2011 Çarşamba 19:16

Kendisini C.H.P li gören tüm arkadaşlar artık parti hakkında olumsuz görüşler yazmaktan ve belediye başkanlarını eleştirmekten acilen vaz geçmeliler,akp lilerin yapamadığını biz chp liler kendi kendimize yapıyoruz..unutmayalım il başkanımızında dediği gibi hepimiz aynı geminin içindeyiz.

Yorumu oyla      12      6  
10 Ağustos 2011 Çarşamba 09:42

chp de kavga bitmez bakın yarın öbürgün gürsel tekin ve canalioğlu izmirde ayrılırlarsa nekadar siyasi dedikodu çıkaca bekleyelim bu kavganın sonu nereye varır

Yorumu oyla      13      6  
basit 10 Ağustos 2011 Çarşamba 01:13

bu kadar basittide neden kendi aralarında çözemiyorlardı.her problemde ankaradan ombusmanmı gelecek.orta okul mezunu(gürsel tekin) içinde makine mühendisleri ve ziraat mühendisleri olan ilçe başkanlarından dahamı ileri görüşlüdür.başlar ayak ,ayaklarda başmı olmuştur.bu partide,yoksa. chp türk siyasetindeki rolünü tüketmişmidir.sadece izmirdemi böyledir.yoksa her ilde kazanlar kaynamaktamıdır.elde kalan sadece kılınçtaroğludur.o da iktidara gelebilmek için neredeyse cennetten yer vaat edecek hale gelmiştir.buda güvenirliliğini bitirmiştir.kazanmak için her yol mubahtır sözü,hem kılınçtaroğlunu hemde chp yi tüketmiştir.ve en acısı bunu 2014 seçimlerinde acı acı ödeyeceklerdir.ilçe belediye başkanları başarısızdır.niyetleri hizmet değildir.yatırımlarını sürekli kendi geleceklerine yapmaktadırlar.bir bayraklılı olarak.hasan karabağın yüzünde ve yaptıklarında maske olduğunu düşünüyorum.pek yakında birileri kral çıplak diye bağırırsa şaşırmam.bayraklı için her an her şeyi bekleyin.eylül ve ekim onun için sıkıntılı aylardır.

Yorumu oyla      13      6  
Çamdibili 10 Ağustos 2011 Çarşamba 00:27

Belediye başkanı herkese şirin görünüyor. O toplantı senin bu toplantı benim dolaşıyor. Peki ya icraat? Verdiğim oya pişmanım. Eğer Bornova Belediye başkanı yine aday gösterilirse benim oyum kazanabilecek en büyük rakip adaya olacak..

Yorumu oyla      13      6  
ercan can 9 Ağustos 2011 Salı 23:01

bırakın allah aşkına ben yıllardır CHP ye oy verdimde ne oldu sıradan milletvekilleri seçtiniz ama ben şunu diyorum bövbe yerel seçimde CHP ye oy yok AKP kazansın belki gerçek anlamda hizmet gelir İzmire önümüzdeki yerel seçimlerde asla CHP ye oy vermeyeceğim gelsinde seçtikleri ve seçmek zorunda kaldığımız bu sıradan izmir milletvekilleri ve DP partili AYTUN ÇIRAY KURTARIP oy versin CHP ye t

Yorumu oyla      13      8  
sparta 9 Ağustos 2011 Salı 23:00

sayın blast; bir başka parti de olsa, kişiler pek farklı olmayacaktır. Bu nedenle, zihinsel ve düşünsel yapısı daha radikal olan, esas soyal demokratlara ihtiyaç var. Onlarında soyu tükendi. Mevcut siyasal rejim cuhuriyeti tüm kurumları ile tüketti. Bana kalırsa karşına çıkılacak en büyük güç kominizm olacaktır.

Yorumu oyla      12      6  
bahadır tan 9 Ağustos 2011 Salı 20:26

sayın gürsel tekin basına kapalı yaptıgınız toplantının ana maddelerini acıklamışsınız ki basında bu makale yer alıyor şimdi geldiniz görüştünüz olaylar düzeldimi ki belediye başkanları arasındaki sürtüşmeler bitti kol kola gelicekler ilce başkanları bir birine saygılımı davranıcaklar sayın tekin parti yaralandıgını zarar gördügünü söylüyorsunuz secim varmış gibi çalışmalarını istemişsiniz bu da demektir ki aynı belediye başkanlarınla secime gidilecek sayın başkanım siz bu partiyi yoldamı buldunuz bu partinin disiplin organları ne yapar bu zatların disipline verilmesi gerekmiyormu aylardır medyada boy boy artistik pozlar verilecek diyer partiler tarafından alaylı alaylı yorumlar yapılacak bizlerin başları önümüze düşecek siz de secimi düşünerek calışın diyeeceksiniz mevcut başkanlar secimlerde kendilerimi çalışıyorlar bu partinin üyelerinin karşısına hangi yüzle cıkacaklar yazık ya inanın chp tarihinde böyle bir sürec yaşanmadı

Yorumu oyla      14      6  
ege 9 Ağustos 2011 Salı 20:03

chp kendi içindeki meseleleri hala çözemediği için bir adım öteye gidememektedir.bu durum chp mantığıyla yönetilen izmir için de geçerlidir.yapılan ihalelerin yarısından çoğu valilik,ilçe belediyeleri, ibb, mimarlar odası...arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle iptal edilmektedir. Artık yeter sorununuz neyse çözün. sizin g-8 iniz falan ilgilendirmez insanları. beğenmediğimiz akp de böyle bir sorun olsa, byükşehir başkanına uyum gösterilmese rte olaya nasıl müdahale eder acaba. Yönetici anlayışı budur, gönderilen başkan yardımcılarıyla bu işler çözülmez. Sayın Kılıçdaroğlu nerde? Unutulmamalı ki izmir chp için son büyük kale, hizmet bekliyor...

Yorumu oyla      13      6  
ali 9 Ağustos 2011 Salı 18:09

chp bu g-8 başkanlarla izmirde intihar etmiştir. yukarıdaki yeni yönetimin en büyük sorunu bunlardan aldıkları enkazı ayağı kaldırmaktır. ama görüyorumki o meziyet örgütte de yok.

Yorumu oyla      18      7  
isimsiz 46 9 Ağustos 2011 Salı 17:51

çocukken , kalabalık halde oyunlar oynarken aramızda çok gürültü patırtı çıktığında , hatırlarsanız ( herkesin geçmişinde yaşadığı bir olaydır sanırım...)durumdan sadece keyifleri kaçtığı için bazı büyüklerimiz duruma müdahale edip şöyle derlerdi ; hımmm , susun bakiyim , gürültü yapmayın , veya topunuzu keserim haaa...Onlar için sadece önemli olan : keyiflerinin kaçmaması ve gürültüden rahatsız olmamalarıydı...Bu çooookk kıymetli partili büyüklerimizin bu duruma müdahaleleri de aynı bu hesap...Yalandan da ,yerel seçimlere iyi hazırlanın , hadi bakiyim sizi göreyimi de eklemeyi unutmamışlar...Sen sağ ben selamet...Halbuki bu olayın ana fikri , Aziz beyle ilçe belediyelerinin husumeti olmamalı...Burada çok önemli ve bence reel olan , 2009 yerel seç.de insanların partiye yani CHP ' ye oy vermesi , partinin görevlendirdiği icra makamlarından medet umması , icraat beklemesi , 2011 genel seçimlerinde de beklediğini bulamayıp partiyi murdar eden basiretsiz ve kabiliyetsiz icra makamlarına hak ettiği cezayı kesmesi konusudur...Maalesef bu icra makamlarının da bu başarısızlıklarını hem örtbas etmek hem de gözlerini Büyükşehir başkanlığına dikerek ( aralarında herhalde bu gibi hayaller kuranlar bile var..) ortalığı karıştırmaktan öte başkaca bir amaçları yoktur...Aralarında gerçekten safiyane şekilde bu oluşumun içinde olan 1-2 tane değerli belediye başaknı da muhtemelen olayların bu hale gelmesinden herhalde pişmanlık duyuyorlardır...Bu zihniyet ve yaklaşımlarla 2014 yerel seçimlerinde partimize şimdiden üstün muvaffakiyetler diliyorum...

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin’den başkanlara açık destek
İlçe belediye başkanlarının hazırladığı raporu inceleyen CHP Genel Başkan ...
‘Model değiliz, ilham veriyoruz’
Japon basınına konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Ortadoğu ülkeleri tarafından ...
Balbay teşekkür bile edemedi
Ergenekon sanığı CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay'a duruşma ...
 
CHP İzmir'de ateşkes mesaisi başladı
İzmir’deki ‘başkanlar krizine’ müdahil olan CHP Genel Merkezi, Yerel Yönetimler ...
Güçbirliği’nden orduya destek mitingi
Cumhuriyet Güçbirliği, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve Kuvvet ...
Eski CHP’li vekil yumruklandı
Bursa il kongresinde, eski Mudanya ilçe başkanı eski Bursa milletvekilini ...
 
Arınç, TRT'ye hesap soracak
Seçim bölgesi Bursa'da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet ...
'Türkiye’yi savaşa sokma'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye’de sabrın sonuna geldik” ...
Solak, Bayır’a ateş püskürdü
Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva