HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2011 Cuma - 15:38

Gemi ihalesine bir çıkış da tekne imalatçılarından

İzmir Tekne İmalatçıları Derneği Başkanı Aslan Bilgi: ''Bu ihalenin, polyesterin dışındaki malzemelere de açık tutulup, herkesin katılımını sağlayacak şekle getirilmesi gerektiğine inanıyorum''

Gemi ihalesine bir çıkış da tekne imalatçılarından

İZMİR -  İzmir Tekne İmalatçıları Derneği Başkanı, Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu 2. Başkanı Aslan Bilgi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfezde yolcu taşımacılığında kullanmak için alacağı 15 vapura ilişkin ihale sürecini kaygıyla izlediklerini belirterek, ''Bu ihalenin, polyesterin dışındaki malzemelere de açık tutulup, herkesin katılımını sağlayacak şekle getirilmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.
    
Dernek yönetim kurulu üyeleriyle Kordon Otel'de basın toplantısı düzenleyen Aslan Bilgi, 26 Aralık 2011 tarihine ertelenen ihalenin iptalini değil, vapurların Türkiye'de, yerli firmalar tarafından yapılmasını istediklerini söyledi.
    
Bilgi, alüminyumdan imal edilmiş teknelerin performansının ''fiber karbon cavler'' malzemeden üretilmiş teknelerden hiçbir farkının olmadığını, şartnamede belirtilen malzemelerin ticari amaçlı teknelerde değil, özel tasarım yat imal sektöründe kullanıldığını belirtti.
    
Yurt içindeki istihdamı kuvvetlendirecek ve döviz kaybını önleyecek şekilde bir çalışma olmasını arzu ettiklerini dile getiren Bilgi, ''Çünkü gerçek vatanseverlik yerli üretimin desteklendiği, Türk mühendisleri ve gemi inşa sanayisi ile kol kola girildiği bir yaklaşım ile gösterilir'' dedi.
    
Türkiye'nin gemi sanayisinde 34. sıradan 5. sıraya, dünya mega yat sanayinde 13. sıradan 3. sıraya yükseldiğini belirten Aslan Bilgi, şunları söyledi: ''Bu ihalenin, polyesterin dışındaki malzemelere de açık tutulup, herkesin katılımını sağlayacak şekle getirilmesi gerektiğine inanıyorum. İhale teminat şartları gözden geçirilmelidir. Türkiye'deki tüm tersanelerin yerleri ecrimisil yoluyla kiralandığı için tersaneciler, tersanelerini kefalet olarak gösteremiyor. Yerel yönetimler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve tersaneciler bir konsorsiyum oluşturup, bu hizmeti ülke sınırları içerisinde yapmalıyız.''
    
40-50 sene sonrayı düşünerek gemi alımının ''demode bir zihniyet'' olduğunu, filonun genç tutulması gerektiğini belirten Bilgi, ''Bir malı al 40 sene kullan zihniyeti yanlıştır. 40 senelik teknolojiyi körfeze mahkum etmek nasıl bir zihniyettir-'' dedi.
    
Bilgi, öngörülen özellikteki teknelerin bakım ve servislerinin yapılacağı bir tesisin Türkiye'de bulunmadığını savundu.
    
İhale sürecinde sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmadığını kaydeden Aslan Bilgi, ''Boat şovlara çağrılan, 'teknelerinizi gösterin' diye başvurulan ama bu tür ihale şartnamelerinde danışılmayan kişiler olmayacağız, biz şamar oğlanı değiliz. Yeni tekne fuarı için 1 aydır İZFAŞ yetkilileri ile görüşemiyoruz. Kordon'da yüzlerce teknenin bağlanmasını arzu ediyoruz. İhale şartnamesinde çıta çok yüksek tutulmuş, 70 günde tekne yapılmaz. Biz bu teknelerin Türkiye'de yapılması gerektiğini söylüyoruz'' diye konuştu.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAŞASIN MOBBİNG 9 Aralık 2011 Cuma 22:38

AZİZ ABİ, ÖNCE GENEL SEKRETERİNİ, ARDINDAN POLİS KÖKENLİ GENEL SEKRETER YARDIMCISINI ELİNİN TERSİYLE İTEREK MOBBİNG YAPTI. ARDINDAN KENDİSİNE İZMİRLİLER ADINA SORULAR SORAN GAZETECİLERE MOBİNGE BAŞLADI. İZMİR NEDEN HER KIŞ DUMANALTI, DERELER NEDEN KOKUYOR, ÇÖPÜ NE ZAMAN ÇÖZECEKSİNİZ DİYEN GAZETECİLERE KIZIP, KENDİ MİLLETVEKİLİNE DEMEDİĞİNİ BIRAKMADI, ŞİMDİ DE GEMİ İHALESİNİ SORAN GAZETECİYE BEN VATAN HAİNİMİYİM DİYEREK HEDEF SAPTIRIYOR. YANİ BASINA MOBİNG BU KEZ. ÖNCEKİLER EMRİNDEYDİ,BASIN DEĞİL

Yorumu oyla      13      6  
HABERCİ 9 Aralık 2011 Cuma 22:07

AZİZ BEY, BIRAKSIN YILLARDIR BECEREMEDİĞİ VAPUR İHALESİNİ DE OTOBÜSLERİNE BAKSIN. DAHA DEMİN EVE GELİRKEN BİNDİĞİM KÖRÜKLÜ KABAK LASTİKLERİ YÜZÜNDEN YOKUŞTA VİRAJI TIRMANAMADI, YOLDA KALDI. GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ DE DEVAM EDEBİLDİ. HER SABAH KÜLÜSTÜR OTOBÜSLERLE İŞE GİDİP GELMEKTEN BIKTIK ARTIK. KALORİFERLER YANMAZ, BUZ GİBİ KOLTUKLAR. İŞİ İZMİR GÜCÜ İZMİR OLANLAR NERDE? BENCE ONLARIN İŞİ DE GÜCÜ DE OTURDUKLARI O KOLTUK. NE KOLTUK HIRSIYMIŞ BE. İZMİR BU ZİHNİYETİN ELİNDE ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      12      6  
HABERCİ 9 Aralık 2011 Cuma 22:06

AZİZ BEY, BIRAKSIN YILLARDIR BECEREMEDİĞİ VAPUR İHALESİNİ DE OTOBÜSLERİNE BAKSIN. DAHA DEMİN EVE GELİRKEN BİNDİĞİM KÖRÜKLÜ KABAK LASTİKLERİ YÜZÜNDEN YOKUŞTA VİRAJI TIRMANAMADI, YOLDA KALDI. GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ DE DEVAM EDEBİLDİ. HER SABAH KÜLÜSTÜR OTOBÜSLERLE İŞE GİDİP GELMEKTEN BIKTIK ARTIK. KALORİFERLER YANMAZ, BUZ GİBİ KOLTUKLAR. İŞİ İZMİR GÜCÜ İZMİR OLANLAR NERDE? BENCE ONLARIN İŞİ DE GÜCÜ DE OTURDUKLARI O KOLTUK. NE KOLTUK HIRSIYMIŞ BE. İZMİR BU ZİHNİYETİN ELİNDE ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      12      6  
Kılavuzu karga olanın... 9 Aralık 2011 Cuma 18:57

Bu gemileri hızlı diye tercih etmişler,peki İzmirli harcanan bu kadar para neticesinde kaç dakika kazanacak? Karşıyakadan Konağa şuanda gidilenden 5 dakika daha erken , kapalı kutuda ,gitmek mi önemli yoksa açık havada püfür püfür eserken deniz keyfi çıkarmak mı? İstanbul Belediyesi elinden katamaranları çıkarmaya çalışırken siz nasıl 40 sene bu gemileri bize mecbur etmeye çalışıyorsunuz?Gemiler yaşlanacak borcu bitmeyecek.Bravo siz akıllılara...

Yorumu oyla      14      6  
Denizci 9 Aralık 2011 Cuma 18:48

Denizi camdan seyredip denizci olanlar gerçek denizcilere saygı göstermiyor.Uzmanların taleplerini dikkate almaktansa inat edip duruyorlar.Gelen tepkileri ise CHP-AKP çatışması diye savurmaya çalışıyorlar. Niçin Lizbondaki katamaranı getirip 3 ay İzmir'linin hizmetine vermiyor ve gelen tepkileri değerlendirmiyorsunuz? Tutturmuşlar bir 'Dürüst' lafı aynı nakaratla baş ağrıtıyorlar,Ankarada'da yüksek oy verilmiş ama kimse çıkıp bu dürüstlük anlamına gelir deyip durmuyor!!

Yorumu oyla      13      6  
Yerli üretim desteklenmeli 9 Aralık 2011 Cuma 18:38

Kesinlikle yerli üretim desteklenmeli.Aksi taktirde yerli üretici nasıl kalkınacak değil daha ucuz olması daha pahali bile olsa öncelik yerlide olmalı.Nasıl sosyal demokrat bunlar anlamıyorum

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tecavüz mağduruna damga ayıbı
İzmir'de tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi E.E'nin ruh ve beden sağlığının ...
Büyükşehir operasyonunda 20 kişi daha ifade verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 22 Kasım’da başlayan ve 44 kişinin ...
Önce valiz peşinde koştu. şimdi de dava peşinde koşuyor
Valizin peşinde dünya turu atan kuaför şimdi de dava peşinde koşuyor. ...
 
Şike davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Şike iddialarıyla ilgili 93 sanık hakkında hazırlanan idianame, mahkeme ...
Bakan’a yumurta atan öğrenciler serbest
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurta atınca gözaltına alınıp ...
Ege’de Son Söz yine gündeme damgasını vurdu
Başta Önder Sav röportajı olmak üzere pek çok kez İzmir’den Türkiye’nin ...
 
Şiddet uygulayanlar araştırma konusu oldu
Ege Kadın Dayanışma Vakfı'nın İzmir ve Uşak'ta yürüttüğü, şiddet uygulayan ...
Karabağlar'daki kaza ağır cezalık oldu
Karabağlar’da, kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen kazada 2 kişinin ...
Çiftçi: ‘Gemi Mühendisleri Odası’nın yanındayız’
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva