HABERLER>EKONOMİ
21 Eylül 2011 Çarşamba - 10:11

Esnaf Meclisi göreve başladı

Karşıyaka Belediyesi, Kent Konseyi Esnaf Meclisi ilk toplantısını yaparak göreve başladı.

Esnaf Meclisi göreve başladı

İZMİR - Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerle birlikte açılan Karşıyaka Esnaf Meclisi’nin Türkiye’de yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini belirten İzmir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu “Bizim için bu gün çok önemli bir gündür. Bu meclis hem esnafın, hem de kentin sorunlarına sahip çıkacak, çözümler üretecek. Küçük esnafın yok olmaması için destek olunması gerekir Türkiye’ye örnek olacak meclisi ilk kuran Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı tüm esnaflar adına kutluyorum.” dedi. Belediye Zabıtası ile esnafın karşısında olmak istemediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Ne yapılacaksa birlikte yapılacak, sorunlar birlikte aşılacak. Bu meclis kendisi kararlar alacak, kendisi uygulayacak” dedi.
 
Karşıyaka Esnaf Meclisi’nin kuruluş toplantısına CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Karşıyaka Kaymakam Vekili Kaan Peker, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Rasim Akpınar, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, yaklaşık 20 esnaf odasının başkan ve yöneticileri ile Karşıyaka esnaflarından oluşan Esnaf Meclisi üyeleri katıldı. Mustaf Ak’ın başkanlığını yaptığı Esnaf Meclisi’nin açılışında TBMM’de esnafa yönelik verdiği mücadeleyi anlatan Milletvekili Mehmet Ali Susam “ Bugün, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın açtığı yolda ilk adımı atıyoruz. Yerel yönetim olarak halkıyla sorumluluklarını paylaşıyor, ortak çalışma ortamı oluşturuyor. Burası bizim özgürlük alanımız, burada sorunlarımızı tartışacak, çözümler üreteceğiz. Esnafımızı yalnız bırakarak değil, elinden tutarak, yardımcı olarak neler yapabileceğini görebilirsiniz. Bu meclis bizim için, Karşıyaka için bir üretim yeri olsun. Hem esnafın hem de Karşıyaka’nın sorunlarına sahip çıksın, çözümler üretsin. Gerekirse uzmanların da katılımı ile projeler geliştirilsin. Bu meclisin kurulmasını sağlayan Belediye Başkanı Cevat Durak’ı kutluyorum” diye konuştu.
 


Toplantıda Karşıyaka Kent Konseyi hakkında bilgi veren Konsey Başkanı Rıfat Özer “ 2004 yılında Kent Konseyi’ni kurduk, 2005 yılında çıkan yasadan sonra yeni şekliyle faaliyetlerini başlattık. Bu süre içerisinde Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi’ni kurduk. Son olarak da Esnaf Meclisi’nin kurulmasını tamamladık. Kent Konseyi ve meclislerinin çatısı altında yüze yakın sivil toplum örgütü temsilcileri bulunuyor. Hepsini topladığımızda yaklaşık 5000 kişiye ulaşıyoruz. Demokratik oluşumu Karşıyaka’da Belediye Başkanımız Cevat Durak sayesinde sağladık” ifadesini kullandı.
 
Esnaf Meclisi’ni kurarken mahalle mahalle gezerek, muhtarlarla ve farklı iş kollarındaki esnaflarla tek tek görüşerek oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu mecliste esnafımız kendi oto kontrol sistemini sağlayacak. Esnaf ile belediye karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Sorunlara çözümler üretilecek. Bu meclisi her kararı Belediye Meclisi’ne de gelecek. Eksiklerimiz olabilir, gidermede herkese ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Meclise katılarak bize güç veren esnaf temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
              

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
S&P Türkiye'nin notunu artırdı
Son dönemde ABD ve İtalya'yı not indirimleriyle sarsan kredi derecelendirme ...
Coca Cola İzmir rekora doymuyor
Yaptığı yatırımlarla, çevreci çözümleriyle dikkat çeken Coca Cola İzmir ...
Egeli yan sanayiciler yerli otomobile hazır
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Egeli firmaların ...
 
EPDK'dan kritik akaryakıt kararı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), cari açığın azaltılması ve yerli ...
80. İEF sona erdi
55 ülkeden 256’sı yabancı 827’si yerli 1083 firmanın katıldığı 80. İzmir ...
Dolar 2.5 yılın zirvesinde
İstanbul serbest piyasada alınıp satılan ABD Doları’nın Türk Lirası satış ...
 
İŞKUR 4 bin danışmanıyla sahaya çıkıyor
İŞKUR Genel Müdürlüğü, bu yıl ve gelecek yıl kuruma alınacak danışmanlardan ...
İzmir kruvaziyer turizmde geçen yılı aştı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer ...
'İzmir, Expo'yu alırsa tanıtım sorunu kalmaz'
İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili düzenlenen çalıştayda konuşan Sergiler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva