HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 22:14

Tekin’den başkanlara açık destek

İlçe belediye başkanlarının hazırladığı raporu inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “İstekler mantıklı ve makul. Bence Aziz Başkan da raporun altına imza atmalı” dedi.

Tekin’den başkanlara açık destek

CAN ÖZLÜ-FATİHYAPAR/Egedesonsöz - İzmir gündemini uzun süredir meşgul eden başkanlar krizinde, genel merkezin devreye girmesi ile sular biraz olsun duruldu. İZSU binasında, belediye başkanları ile yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ilk olarak egedesonsöz.com’un ele geçirdiği rapor ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Dokuz belediye başkanının imzasını taşıyan maddeleri okuyan Tekin “Aziz Başkan da bu raporun altına imza atmalı” dedi. Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Canalioğlu’na, son süreçte yaşadıkları sıkıntıları aktaran belediye başkanları “Hepsi yerinde ve mantıklı istekler. Kim bunlara karşı gelebilir ki” karşılığını aldı.
İşte Başkanların Kocaoğlu raporu haberi için tıklayın

BAŞKANLARA DESTEK VERDİLER

Toplantı boyunca, sorunlarını tek tek dile getiren belediye başkanları, özellikle Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile yaşadıkları sorunların altını çizdi. Başkanlar “Projelerimiz engelleniyor. Sebebini bilmediğimiz bir şekilde ilçe belediyelere karşı ayak diretiliyor. Bu sorunların önüne geçmeliyiz. Aksi taktirde yerel seçimleri kaybederiz” diye dert yandı. Bunun üzerine Tekin’in söz alarak “Böyle bir ihtimali düşünmeyin. AKP’li belediyeler birbirlerini nasıl koruyorlarsa siz de aynı dayanışmayı gösterin. Daha sık bir araya gelin. Buna kimse karışamaz. İlçe belediye başkanları da en az büyükşehir belediye başkanları kadar önemlidir. Toplanmalarınıza kimse karışamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı burada yanlış yapıyor” dediği öğrenildi.
TREN KAÇTI TARIŞMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun randevu krizi ile ilgili söylediği “Artık tren kaçtı” sözleri de toplantının önemli gündem konularından biri oldu. İlçe belediye başkanları, Kocaoğlu’nun sözlerinin yanlış olduğunu bu noktada da tekrarladı. Başkanlar, sorunun kendi girişimleri ile çözülemeyeceğini düşündüklerini belirterek, Tekin ve Canalioğlu’ndan araya girmelerini ve Aziz Başkanı İkna etmelerini istedi. Toplantıda ayrıca İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, ilçe belediye başkanlarına yönelik “Çenenizi tutun” sözleri de tartışma yarattı. Bazı belediye başkanları, demeçlerin yer aldığı gazete kupürlerini göstererek Bayır ve Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’i suçladı. Başkanlar, parti üst yönetiminin, İzmir’de kendilerine destek olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Bayır “Ben böyle bir şey söylemedim” dediği öğrenildi.
Toplantının ardından Karabağlar Cennetçeşme’de bir ailenin evine konuk olan partililer, iftarı burada karşıladı. Akşam yemeğinin ardından Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, heyete, ilçenin farklı yerlerindeki proje alanlarını gezdirdi. Tekin ve Canalioğlu daha sonra beraberindekiler ile birlikte Kordon keyfi yaptı.
SIRADA İLÇE BAŞKANLARI VAR
Geceyi İzmir’de geçirecek olan Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu, yarın sabah (salı) saat 10.00’da İlçe Başkanları ile biraraya gelecek. İkili, İzmir’De yaşanan sorunları bir de ilçe başkanlarından dinleyecek. Tekin, Canalioğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları iftarda ise Buca Gölet’te buluşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ağustos 2011 Salı 15:14

DÜN BASINDA BÜLENT ARINÇ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞTİ EN GENÇ MİLLETVEKİLİ BİZİM PARTİDE EN YAŞLI CHP DE BİZİM GENÇLERE VERDİĞİMİZ DEYER ORTADA SÖYLEMİŞTİ DOĞRUDA SÖYLÜYOR CHP GENÇLERİ DOLGU OLARAK EN SON SIRALARA KOYMUŞTU AKP 27 YAŞINDA SİYASET BİLİMCİ GENÇ VAR GERÇİ CHP DE ÖNCE ÇALIŞ EMEKLİNİ HAK ET 55 YAŞINDAN SONRA GEL SİYASET YAP YOKSA GENÇLERE YER YOK.YANİ EMEKLİLERİN PARTİSİ

Yorumu oyla      13      6  
Alfasilin 9 Ağustos 2011 Salı 12:34

Bu acayipler takımı önce kendi çalışanlarına ve halkına ağabeylik yapsınlar. Sonra büuükşehirden beklesinler. Gürsel Tekin de hemen gaza gelmemeli, buraya kadar gelmişken halka kadar inmelidir.Oyları birkaç partilidenalmadılar. Bir ilçelere uğrayıp bu adamlar bürokratlarını kimlerden seçiyor , kendi belediyelerini nasıl yönetiyorlar diye sordular mı?Kim memnunn ki bunlardan ? Bunlar belediyeyi değil bürokratları ve peşlerinden ayrılmayan birkaç meclis üyesi yönetiyor belediyeleri.Aziz kocaoğlu bunları biliyorda tavır koyuyor. 'Gürsel tekin'in dikkatine'.

Yorumu oyla      17      8  
şansa katılıyorum-doğrucu davut 9 Ağustos 2011 Salı 11:29

ilk önce işler bu kadar basit olsa aziz kocaoğlu ayak diretmezdi.ikincisi o isteklerde farklı maddelerde vardı.ama gelenlere mahsuM gözükmek için son anda çıkarıldı.üçüncüsü,bu kavga burada bitmez.dördüncüsü sicilleri sıkıntılı bu belediye başkanlarına aktarılacak daha fazla para ve imkan var olanla bir şey yapılmadığı için onlarda arada kaynıyacağını düşünüyorum.halkın vergilerinden elinizi lütfen çakin.beşincisi BAYRAKLIDA HASAN KARABAĞ SIZ GÜNLERİN ÜMİDİNİ YÜREĞİMDE HEP TAZE TUTUYORUM.HAAA BU ARADA İNŞALLAH TEKRAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİRLER.ONUN HEZİMETİNİ GÖRMEK BİZE NASİP ETSİN TANRIM.RAMAZANINIZI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.

Yorumu oyla      17      11  
şans'a 9 Ağustos 2011 Salı 11:09

fuar açılışında akp yi protesto eden CHP lileri fırçala,akp li bakandan binlerce özür dile,seçime iki gün kala genel başkanına,milletvekiline döşen partinin prestij ve puanını düşür özür dilemem diye kasıl tüzüğün disiplin maddeleri sana uygulanmasın işte böyle "ŞANS"

Yorumu oyla      14      12  
barış koç 9 Ağustos 2011 Salı 09:53

gürsel tekin buca gölet'e gittiğinde bi zahmet orada et va balık restoranları var. belediye'nin işlettiği...fiat listesini gözden geçirsin.bir porsiyon adana kebap 12 tl...karışık ızgara 18 tl.belediye işletmesi değil sanki çırağan sarayı...hani sosyal belediyecilik...

Yorumu oyla      23      8  
9 Ağustos 2011 Salı 08:01

CHP yi gürsel tekin yönetiyorsa bundan sonra hiç kimse üniverste okumasın herkes siyaset yapma hakına sahip ama bu partinin beyin kadrosunda olmamalı siz belediyelere itfaye işçisini alırken 4 yılık üniverste mezunu şartı koyuyorsunuz ama partinin beyin takımında orta okulmezunu var mv olabilir ama beyin takımında olmamalı sevigende lise mezunuydu acaba bunlar akp nin kadrosuna hiç bakmıyorlarmı sadece be olayım gerisi önemli deyil demek yalnış nasıl olsa parti barajı aşar bende garanti sıradayım demek yalnış

Yorumu oyla      25      12  
kazan kaldırma 8 Ağustos 2011 Pazartesi 23:29

Bu raporda talep edilen başlıkların tamamına yakını tüm ilçe Belediyelerini ilgilendirmektedir. Bunlar sadece isyancıların konuları değildir. Görüşülmesi gerekirse TÜM İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE GÖRÜŞÜLMELİDİR. Bu toplantıda yazılı olanlar dışında diğer başkanların da dile getireceği talep ve öneriler de dikkate alınarak, genel bir sonuç metni ortaya çıkatılmalıdır. Aksi halde bu iş yeniçerilerin kazan kaldırması olayına döner. Gürsel Tekin kaş yaparken göz çıkartır. Geçmişte İzmir'de İl Başkanı olarak üzerinde fikir birliğine varılan Mustafa Moroğlu'nun çalımlanıp Tacettin Bayır'ın İl Başkanı yapılmasına döner. Mustafa Moroğlu'nun çalımlanmasında en büyük hissedarın Gürsel Tekin ve Karslı hemşehrileri olduğu İzmir'de unutulmadı. Sonuç ortada.

Yorumu oyla      32      9  
şans 8 Ağustos 2011 Pazartesi 23:21

Bu isyan hareketinin temelinde 2009 yılında Aziz KOCAOĞLU’NU Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterirken, kendisi ile taban tabana zıt kişileri İlçe Belediye Başkanı adayı olarak gösteren Genel Merkezin bu dayatmaları vardır. Yerel dinamikler Genel Merkezden tepeden inme kararlarla bağdaşmayabilir. Bu bakımdan Genel Merkezden gelen kişilerin bu konuyu çözümlemeleri imkânsızdır. İzmir’deki gerçek şudur: Genel olarak bu isyancı Belediye Başkanlarının Halk arasındaki prestijlerinin pek iyi olmadığı bilinmektedir.. Bu Başkanların 13 Haziran’da Genel Başkan ve Genel Merkeze karşı kurultay imzası topladıkları da herkes tarafından ibretle izlenmiştir. Metin Solak AKP’lilerin oyu ile Belediye Başkanı olmuştur. Ercan Tatı CHP’li Belediye Meclis üyeler ile kanlı bıçaklı olmuştur. Hakan Tartan Temizlik taşeronu işçilerinin eyleminde iyi bir sınav verememiştir. Hasan Karabağ’ın Belediye Meclisindeki tartışmaları dillere destan olmuştur vb örnekler sıralanabilir. Gerek iktidar tarafından, gerek iktidara yaranmaya çalışan medya tarafından, gerekse CHP içindeki bilinen kişilerin eylemleri ile yıpratılmaya çalışılmasına rağmen: AZİZ KOCAOĞLU’NUN İzmirlilerin nezdinde bu isyancı Başkanlardan çok daha fazla itibarı vardır. Bu bakımdan: AZİZ KOCAOĞLU’NUN BENİMSEMEDİĞİ HİÇBİR ÇÖZÜMÜN İZMİRDE BAŞARILI OLMA ŞANSI YOKTUR.

Yorumu oyla      43      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Model değiliz, ilham veriyoruz’
Japon basınına konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Ortadoğu ülkeleri tarafından ...
Balbay teşekkür bile edemedi
Ergenekon sanığı CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay'a duruşma ...
CHP İzmir'de ateşkes mesaisi başladı
İzmir’deki ‘başkanlar krizine’ müdahil olan CHP Genel Merkezi, Yerel Yönetimler ...
 
Güçbirliği’nden orduya destek mitingi
Cumhuriyet Güçbirliği, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve Kuvvet ...
Eski CHP’li vekil yumruklandı
Bursa il kongresinde, eski Mudanya ilçe başkanı eski Bursa milletvekilini ...
Arınç, TRT'ye hesap soracak
Seçim bölgesi Bursa'da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet ...
 
'Türkiye’yi savaşa sokma'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye’de sabrın sonuna geldik” ...
Solak, Bayır’a ateş püskürdü
Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun İzmir ...
'Parti devleti anlayışıyla karşı karşıyayız'
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Türkiye’nin "devletin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva