HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2022 Salı - 21:25

Gaziemir’de ‘adrese teslim plan’ gerilimi… Başkan Arda’dan muhalefete ‘şikayet edin’ çağrısı

Kasım ayı olağan meclisini gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi’nde Dokuz Eylül Mahallesi için hazırlanan planların görüşülmesi sırasında Cumhuriyet Halk Partili isimler ile muhalefet arasında tartışmalar yaşandı. AK Partili ve MHP’li isimler planlamanın ‘adrese teslim’ yapıldığı iddiasında bulunurken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise Cumhur İttifakı üyelerine ‘şikayet edin’ restinde bulundu. 

Gaziemir’de ‘adrese teslim plan’ gerilimi… Başkan Arda’dan muhalefete ‘şikayet edin’ çağrısı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren meclis oturumuna ise Cumhur İttifakı ile CHP'liler arasında yaşanan 'plan' gerilimi damga vurdu.

ARDA: MÜFETTİŞLERİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR
Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve önemli günler hakkında konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Arda, belediyeye yönelik yapılan denetimler ile ilgili ise “Pazartesi günü iki müfettiş arkadaşımız daha geldi. Daha önce cumhuriyet başsavcılıklarının kovuşturmaya gerek olmadığını belirttiği konu ile ilgili bizim ve arkadaşlarımızın ifadelerini alıyorlar. Başından beri söylüyoruz denetim iyidir. Denetim yol gösterir ve müfettişlerin başımızın üstünde yeri var. Moloz döküm konusu da dahil iki konu hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU'DAN UYARI: DEPREMDE YIKILMA TEHLİKESİ ARZ ETMEKTEDİR
Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alarak sözlü önergesini dile getiren Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “30 Ekim 2020 yılında yaşanan ve yüzlerce hemşerimizin aramızdan ayrılmasına neden olan, İzmir depreminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, ilçemizde deprem öncesi yapılması gereken çalışmalar, belediye yönetimimiz tarafından bugüne kadar yapılmadı. Bir çivi dahi çakılmadı. Meclis kararı olmasına rağmen, deprem toplanma alanlarının fiziki altyapısının iyileştirilmediği, belediyemiz bünyesinde arama kurtarma çalışması yapacak bir ekip oluşturulması gibi çalışmalar, maalesef bu güne kadar hayata geçirilmedi. Yine olası bir deprem öncesi yapılması gereken çalışmalar içersinde yer alan, ilçemizdeki bina stoklarının depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde bir tespit çalışması yapılması ise belediyemizin gündemine maalesef hiç girmedi. Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanımız Halil Arda’nın meclis tutanaklarına geçen bir tespitinde, Atıf Bey Mahallesi Feridun Pözüt Caddesi'nde bulunan, Gaziemir Belediye Nikah Dairesi ve TEMAD'ın faaliyet gösterdiği binanın, beton ve demirlerinin döküldüğü ve mutlaka binanın yenilenmesi gerektiğini belirten açıklamaları olmuştu. Yine sayın başkanın geçtiğimiz aylarda, bu binanın yıkılıp yeniden yapılması konusunda  357, 1328, 358 ve 1824 adalar arasında kalan mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan’ında, Park ve Hizmet Alanı ile Çocuk Bahçesi olarak belirlenmiş alanın, rekreasyon alanı olarak belirlenmesi yönünde, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması konusunda meclisimize önerge vermiş, daha sonra bu önergeyi geri çekmişti.  Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’nın, kendi açıklamaları ışığından anlayacağımız gibi, Gaziemir Belediye Nikah Dairesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin faaliyet gösterdiği Feridun Pözüt Caddesi üzerindeki bu binamız, olası bir depremde yıkılma tehlikesi arz etmektedir. Gaziemir Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi olarak, olası bir depremde yıkılıp can kaybına neden olmadan gerekli çalışmaların yapılması için önergemin meclis gündemine alınması ve Bayındırlık İmar ve Çevre Komisyonlarına sevk edilmesini talep ederim demiştim. Az önce yukarıda saydığım ve ret edilen taleplerim, çok değil, bundan birkaç ay önce Belediye Başkanımız Halil Arda'nın kendisi talep ediyordu. Fakat her ne hikmetse meclis gündemine kendi getirdiği önergeyi kendisi geri çekti. Yani şu anda içinde nikah işlemlerinin yapıldığı ve TEMAD’ın kiracı olarak hizmet verdiği binayı, çürük yapısıyla beraber kendi kaderine terk etti. Sayın başkan bu önergenizi çekmenize Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'ne onursal üye olmanız etkili oldu mu? Siz bir derneğe onursal üye olacağım derken, nikah işlemlerinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın, TEMAD üyelerinin veya başka amaçla o binada bulunan insanlarımızın, 30 Ekim İzmir depreminde yaşananlara rağmen canını riske attığınızı biliyor musunuz” diye konuştu.

ARDA: SORDUĞUNUZ HER ŞEYE CEVABIMIZ VAR
Çağlarsu’nun iddiaları ile ilgili söz alan Başkan Halil Arda, “Cevap vermeyeyim diyordum. Ancak nasıl cevap vermeyeyim… İki yıldır ihale ile ilgili bir şey alınmış mı? 2 yıldır o sosyal marketten 770 aile nasıl ihtiyaçlarını gidermiş? 1 kilo pirinç bağışladın mı? 800 liralık kuru gıda alınıyor. Bağışlar bir yere kadar. Bağışlar yetmediği zaman belediye elbet takviye yapacaktır. Dünyadan bi habersiniz. 91 vatandaşımıza iş bulmuşuz, 1 kişiye faydanız var mı? 22 öğrenciye burs vermeye başladık. 27-28 kişi başvurmuştu, 22'si 4 bin TL burs alma hakkı kazandı. Soysal market vatandaşın yanında. Bir defa teşekkür ediyorum deseydiniz. TEMAD’a ben onursal üye olmadım. Onlar beni üye olmaya layık görmüşler bende tekliflerinden mutlu oldum ve kabul ettim. Nikah salonu ile ilgili bilmediğiniz bir şey daha söyleyeyim. 9 Eylül Semt Evi ve Nikah Salonu ile ilgili incelemeler başlattık. Raporlar sonucunda yıkım çıkarsa yıkılacaklar, güçlendirme çıkarsa güçlendirilecekler. Sorduğunuz her şeye cevabımız var” ifadelerini kullandı.

ATMACA: GEÇMİŞTE İZİN VERİLMEDİĞİ OLDU AMA…
Söz alarak sorularını yönelten AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise, “Müfettiş ve soruşturma izinleri ile ilgili geçmişte siz bir kağıt kaldırdınız ve imzayı tanıyor musunuz dediniz sonra da ben kaldırdım. Bu bir süreç. Siz süreç tamamlanmadan olmuş bitmiş gibi söylüyorsunuz. Geçmişte izin verilmediği tabii ki oldu. Ancak bizim 10 günlük itiraz sürecimiz var Danıştay’a. Sonra Danıştay'ın kararı çıktığında mahcup oluyorsunuz. Ozonit parası ile ilgili çok ciddi şikayetler geliyor. Projelerini çizdiğimiz ve parasını aldığımız parsellerde vatandaş bunun bir örneğini almak istediğinde dışarıda bunun metresi 10 TL iken belediyede 60 TL. Bununla ilgili ciddi şikayetler var. Vatandaşın bu kadar ciddi bir rakamla karşılaşması çok doğru gelmiyor” dedi.

KIRMAZ: KARAR MECLİS'TE ONAYLANDI
Söz alan CHP Grup Başkanı Necati Kırmaz kendisine gelen ciddi bir şikayet olmadığını dile getirirken, “Gençlik Merkezi ve 100'üncü Yıl Sanat Merkezi arsalarının yüzde yüz mülkiyeti belediyemize aittir. Ozonit konusunda da bu yılki harçlar meclisimizden bu şekilde onaylandı. Bir hata varsa önümüzdeki yıl bakarız. Bana gelen ciddi bir şikayet yok. Tekrar konuyu inceleyeceğim” diye konuştu.

ARDA: YANIT SİZE DE GELMİŞTİR…
Yeniden söz alan Başkan Arda mahkeme kararı ile ilgili, “Tarifeler ile ilgili meclis kararı alınıyor. Bu karar meclisin aldığı karar. Mahkemede kovuşturmaya gerek olmayan karar ile ilgili siz beni şikayet ettiniz size de yanıtı gelmiştir. Neye kovuşturmaya yer olmadığı konusunda görürsünüz” ifadelerini kullandı. 

DOKUZ EYLÜL PLANLARI TARTIŞMA YARATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10.02.2015 tarihinde onanan, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 21.04.2017 tarihli 2017/481 K. sayılı kararı ile iptal edilen ve söz konusu iptal kararı Danıştay 6. Dairesi'nin 23.03.2022 tarih ve 2018/3299 E. 2022/3534 K. sayılı kararları ile kesinleşen ve sonrasında plansız kalan Dokuz Eylül Mahallesi, Ulaştırma Caddesi ve Hava Eğitim Yolu Sokak arasında yer alan 112 ada ve çevresinde yaklaşık 16.6 hektarlık alanda hazırlattırılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı görüşmeleri mecliste tartışmalara neden oldu. 

ATMACA:  BAZI İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇMA DERDİNDEYİZ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “İmar ile ilgili farklı zamanlarda farklı konularda bir çok tereddütlerin yaşandığı bir meclisteyiz. Daha önce plan notlarımızda bulunan tek adet tek parsellerde yükseklik serbestliği vardı. Ancak bununla ilgili bakanlığın tam olarak bununla uyuşmaza dahil buna benzer bir düzenlemesi vardı. Anılan bölgeyi mutlaka bilen gezen arkadaşlar vardır. Sarnıç İZBAN istasyonun altında demiryoluna paralel giden bir caddemiz var. Burada düzensiz yoldan kaynaklı zaten çok ciddi trafik sıkıntısı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde orası bari garabetle bisiklet paylaşımlı yol haline getirildi. Buradaki yükseklik yükseklik 2 kat. Oradan araba ile geçiyoruz, sol tarafınız demiryolu, sağ tarafınız 2 kat 2 kat 2 kat sonra 5 kat sonra 2 kat  2 kat. Böyle bir şey kimin içine siner? Bunu hangi aklı selim kabul edebilir. Oradakiler sormaz mı biz niye 2 katta kaldık o zaman. 30 Ekim’in ikinci anma yılını geçirdik. Hala daha yüreklerimizde sızısı taptaze. Deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Çürük binaların dönüşümünü de kentsel dönüşüm ile sağlarsınız. 10 yıldır bütüncül planı olmayan Aktepe’de vatandaşlar sorun yaşarken biz bazı insanların imarlarını kurtarma ve onların önünü açma derdindeyiz. Bizim insanlarımız bunu hak etmiyor. Aktepe-Emrez’de hükümet 5 milyar TL’yi çıkarsa dönüşümü yapın dese, 3’ncü etabınız yok. Çünkü plan yapmıyorsunuz. Kimin planlarıyla ilgileniyorsunuz, Akçay Caddesi planları ile ilgileniyorsunuz. Depremden bahsediyoruz, kime faydası var oranın. Bu garabet meclisten geçmemeli. Sağduyulu arkadaşlarımıza sesleniyorum ben” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: ÖNCELİĞİ MAĞDUR BÖLGELERE VERELİM
MHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, planlanan bölgeye tepki gösterirken, “Gaziemir Belediye meclisi olarak Gaziemirli kardeşlerimizi unuttuk. Bir sürü imar yapılması gereken bölgeler var. Ancak çok acil bir şekilde iş adamlarının, müteahhitlerin imarları öncelik kazandı. Bu kabul edilebilir bir durum değil.  30 Ekim depreminde 117 canımızı kaybettik mekanları cennet olsun, acılarını hala ilk günkü gibi hissediyoruz. Ancak bununla ilgili ne yaptık. Çok önemli bir konu bu. Olmazsa olmaz bir konu bu. Yapılan işler var ancak yeterli değil.  Deprem her an kapımızda. Uğur bey de belirtti. Aktepe Emrez’de 2 etapta imar yapıldı ancak diğerleri duruyor. Sarnıç bölgesinin imarı duruyor. İmarı yapılması gereken bölgelerin imarları dururken, mevcut işyerlerinin de talepleri yapılmalı. Ancak önceliğimizi belirlememiz lazım. Buraya 5 kat veriliyor ancak 2 katlı yerler var. Geçmişte nasıl Optimum 9 metreden 15 metreye çıktı, burası da git gide büyüyor. Bu konuyu erteleyelim, konuşalım, bu imarın yapılması katın yükseltilmesi ne kadar doğru ne getirir ne götürür gibi konuları konuşalım. Ancak lütfen önceliğimiz insanlarımızın mağdur olduğu bölgelere verelim” dedi.

ARDA: USULSÜZLÜK VARSA ŞİKAYET EDERSİNİZ
İddialar ile ilgili söz alan Başkan Arda, “Konu istişare edildi. Komisyona üye vermediğiniz için haberiniz yok. Burada algı yaratmanıza izin vermeyiz. Burda sıfırdan bir yer imara açılmıyor. İmarlı bir alandan bahsediyoruz. Orada da Gaziemirli vatandaşlar var. Gaziemir’de malı olan Gaziemirlidir. İkide bir Aktepe Emrez’deki kentsel dönüşüme gidiyorsun. Ancak orada dönüşüm başladı. Siz oradaki 1’nci ve 2’nci etaba da inanmıyordunuz. Bu plan ile ilgili çok meraklısınız şikayet etmeye, burada bir usulsüzlük varsa gidip şikayet edersiniz. En çok sevdiğiniz şey. Gelin sorun soruşturun, ne yapılmak isteniyor. Orada 20 metrelik yolun açılması söz konusu, Sarnıç’ın yolunun rahatlatılması söz konusu” diye konuştu.

ÇAĞLARSU: SORUNUN CEVABI ÇOK BASİT!
Dilek ve temennilerde söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü ilçemizde düzenlenen farklı organizasyonlarla kutladık. Önümüzde ki yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını çok daha coşkulu kutlamak, nasip olur inşallah. 28 Ekim akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Pınar Ayhan’dan Bir Müzikal Belgesel ‘Kemal’ adlı programı izleme şansını yakaladım. Buradan Sayın Pınar Ayhan’a sahnede göstermiş olduğu performans için çok teşekkür ederim. Her geçen dakika izleyiciyi oyunun içerisine alan bir oyun sergiledi. Fakat sayın meclis bu güzel oyunu izleme şansını yakalayan çok az bir seyirci kitlesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yer aldı. İzleyicilerin yarısı da belediye personeli idi. Duyurusu geniş anlamda yapılmasına rağmen ilçe halkımız neden bu çağrılara kulak vermiyor diye soracak olursak. Bu sorumun cevabı aslında çok basit. Halil Arda ve yönetimi halktan kopuk, ego ve kibir abidesi yapısıyla, meclis üyeleri ile kendi parti örgütüyle, muhalefet partileriyle, memurla, işçiyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve esnaflarla iyi geçinmezse, kavga ederse küserse, onlarla konuşmazsa sonuç bu olur. Göreve başladığımız 31 Mart yerel seçimleri sonrası hayata geçirdiğimiz en iyi işlerin başında, geçen dönemden kalan sayıları yüzleri bulan bankamatik çalışanlarını bulmak veya işlerine son vermek ya da onları çalışır duruma getirmek olmuştu. Hem meclisimizin hem de halkımızın takdirle karşıladığı bu olay sonrası geçen zaman zarfı içerisinde geçtiğimiz dönemi aratmayan bankamatik çalışanı yaratıldığını görmekteyiz. Geçmiş dönemin bir çok bankamatik çalışanının bu dönemde de aynı şekilde çalışmaya devam ettiği gözlenirken, Halil Arda ve yönetimi bir çok liyakatlı çalışanı da görev alarak bankamatik çalışanına maalesef dönüştürdü. Sayın Başkan, bugün itibariyle Gaziemir Belediyesi'nde işe gelmeden maaş alan personel sayımız kaçtır?” dedi.

 
Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
 
106 öğrenci, 27 sporcu... Üç ilçede gece 'zehir' oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköy Çarşı Meydanı 2 Kasım 2022 Çarşamba 11:17

Arda başkan duydun mu, Bayraklı çalışan personeline kaç para zam yaptı Buca, Bornova Belediyeleri ona keza.. Kınık belediyesi bile 9100 TL verdi yazık yazık size! Sende 630 milyon bütçe açıklayıp da emekçi insanlara utanmadan sıkılmadan %20 zammı çok gören işçi ve emekçi düşmanı bir belediye başkanı olarak tarihe geçtin.. Belediye içinde insanların yüzü asık, mutsuz, çalışma şevki yok neden? Çünkü emeklerinin karşılığını alamıyorlar.. Gaziemirin her yerine biz temiz insanlarız, kalbimiz Gaziemir için atıyor safsatalarını yazdırmayı bırakta çalışan personelini bu hayat pahalılığı ve enflasyona ezdirme.. İnsanların ahını alma gönüllerini al seçim yaklaşıyor benden söylemesi.!!

Yorumu oyla      28      4  
haydar haydar 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:40

şikayet edin diyor müfettiş gelince sızlanıyor. bir dediğiniz diğerini tutacak mı acaba?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde atışma, tartışma, söz düellosu... 'Yazıklar olsun'
Bornova Meclisi’nde bütçe planlaması sert tartışmalara neden oldu. AK ...
Karşıyaka'da 'borç karşılığı devir' tartışması... Başkan Tugay-AK Parti karşı karşıya!
Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Zübeyde Hanım Huzurevi binasının Karşıyaka ...
Meclis'te kabul edildi... Karabağlar'dan kardeş şehre destek!
Karabağlar Belediyesi'nin kardeş şehri olan Tokat'ın Almus ilçesine bağlı ...
 
Çiğli'de vurguna AK Parti-CHP seti... Gümrükçü'den net mesaj: Rant çetesi önümüzde duramaz!
Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi ...
Karşıyaka Spor Kulübü 110 yaşında!
İzmir’in ilk Türk spor kulübü olarak 1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka ...
Tartışmalara neden olmuştu… Yetki devri komisyonlarda!
Konak Belediyesi Kasım Ayı ilk Olağan Meclis Toplantısında tarihi Çakaloğlu ...
 
Gençler için iş birliği... Narlıdere ve Altınordu güçlerini birleştirecek!
 Narlıdere Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Türkiye’nin ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara sıcak çorba
Aydın Büyükşehir Belediyesi, havaların serinlemesiyle birlikte geçen yıllarda ...
Ödemiş Belediyespor voleybol ve basketbolda altyapı liglerine katılıyor
Ödemiş Belediyespor voleybolda ve basketbolda altyapı düzeyinde İzmir’de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva