HABERLER>GÜNCEL
8 Mayıs 2011 Pazar - 10:29

Ferda Eser’den Hızır’a tehdit!

Büyükşehir’deki operasyonda, görevden alınan Genel Sekreter ile Genel Sekreter Yardımcısı arasındaki ilginç mesajlaşmalar şaşırttı. Polis kökenli Ferda Eser, Hızır’ı tehdit etti. Gazeteci Süleyman Gençel de köşesinde ilginç iddialara yer verdi.

Ferda Eser’den Hızır’a tehdit!

İZMİR -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen soruşturma sırasındaki dinleme ve teknik takiplerde ilginç detaylar da ortaya çıktı. Köşesinden açıklama yapan Gençel'den de baskına dair yeni yorumlar geldi.
 
Geçen hafta başında İzmir’deki polisin operasyonunda, ihaleye fesat karıştırdıkları, usülsüz alım yaptıkları ve bu şekilde devleti 100 milyon TL zarara uğrattıkları ileri sürülen 44 kişi gözaltına alınmış, 34’ü geçen perşembe günü adliyeye çıkarılmıştı. Sanıklardan 14’ü savcılık, 3’ü mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 9’u belediye yöneticisi 17 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmanın ve operasyonun yankıları hala sürerken, dün de yeni gelişmeler ve ayrıntılar ortaya çıktı.
 
“Hesabını verecen”
Sanıklardan Ersu Hızır’a, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in, görevden alındığında gönderdiği “tehdit içeren” telefon mesajları ile ilgili de sorular da sorulduğu öğrenildi. İddiaya göre, mesajlarda Ferda Eser, Ersu Hızır’a, “Kaçma erkek ol vuracam seni. Kaçma len çık ortaya”, “Beni bahçede beklettin, zili çaldım, en son yoksun, kadın da cvp vermedi. Ben bu gece sana sıkacam. Nerdeysen çık ortaya. Beni kullanmanın hesabını verecen Ersu Hızır”, ayrıca, A.Ö.’ye attığı (Adil Özyiğit), “Uyudun mu. Ersu’yu vurmaya gidiyorum Adil. Hep o şerefsiz yüzünden bunlar” diye mesaj attığı bildirildi. Başına gelenlerden ve görevden alınmasından Hızır’ı sorumlu tutan Ferda Eser’in mesajlarına yönelik soruya Ersu Hızır, “Ferda Eser, benim çok yakın arkadaşımdır, görevden alındığımız için moral bozukluğu ile çekilmiş mesajlardır ve duygusal tepkilerdir. Ciddiye alınacak yanı yoktur” cevabını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önce Genel Sekreter Ersu Hızır’ı hemen ardından da Genel Sekreter Yardımcısı eski emniyet müdürü Ferda Eser’i görevden almıştı. İki bürokrat daha sonra göreve iade ve tazminat davaları açmıştı.
 
İki konser bileti bile sorgulandı
Daha önce Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı iken, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Hulusi Gülşen’e mal varlığı ve müfettişlerle ilişkileri, ihaleler konusundaki rolü soruldu. Gülşen’e bir organizasyon şirketinden gelen iki kişilik konser bileti konusunda bile soru yöneltildi. Organizatör Hakan Say’a 22 ayrı konser ihalesi kazanmasıyla ilgili soruşturmada müfettişe ne ifade verileceği konusunda tavsiyede bulunduğu iddiasına Gülşen, “Müfettişler meslektaşlarım olduklarından yer konusunda yardımcı olmamı isterlerdi” dedi.
 
Koordinatör’ün ataması yokmuş
Tutuklu sanık Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen’in verdiği ifade şaşkınlık yarattı. Başkan Kocaoğlu’nun sözlü talimatıyla bu görevi yaptığını anlatan Özen, “Görevlendirilmem yazılı değil başkanımın sözlü talimatıyla olmuştur. Bu görevimden dolayı herhangi bir ücret almamaktayım, benim belediye üzerinden aldığım tek gelir Ünibel isimli beldeyi şirketimizin yönetim kurulu üyeliğine ilişkin 5 bin TL dir. Koordinatörlük görevinde herhangi bir imza yetkim yoktur. Bu görev bir danışmanlık görevidir. Şirket sorumluları bir uygulamada tereddüt ederlerse bana danışırdı. Hukuki sorumluluğum yoktur” dedi.
 
‘Ortada çete yok, rüşvet yok’
Büyükşehir Belediyesi’ne hukuki destek için biraraya gelen ve kendilerine “Gönüllü avukatlar” adını veren 70 kadar avukat sorgu kayıtlarını alıp itiraz için gruplar halinde incelemeye başladı. Avukatlar adına konuşan Cihan Türsen “Burada şüphelilerin kişisel anlamda bir edinimi sözkonusu değil. Böyle bir kişisel hatanız olsaydı ortam dinlemesinden, banka hesaplarına kadar uzanan soruşturmada mutlaka önemli delillere ulaşılacaktı. Alınan tüm ifadelerde bu hususlarla ilgili soru dahi sorulamayacak kadar şüpheliler temiz çıkmıştır” dedi. Türsen şunları söyledi: “Akçalı bir konuşma yok. Olsa olsa ihale mevzuatına uygun yapılan işlemlerin uygulamasına yönelik yorum farklılığından söz edilebilir. Bir örgüt, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, söz konusu olamaz. Ortada çete yok, rüşvet yok, delil yok ama dosya bu kapsamda işleme konuluyor. Buna itiraz edeceğiz.”
 
50 ton mandalina nasıl “bitirildi”
Soruşturmada 50 ton mandalinanın aslında alınmadığı halde alınmış gibi gösterilmesiyle igili telefon kayıtları da ortaya çıktı. Belediye şirketi Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten ile yardımcısı Haydar Ballı arasında yapılan görüşmede Pekerten’in, “50 ton mandalinayı nasıl bitiririz” diye sorduğu, Ballı’nın da “Biz onu bitiremeyiz” diye cevap verdiği, Pekerten’in “Ya bitiremeyiz de kağıt üzerinde bitirir miyiz”, diyerek 50 ton mandalinayı Grand Plaza A.Ş. olarak evrak üzerinde kullanılmış gibi göstermeyi düşündüklerini belirttiği kaydedildi. Pekerten’in ayrıca Şirketler Koordinatörü olarak görünen Hilmi Özen’e de danıştığı, Özen’in de “Dağıttık diyeceğiz herhalde. Yapacak bir şeyimiz kalmadı. Sıkıştık kaldık” dediği öne sürüldü. 3 zanlı da ifadelerinde mandalinaların akıbetini tam olarak açıklayamadı.
 
Metronun zemini yağmurda mı kaydı?
Yıllardır bitirilemeyen metro inşaatı konusunda, Ersu Hızır’ın, bir gazeteciyle yaptığı görüşme de sorular arasında yer aldı. Başkan Kocaoğlu’nun gecikmeyle ilgili “Zemin şartlarındaki değişikliği” gerekçe göstermesi için Hızır’ın “Ne zeminiyse bu hani, ha bire değişiyor. Zemin etütleri kaç kez yapıldı. Son inşaatlardan önce bir daha yapıldı. Hani bu arada yağan yağmurlar mı değişti, Kocaoğlu’nun bakışı mı değişti, yoksa zemin kayması mı” yorumunu yaptığı, Başkan’ın sürekli metro inşaatının bitmemesi ile ilgili mazeret ürettiğini söylediği hatırlatıldı. Hızır, buna “Bir gazetecinin haber yorumudur” diyerek cevap vermedi. Hızır’a, “Ben konuşursam Başkan görevini tamamlayamaz” şeklindeki konuşması da soruldu. Hızır, bu konuşmayı da haber konusu olarak gazetecinin yaptığı yorum şeklinde değerlendirdi. 



GENÇEL: BİRİNCİ AYAK BİTTİ, GERİSİ SEÇİMDEN SONRA
'Yemekteyiz' polemiğiyle gündeme gelen gazeteci Süleyman Gençel, bugünkü köşesinde operasyonun henüz birinci ayağının tamamlandığını söyledi. İşte Gençel'in açıklaması:

Zaman Gazetesi’nin haberine göre Gençel, 'Sıkıntı var' başlıklı yazısında, "Bizim yazdıklarımızın dışında, telefon konuşmaları ile sabit, belki de görüntülerin bulunduğu suçlar net kanıt olarak ortaya konuldu. Savcı bu kanıtlar üzerinden bazı isimleri mahkemeye sevk etti. Mahkeme de bu net kanıtlar üzerinden kararını verdi." ifadelerini kullandı. Operasyonun birinci ayağının bittiğini savunan Gençel, CHP ile AK Parti'den gelen tepkilerin soruşturmanın daha da büyümesini şimdilik engellediğini belirtti. Ancak seçimden sonra soruşturmanın genişleyerek geçmişi de kapsayacak şekilde devam edeceğini öne sürdü.

Gencel, dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır'ın kendisine anlattıklarını yazmış ve yolsuzlukları ifşa etmişti. Aynı gün Hızır, görevinden alınmıştı. Mali polisin yaptığı son operasyonun ardından polise ifade veren gazetecilerden biri de oydu. Yaklaşık 10 saat boyunca ifade verdi. Gencel, yazısında, gözaltı işlemleri sürerken şahit olduğu önemli bir diyaloğu da paylaştı: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bile birtakım sıkıntıların olduğunu kabul ediyor. Nitekim benim görüşlerime başvurulduğu sıralarda Organize Suçlar Birimi'nde beni bekleyen gazeteci Hasan Tahsin'e Kocaoğlu'nun söyledikleri ilginç: 'Kültür işlerinde birkaç sıkıntı var...' Bir kentin belediye başkanı bunu diyor ise oturup bir düşünmekte yarar var sanırım."
 
Operasyonun birinci ayağının bittiğini savunan Gencel, CHP ile AK Parti kanadından gelen tepkilerin operasyonun dallanıp budaklanmasını, daha da büyümesini şimdilik engellediğini iddia etti. Seçimden sonra soruşturmanın genişleyerek geçmişe de döneceğini öne sürdü. Tutuklama kararlarının tamamen yeni suçlar üzerine gerçekleşmiş olabileceğini aktaran gazeteci, seçim sonrası yeni operasyonlara hazırlıklı olunması gerektiğine işaret etti.
 
OPERASYONU KUTUPLAŞTIRMANIN YARARI YOK
Operasyonun ardından SMS ve Facebook mesajlarıyla organize edilen protesto eylemlerine de değinen Süleyman Gencel, "Operasyonu kutuplaştırmanın da bir yararı yok. 'Senin hırsızın kötü, benim hırsızım iyi' tanımlamasıyla bir yere varılamayacağı açık ve net." değerlendirmesini yaptı. Devamında, "Bu işin içinde AKP'li oldukları iddia edilenler var ise, onlara şimdilik dokunulmadı ise, dokunulmayacak anlamına gelmiyor. En azından ben AKP'ye yakın isimlerin de ciddi derecede izlendiği kanısındayım. İzmir bu çerçevede ilginç bir kent..." diye yazdı. En olmadık yerde AK Partililer ile CHP'lilerin anlaşarak ortak hareket edebileceğini de ileri süren Gencel, "Madem 1,5 yıldır süren bir takip var. AKP'li büyükşehir belediye meclis üyeleri ne yaptılar ki... Siz hiç büyükşehir meclisinde alınan kararları eleştiren AKP'li meclis üyesi gördünüz mü?" sorusunu yöneltti. Gencel yazısına eklediği not bölümünde, soruşturmanın ilçe belediyelerini de içine alarak genişleyeceği iddiasında bulundu.
 
Yazıda, eylemlerin organizasyonuyla ilgili çarpıcı bir iddia da göze çarptı. Gencel, personeli sokağa dökmek için belediyede örgütlü sendikaların devreye girdiğini ve işçileri işten atma, memurlara da sürgün tehdidinde bulunulduğunu ileri sürdü. Bunda ısrar edilmesi halinde isimleri de açıklayacağı uyarısında bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
düpedüz yalan.. 9 Mayıs 2011 Pazartesi 10:29

Bende belediye işçisiyim.Eylemlerde sendikanın işçiyi tehdit etmesi düpedüz yalan.İşçiler sendikaya baskı yaptı eylemler için.birçoğu işyerinden saatlik izin alıp miting alanlarına gitti.yandaş gazetecilerin pastadaki paylarının ne olduğunu düşünün lütfen..

Yorumu oyla      17      9  
göçmen 9 Mayıs 2011 Pazartesi 09:03

En allı pullu yazılar bile bu işi bir şeye benzetmeye yetmez...Ey! İzmirli Halkım oyuna gelmeeeee....... Oyun bunlar.... Bu soruşturmadan bir tane ceza alan çıkmaz... olan bitenlerin hiç biri ne yolsuzluk ne zimmet ne mal artışı nede haksız zenginleşme... dev bir boşluk dosyası... oyuna gelme...

Yorumu oyla      20      13  
mustafa hacıoğlu 8 Mayıs 2011 Pazar 23:40

suleyman bey kutlarım yazınızı gercekten bu azız baskana da oh olsun oyunlar izmirin ustune yakısmıyor acı ama gercek chp izmirde bitiyor bende oyumu atmıycam bu zihniyete sizin ilk yazınızda ben anlamıstım sıze yapılan baskılarda sık değildi hele hele sosyal devlet halk ve ekmek dıyen bır partının buyuksehır baskanı ekmekle oynamasıda yakısmamıstı eeee nede olsa artık anladık baskanın durust olamdığını akp de akıılı olur bundan sonra cuzdan emanet eden bır aday cıkarmaz ızmırde koy olmaktan kurtulur..azız baskan mandalın cektı canım dağıtırmısın?

Yorumu oyla      23      19  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 8 Mayıs 2011 Pazar 22:38

BEKLIYORUZ AMA HAKİM DE BUNLARI TUTUKLADI BUNA NE DEMELİ

Yorumu oyla      21      12  
HASAN ERTÜRK 8 Mayıs 2011 Pazar 19:28

BÜYÜKŞEHİRDE KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL, BİRİ BİRİNE SIKIYOR, GENEL SEKRETERİN KIZ KARDEŞİ B.ŞEHİRİN BİR ŞİRKETİNDE DENETÇİ, GRAND PLAZADAKİ YETKİLİNİN BİRİ MİLLETVEKİLİ ADAYI, BÜYÜKŞEHİRE AİT EŞREFPAŞA HASTANESİ BAŞHEKİMİ MİLLETVEKİLİ ADAYI, BU NASIL DENKLEM. HERKES BİR YERLERDEN BESLENİYOR. EGER BU SORUŞTURMALARDAN BİR ŞEYLER ÇIKARSA İZMİRDE CHP DE BİTER BÜYÜK BAŞKANDA BUNUN ALTINDAN KALKAMAZ. BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.

Yorumu oyla      29      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'den Ankara’ya 'ilginç' teşekkür!
İTO’nun konuğu olarak İzmir’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir’in EXPO ...
Gül'ün vapur keyfi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'de Körfez turu da yaptı. İzmir Büyükşehir ...
Gülşen, Eroğlu'nun usulsüzlüğünü belgelemiş!
Büyükşehir operasyonuyla tutuklanarak Buca Kırıklar Cezaevine gönderilen ...
 
'İnsan midesi sürekli olarak dolu olmaz'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2.5 aylık Kübra bebeğin otopsi raporunda açlıktan ...
Baro’dan vekil adaylarına 45 çevre sorusu
İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, 12 Haziran seçimleri öncesi 45 çevre sorusu hazırladı.
Cumhuriyet Gazetesi 87 yaşında
Adını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği tek gazete olan ve tüm ...
 
Sertel Kocaoğlu'nu ziyaret etti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri ...
Mayıs’ta kar süprizi
Hıdırellez Bayramı’nın ertesi günü Sivas'a kar yağdı. Güne karla uyanan ...
PKK'nın yeni hedefi F-16 pilotları
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda, PKK’nın F-16 pilotlarını ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva