HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2016 Salı - 21:35

FETÖ çatı davası: İşbilen neler söyledi?

FETÖ elebaşı Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında "Anayasa'yı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlarından açılan davanın ilk celsesi sona erdi.

FETÖ çatı davası: İşbilen neler söyledi?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında "Anayasa'yı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek" suçlarından açılan davanın ilk celsesi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, iddianamede "siyasi işlerden sorumlu imam olarak görev yaptığı" ve "FETÖ'nün İstişare Heyeti Üyesi" olduğu kaydedilen tutuklu sanık eski Milletvekili İlhan İşbilen savunmasını yaptı. 

İşbilen'in avukatlığını, eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yaptığı duruşmada, şikayetçi tüzel kişilikler olan Başbakanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığının avukatları da hazır bulundu.

İşbilen, savunmasında doğumundan itibaren yaşam öyküsünü, kimi zaman detaylandırarak anlattı. Edirne'de doğduğunu, 11-12 yaşında İzmir'e gittiğini, berberlik yapmaya başladığını, Fetullah Gülen'i de o yıllarda tanıdığını belirten İşbilen, şöyle devam etti: "Şimdi ayını hatırlamıyorum ama Yaşar Tunagür Hoca'nın yerine gelen insanın toplantılarında talebelerin kılık kıyafet ve tıraşları konuşulurken, benim konumum gündeme gelmiş. Bu görüşmelerimden sonra yönetim beni derneğe çağırdı. Gittiğimde ismini ve şahsını ilk defa orada tanıştırılmamda öğrendiğim kişi, Yaşar Hoca'nın yerine İzmir vaizi ve kursa idareci olan Fetullah Gülenmiş. Bu tanışmamızdan önce hiç ismini duymamış, kendisini de görmemiştim. Bundan sonraki aylarda Yaşar Hoca gibi yöneticiler kendileri için tıraş olmak üzere çağırdıklarında Fetullah Gülen'i de tıraş ediyordum. Sonraki yıllarda İzmir'de yaptığı vaaz ve Türk Ocakları derneklerinde yaptığı sohbet ve konferanslarıyla İzmir ve çevresinde bilinir olmuştu."

Tahliye istedi
İşbilen, milletvekilliği ve partisinden ayrılma sürecini de aktardıktan sonra iddianameyi eleştirerek, "20 yıldır hiç görmediğim, tanımadığım kişilerin taraflı, kasıtlı, mesnetsiz ifadeleriyle, belgeler ile çürüttüğümüz MASAK raporuyla, bir yıldır, 70 yaşında sağlık problemlerimle beraber AK Parti saflarında hizmet etmiş milletvekili olarak tutuklu bulunuyorum. Yargılama sonucunda tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Çapraz sorgu
İşbilen, çapraz sorgusunda hayatının akışını samimiyetle anlattığını söyleyerek, "Fetullah Gülen ile ilgim yok ama ben Fetullah Hoca'yı tanıyan, bilen birisiyim." dedi. FETÖ'ye tabi olduğu belirtilen Akyazılı Vakfının yönetimi için vakıftan kendisine teklif geldiğini kaydeden İşbilen, geçmişte Manisa'da vakıf müdürlüğü yaptığını, bu sebeple tanındığını, vakıf büyüyüp, gelişince "kariyerinden ötürü" kendisine teklifte bulunulduğunu anlattı.

"Görev yaptığınız Samanyolu kanalının ve Zaman gazetesinin Fetullah Gülen ile alakası yok mu?" sorusunu İşbilen, "Bunların yönetim kurullarını da mütevelli heyetini de biliyorum. Fetullah Hoca'nın oraların yönetiminde olduğunu, görev aldığını hiç görmedim." diye cevapladı.

"Gülen'i tıraş etmiştim"
İşbilen, "Fetullah Gülen ile tanışıklığınız, samimiyetiniz nedir?" sorusu üzerine İzmir'de berber dükkanı işlettiği dönemde Gülen'i tıraş ettiğini belirterek, "Tıraş ediyorsunuz? Tıraş etiğiniz insanla vaaz veren insanla şey yapmıyor musunuz?" dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, duruşmaya yarın saat 10.00'da devam edileceğini duyurdu. (AA)

 
'JeansBiri' hesabının sahibi FETÖ'den tutuklandı
 
Bakan açıkladı: 16 bin memur alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'JeansBiri' hesabının sahibi FETÖ'den tutuklandı
FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "JeansBiri" adlı ...
Emniyette terfi ve emeklilikler açıklandı
Emniyette 112 emniyet müdürü, 79 emniyet amiri emekliliğe sevk edilirken, ...
Vahşet: Cesedi parçalayıp kovayla taşımışlar!
Gasp çetesinin kaçırdıkları işadamını götürdükleri Çorum'daki ormanlık ...
 
'Kaset soruşturması'nda 12 tutuklama!
CHP Antalya Milletvekili Baykal ve bazı MHP'lilere ait görüntülerin kaydedilerek ...
İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı
Canlı bomba saldırısı düzenlemek üzere İstanbul'a geldikleri belirlenen ...
Babasına bombalı saldırı düzenleyen genç konuştu: Bir çığlık atma…
Üniversiteyi il dışında okuduktan sonra babasının yanına döndüğünü söylediği ...
 
TSK'dan K.Irak'a hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ile Zap ...
Ali Tatar'ın ablası 'katiller' diye bağırdı!
FETÖ çatı davasında Ali Tatar'ın ablası 'Katiller' diye bağırınca salondan çıkarıldı.
Maden faciasından bir acı haber daha!
Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva