HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2014 Salı - 13:04

Flaş! Yıldırım’dan operasyona ilk yorum: 3 önemli vurgu

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı kentteki temasları sırasında yolsuzluk operasyonu hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, zamanlama, seçim ve 2011 vurgusu yaptı!

Flaş! Yıldırım’dan operasyona ilk yorum: 3 önemli vurgu

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 ilde düzenlenen büyük ‘liman operasyonu’ hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

VİDEO - YILDIRIM'DAN 'LİMAN OPERASYONU'NA İLK YORUM

Yıldırım, "Sınırlı bilgimiz var. Yeni haberdar oldum. Elde ettiğimiz bilgiye göre 2011 yılında bir şikayet üzerine İzmir Limanı’nda yükleme boşaltma işi ile ilgili bir soruşturma var. 2011 geçmiş, 2012 de bitmiş ardından 2013 ve 2014 geliyor. Halkımızın takdirine sunuyorum. Zamanlaması açısından durum dikkate sunulmalıdır. Hepimizin ortak arzusu yanlışların ortaya çıkmasıdır. Niye üç yıl beklediniz? Neden seçimin başlangıcında yapıldı? Eğer suçu önlemek ise yargının görevi üç yıl suç işlenmesine neden göz yumuldu? Bunun da açıklanması gerekir. Son zamanlarda bu iş merasimle, davulla, zurna ile yapılıyor. İnsanlar evlerinden toplanıyor. Neyle suçlandıklarını bilmeden toplum nezdinde suçlanıyorlar. Bunu yapmaya devam edersek ülkede iş yapanları teker teker kaybederiz. Kimse iş yapmaz. Hatta hakimlerin, savcıların oturduğu binaların inşaatları bile yapılamaz. Alınacak eşyalar bile alınamaz. Yaptığınız her işte bir şey bulmak isterseniz bulursunuz. Kusur bulmak en kolay iştir” diye konuştu.
 
ZAMANLAMA VE 2011 VURGUSU
Yıldırım şunlar söyledi: Üç yıl geçtikten sonra operasyon yapılıyor. Bunun izahı nedir, anlamı nedir aşikar değil midir? Yoruma bile gerek yok. Seçim sürecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yönelik bir durumdur. Bizim alnımız ak. Her sefer söyledik. 11 yıllık bir geçmişimiz var Bu zamana kadar 168 milyar TL’lik bütçeye sahip çıktık. Hesabını verdik vermeye devam ederiz.
Bu olayları 2011 seçimlerine giderken de gördük. Seçimin bize maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Bu yolla kimse sonuç alamaz. İnsanları soruşturmadan, yargılamadan toplum nezdinde yargılamak hukuk değildir, hukuku katletmektir. İnsanların evleri belli, adresleri var... Burada evlere giderek insanları almanın ne anlamı var. Böyle şey olmaz. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bekleyeceksiniz, bekleyeceksiniz 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edelim derken suçu tesis eden anlayış ile hukuk devleti idare edilemez.
 
Yıldırım gözaltına alınan bacanağı Cemalettin Haberdar ile ilgili de  “Bilgim yok. Kendisi ile görüşmedim. Ayrıntıları bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 58 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 8 Ocak 2014 Çarşamba 10:50

Bin âlim, aydınlık gazetesi falan pek çok haberinde zamanlama vurgusu yapar ancak sizlere göre özel bir zamanlama bulunmazdı. Şimdi neden özel bir zamanlama olsun ki? Bacanağı nasıl bilirsiniz?

Yorumu oyla      15      6  
ahmet 8 Ocak 2014 Çarşamba 07:56

Zamanlaması manidarmış.Dün polis görevini yapıyor,savcı görevini yapıyordu ya şimdi polisin,savcının görevini yapması için zaman ayarımı gerekiyor.Şimdi savcı görevini yapamıyor çünkü görevden alınıyor.Polis görevini yapamıyor. Çünkü görevden alınıyor.

Yorumu oyla      20      7  
çağan 8 Ocak 2014 Çarşamba 07:32

neden 3 yıl beklendi? çünkü 3 yıl önce aynı bağın gülüydünüz, şimdi öküz öldü ortaklık bitti. pasta büyüdükçe iştahınız kabardı pay edemediniz. cemaatin operasyonuymuş. ee? siz de cemaate operasyon yapıyosunuz, bu onları aklar mı? aynı mantık işte. ekonomi bozdu, dış politikada da destek kalmayınca basın da yandaşlıktan vazgeçmeye başladı bu yüzden gerçekler ortaya çıkıyor. hem bu daha başlangıç, 1000'de 1'i bile değildir bu akpnin yaptıklarının. ömür boyu iktidar kalacakmış gibi yediler ama deniz bitti.

Yorumu oyla      20      7  
Hayırdır? 8 Ocak 2014 Çarşamba 07:29

Yani yolsuzluk yapana sırf seçim öncesindeyiz diye göz mü yumulacak anlamadım ben ne istiyor???

Yorumu oyla      21      7  
derya deniz 8 Ocak 2014 Çarşamba 01:49

genç kuşağın sesini benden dinlemek istersiniz belki.yüzlerrcesi binlercesi ile söyleşmekteyiz zaman zaman....algısı,bilgisi,kavrayışı ile siyaset üstü bir biliç oluşturmuş gençlik ne binali yıldırım ne de aziz kocaoğlu destekçisidir. geleceğin izmirini onlar kuracak ve bu .. dalaşına hiç bir zaman alet olmayacaklardır. türkiyede onları temsil eden bir siyasi partinin olmaması olmayacağı anlamına gelmemektedir. onlar dinin ve milliyetçiliğin körüklediği kirli siyasetin her zaman dışında olacaklar... umrumuzda değil şimdi ne binali ne aziz ne de başka parti.. vakti gelince deişecek herşey...geleceğe sevgilier...

Yorumu oyla      17      7  
ozan 7 Ocak 2014 Salı 23:32

belediye ye yapılan operasyon üzerinden kaç sene geçti seçim yaklaşıyor diyorsunuz yıllardır neden sonuçlanamadı bunun hesabını verin önce....

Yorumu oyla      22      9  
izmirli Ne diyor? 7 Ocak 2014 Salı 23:29

HIRSIZZZZZZ VARRRRRRR!!!!!!

Yorumu oyla      31      8  
seferihisar ak parti 7 Ocak 2014 Salı 22:51

sayın Bakanım Seferihisardan tam destek size yolunuz açık olsun. bu dikenli yoldan gül serilmiş yollara ulaşacağız inşallah

Yorumu oyla      17      28  
izmirli 7 Ocak 2014 Salı 22:24

binali yıldırımı tek geçiyoruz.

Yorumu oyla      22      36  
onur 7 Ocak 2014 Salı 21:36

biz köyümüzde mutluyuz zaten izmirin 100 de doksanıda köylü :) baskan adayımız binali bey polis eskortuyla geziyor bakanlıktan istifa etmemişti.ha aziz beyde tek başına bu gün buca sokaklarındaydı...bu arada aziz bey 2 yıldır adliyede nasıl sosyal belediyecilik yapılır onun dersini veriyor bende yerelyönetimlerde yükseklisans tezi olarak mahkeme savunmalarından yararlanacağım.

Yorumu oyla      37      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Bırakalım ak ile kara ortaya çıksın
MHP Lideri Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, ''Başbakan ...
Bakanlık ‘eli sopalıları’ akladı: Yönetmeliğe uygun!
CHP, Gezi eylemcilerine sopalarla müdahale eden polisleri İçişleri Bakanlığı’na ...
‘Örgütü uyaran’ Erel konuştu: Uygulama Kocaoğlu’na özel değil
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesine ...
 
AK Parti’den ‘gizli kaset’ hamlesi: Yasalaşırsa…
AK Parti, internetle ilgili bir yasa teklifi hazırladı. Düzenleme yasalaşırsa, ...
Geri adım iddiası: Erdoğan Bayraktar...
Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini canlı yayında açıklayan ...
Erdoğan Japonya’da: 5 soru, 5 cevap!
Japonya Başbakanı Abe tarafından askeri törenle karşılanan Erdoğan, Nikkei ...
 
Şok iddia: AK Partili Başkan'a SMS dayağı!
Nazilli'de AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç'in, tartıştığı Yönetim ...
Flaş! Komisyon uzlaştı: Engin Alan’a da tahliye yolu
Tutuklu milletvekili sorununa çözüm bulmak için toplanan AK Parti, CHP ...
Tayyar’dan Erdoğan-Feyzioğlu görüşmesine tepki
Yazdığı Ergenekon kitapları ile öne çıkan AK Parti Gaziantep Milletvekili ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva