HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 12:04

CHP İzmir'de ateşkes mesaisi başladı

İzmir’deki ‘başkanlar krizine’ müdahil olan CHP Genel Merkezi, Yerel Yönetimler ve Örgütlerden Sorumlu iki ismi İzmir’e gönderdi. Volkan Canalioğlu ve Gürsel Tekin’in Büyükşehir’deki ‘ateşkes’ mesaisi başladı. Tekin ve Canalioğlu, ‘barış mesajları verse de satır aralarına iliştirilen ‘disiplin’ sopası da dikkatlerden kaçmadı.

CHP İzmir de ateşkes mesaisi başladı

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan kriz devam ederken sorunu çözmek için genel merkezin başlattığı operasyon başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde İzmir’e ilk olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu geldi. Ardından CHP’nin 2 numaralı koltuğunda oturan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de kente ayak bastı. Tekin ve Canalioğlu’nun CHP İzmir il başkanlığını ziyaret ederek başladığı programlarının ikinci durağında Büyükşehir Belediyesi vardı. Tekin ve Canailoğlu daha sonra isyancı başkanlarla İZSU'daki başkanlık odasında bir araya gelerek taraflar arası barış girişimini sürdürdü. 

İşte Başkanların Kocaoğlu raporu

Başkanlara Bayır ve Yüksel'den sert uyarı haberi için tıklayın

Genel Merkez İzmir'de fotoğrafları için tıklayın

BAYIR VE ŞENOL KARŞILADI
Kente ayak basan ilk genel merkez yöneticisi olan Canalioğlu’nu Adnan Menderes Havaalanında İl Başkanı Tacettin Bayır ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol karşıladı. Şenol ve Bayır genel başkan yardımcısını VİP salonunda beklerken Canalioğlu elinde çantayla dışarıdan geldi. Kısa bir süre şaşkınlık yaşayan İl Başkanı Bayır’a “Arka taraftan dolaştım. İki puan da aldım” diyerek espri yaptı. Canalioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gönderdiği araç yerine İl Başkanı Bayır’ın özel aracına bindi.
 


CANAİLOĞLU: AİLE İÇİNDE SORUNLAR OLUR
Havaalanından il binasına gelen Canalioğlu İzmir ziyareti ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Programın henüz netleşmediğini ifade eden Canalioğlu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in gelişinden sonra konuyu masaya yatıracaklarını dile getirdi. İl Başkanı, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleriyle görüş alışverişinde bulunacaklarını anlatan Canalioğlu, “ İzmir’de basın aracılığıyla yansıyan konuları görüşmek üzere buradayız. Ankara ve İstanbul’da yaptığımız toplantılarda çalışmaların ve toplantıların bölgesel olarak devam edeceğini söylemiştik. Şimdi aynı zamanda bunları da gerçekleştirmiş olacağız. Ortak akıl ve çözüm önerilerini dile getireceğiz. İzmir’de belediye başkanları ve il başkanı güzel bir çalışma yaparak genel seçimlerde başarılı oldu. Yerel seçimlerde de aynı dayanışmanın olmasını istiyoruz. Bizim sosyal demokratlar olarak tek düşüncemiz insana, halka yatırımdır. Türkiye genelinde yerel seçimlerde başarılı olmak istiyoruz. Aile içinde sorunlar olabilir. Bunlar da aile içinde çözülür” diye konuştu.
 
GÜRSEL TEKİN’DEN MANİDAR AÇIKLAMALAR
Volkan Canalioğlu’ndan sonra CHP’nin 2 nolu ismi Gürsel Tekin de İzmir’e geldi. Havalimanı’nda sadece Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından karşılanan ve onun tahsis ettiği araçla il örgütüne gelen Tekin, burada yaptığı kısa açıklamada, İzmir’e kendi evlerini ziyarete geldiğinin altını çizdi. Tekin, “Buraya kendi evimize geldik. AKP’yi ziyaret etsek haber değeri olurdu” dedi. İzmir’deki başkanlar krizini de değerlendiren Tekin, “Ortada bir kriz yok. Bana göre kriz olması da sözkonusu olamaz. Her evde ufak tefek sıkıntılar olur. Kardeşler arasında kırgınlıklar yaşanabilir. AK Partili belediyeler daha fazla kavga var. Kadir Topbaş’ın TOKİ’ye açtığı davalar var. Onları neden yazmıyorsunuz. İktidar partisinin belediyelerinde de kavgalar var” dedi.

DİSİPLİN MEKANİZMASI ÇALIŞSIN İSTEMİYORUZ
İzmir’deki krizin parti içi disiplin mekanizmasını çalıştırmayacağına vurgu yapan Tekin, “Herkes Yeni CHP’ye alışacak. Yeni CHP’de ekipleşme, onun bunun adamı olmayacak.

BİZE ALIŞSANIZ İYİ OLUR, HER AY İZMİR’E GELECEĞİZ ÇÜNKÜ
Herkes kendi kaderini tayin edecek. Ülkenin çok ciddi sorunları var. Kapıda bekleyen ekonomik kriz ve her geçen gün çözümsüzlüğe giden terör gibi’ CHP genel merkezinin İzmir’i yalnız bırakmayacağını söyleyen Tekin, “Biz seçimden sonra 10 il dolaştık. Bundan sonra da her ay İzmir’e geleceğiz. Bize artık alışın. İzmir’deki ufak tefek sorunlar çözülemeyecek durumda değil. Zamanımız kalırsa belediye başkanlarıyla da tek tek görüşeceğiz. Umut ediyorum ki disiplin mekanizması işletilmesin. Hatta ortadan kaldırılsın.’ Dedi.

KİMSENİN KAVGA ETME LÜKSÜ YOK
İl Başkanı Tacettin Bayır’la özel görüşme yapmayan ve kendisini bekleyen Canalioğlu ile birlikte soluğu Büyükşehir Belediyesi’nde alan Tekin, burada Başkan Kocaoğlu tarafından kapıda karşılandı. Tekin burada yaptığı açıklamada da başkanlar arasındaki kavgaya gönderme yaptı. ‘Kimsenin kavga etmeye lüksü yok’ diyen Gürsel Tekin, “Kardeşler arasında kırgınlık yaşansa bile kimsenin kavga etme lüksü yok. Bu Gürsel Tekin bile değişmez. CHP’nin İzmir’e ihtiyacı var” dedi. Kısa açıklamasından sonra Gürsel Tekin, Başkan Kocaoğlu’nun makamına geçti. Tekin-Kocaoğlu görüşmesine İl Başkanı Bayır ve İl Başkan 



Yardımcıları da katıldı
Şu anda Büyükşehir’deki zirve devam ediyor. İsyancı başkanların aynı saatlerde kendi aralarında toplandığı ve akşam saatlerinde Büyükşehir meclis grubundaki toplantı için strateji belirledikleri konuşuluyor.

İSYANCI BAŞKANLARLA İZSU'DA ZİRVE!
Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Aziz Kocaoğlu ile görüşen CHP'nin iki önemli ismi Tekin ve Canalioğlu daha sonra Büyükşehir'e bayrak açan isyan ekibiyle birer birer masaya oturuyor. Kocaoğlu'na karşı bayrak açan Belediye Başkanları'nın Tekin ve Canalioğlu'nun Kocaoğlu ile görüştüğü saatlerde Karabağlar Belediyesi'nde bir araya gelerek, Kocaoğlu'na karşı hazırladıkları rapora son şeklini verip ve genel merkez yöneticilerinin de katılacağı Büyükşehir Meclis Grubu'ndaki tavırlarına ilişkin strateji belirlediler. Daha sonra Büyükşehir Grubu'na katılmak üzere harekete geçen isyancı başkanlar, Tekin ve Canalioğlu tarafından Başkan Kocaoğlu'nun sık sık kullandığı İZSU'daki ofisine davet edidi. Şu sıralar ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Tekin ve Canalioğlu'nun daha sonra Büyükşehir Grubu'na geçerek, Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları arasında 'ateşkes ya da barış' arayacağı belirtiliyor. 

İSYAN HEYETİYLE TEK'E TEK
İsyancı başkanları tek tek odaya alan Tekin ve Canalioğlu görüşmelere Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'la başlarken, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Karabağlar Belediyle Başkanı Sıtkı Kürüm'le de görüştüğü öğrenildi. Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu'nun diğer ilçe belediye başkanlarıyla da teker teker görüşüp, grup toplantısına kadar 'çözüm' formülü arayacağı kaydediliyor. İzinde olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a Yardımcısı Hüseyin Çalışkan Vekalet ederken Foça, Torbalı, Kemalpaşa ve Selçuk Belediye Başkanlarının ortalıkta gözükmediği, Menemen, Aliağa gibi ilçe belediye başkanlarının genel merkez heyetiyle görüşme odasına girdiği öğrenildi. 

Yüksel ayağının tozuyla Büyükşehir’de
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel Silivri’de Ergenekon davasına yapılan CHP çıkarmasının ardından ayağının tozuyla Büyükşehir’e geldi. Alaattin Yüksel “Balbay’dan İzmir’e selam getirdim. Türkiye’de çok önemli bir demokrasi sorunu yaşıyoruz. Parlamentoda bulamadığımız demokrasi için Silivri’ye gittik. AKP ve CHP ortak bir metin imzaladılar. Fakat AKP’liler 10 dakika sonra imzalarına sahip çıkmadı farklı söylemler içine girdiler. Bir komedi yaşanıyor” dedi.

Başkanlar hareketi ile ilgili sorulan sorulara yanıt veren Alattin Yüksel “Ben bu işin hep çözüm tarafında yer aldım. Olaya hiç olumsuz bir şekilde dahil olmadım” dedi. İlçe Belediye Başkanlarının kendisinin suçlar açıklamalar yapmasının hatırlatılması üzerine, Yüksel Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı kastederek  “Hepsi değil bir tanesi böyle düşünüyor. Ben olaya geliştirmeye çalışmadım, hep yatıştırma taraftarı oldum. Zaten bunu İzmir takdir edecek, bizde takdir ederiz” dedi.

Ayrıntılar egedesonsoz.com’da olacak…. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
içimdeki his-2 9 Ağustos 2011 Salı 18:34

içimdeki hisse göre hasan karbağın 2014 ekadar belediye başkanlığında kalamıyacağını öngörüyorum.hayırlı olmasını diliyorum.hislerimde pek yanılmam.

Yorumu oyla      13      6  
AHMET KILIÇ IN RUHU 9 Ağustos 2011 Salı 17:43

MURAT ŞENER RUMUZLU BELLİ OLMAYAN ARKADAŞA AHMET KILIÇ SENELİK İZİNDE DÖNDÜĞÜNDE SANA GÜZEL BİR ÖDÜL TAKACAK SEN NASIL ULAŞACIĞINI BİLİR ÖDÜLÜNÜ ALIRSIN ...

Yorumu oyla      12      6  
ahmet.k 9 Ağustos 2011 Salı 17:36

Sn Selami çalışkan! bu yorumları(!) hangi şehirden yazdınız

Yorumu oyla      12      6  
Sinan 9 Ağustos 2011 Salı 16:52

Tunç Soyer gibi vizyonlu, dürüst bir isim Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakışır. O varsa oyum CHP'ye. Yoksa artık vizyonsuz adaylara oy yok.

Yorumu oyla      13      6  
İÇİMDEKİ HİS 9 Ağustos 2011 Salı 11:57

Editör: Hakaret ve suçlama içerdiği için silinmiştir.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet k 9 Ağustos 2011 Salı 09:48

hasan karabağı çekemeyenler çatlasın.

Yorumu oyla      12      11  
Ali Osman Bucalı 9 Ağustos 2011 Salı 09:27

Tüm Başkanlarımıza güveniyoruz.Onları destekliyoruz.Bu kaleleri kimse yıkamaz...

Yorumu oyla      13      10  
ceranimo 8 Ağustos 2011 Pazartesi 23:04

konak buca ve bornova bel başkanları işçisinin yanında olmamış, taşerona teslim etmiş ancak halkave işçiye sözde vaatlerde bulunmuşlardır. Sık sık sosyaldemokratlıktan bahsedenler işçilerinin içine saldıkları 2. abdülhamit dönemi gibi jurnalcilerle (ispiyoncu) nabız yoklamışlar ve kişileri fişlemişerdir. BUnları bürokratlara değil halka ve çalışanlarına sormak gerekiyor. CHP nin değişimle başarıya ulaşacağına inanıyoruz.Genel başkanda olduğu gibi.

Yorumu oyla      23      8  
1974 BUCA LİSELİLER 8 Ağustos 2011 Pazartesi 23:00

O VEYA ONLAR.BUNLAR,ŞUNLAR.YAPILAN TARAF OLMAK,BİR KİŞİ YADA GURUBU DESTEKLEMEK.YANİ YANDAŞ OLMAK.GÜNLERDİR 'BÜYÜK BAŞKAN AZİZ BEY' İLE 'KÜÇÜK BAŞKANLARIN' BOŞA PEŞREVLERİNİ İZLİYORUZ.TV SEYREDER GİBİ.KÜÇÜK/BÜYÜK BAŞKANLAR DA AKŞAM EVLERİNE GİDİP TV DE KENDİLERİNİ SEYREDİYORLARDIR GERİNE GERİNE.İZMİRLİ BU YÖNETİM BECERİKSİZLİĞİNE TERKEDİLECEK TOPLUM DEĞİLDİR.BİRBİRLERİNE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMAK İSTİYORLARSA-Kİ ÖYLE-YAPIN BİLEK GÜREŞİ,KİM KAZANIRSA ONUN DEDİĞİ OLSUN.ZAMAN,GÜNLER GEÇİYOR BEYEFENDİLER.SİZDEN HİZMET BEKLİYORUZ.HEMEN VE ACİLEN.

Yorumu oyla      25      8  
selami çalışkan 8 Ağustos 2011 Pazartesi 21:52

iz su, izmirde bir kamu kuruluşudur. bu kuruluşun odalarının chp nin siyasi iç çekişmesine tahsis edilmesini garipsedim. nasıl olur aziz kocaoğlu böyle bir hataya düşer. çok sayıda toplanabilecekleri yer varken izsu makam odasının tahsis edilmesine sayın gürsel tekin nasıl rıza göterir anlamış değilim. chp il başkanı sizi geçiyorum. zavallı bir görüntü veriyorsunuz. toplantı yerinin izsu olmaması gerektiğini söylemye cesaret edemediniz sanırım. oysa bağırıp çağırıp tehdit ederken sesiniz gür çıkıyor...

Yorumu oyla      16      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği’nden orduya destek mitingi
Cumhuriyet Güçbirliği, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve Kuvvet ...
Eski CHP’li vekil yumruklandı
Bursa il kongresinde, eski Mudanya ilçe başkanı eski Bursa milletvekilini ...
Arınç, TRT'ye hesap soracak
Seçim bölgesi Bursa'da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet ...
 
'Türkiye’yi savaşa sokma'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye’de sabrın sonuna geldik” ...
Solak, Bayır’a ateş püskürdü
Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun İzmir ...
'Parti devleti anlayışıyla karşı karşıyayız'
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Türkiye’nin "devletin ...
 
Başkanlara Bayır ve Yüksel'den sert uyarı
Başkan Kocaoğlu ile CHP'li 8 ilçe belediye başkanı arasında yaşanan kriz ...
‘Suriye’de sabrın sonuna geldik’
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Birlik Vakfı’nın iftarına katıldı. Vakfın ...
İsyan ateşi “grupta” sönecek
İzmir’deki başkanlar sorununa el koyan Genel Merkez, Tekin ve Canalioğlu’nu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva