HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2011 Pazartesi - 15:24

İzmir kruvaziyer turizmde geçen yılı aştı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer gemilerle İzmir'e gelen yolcu sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkati çekerek, geçen yılın rakamlarının şimdiden aşıldığını söyledi.

İzmir kruvaziyer turizmde geçen yılı aştı

İZMİR - İZTO, kruvaziyer gemilerle İzmir'e gelen yaşlı ve yürümekte zorlanan turistleri gemiden alarak yolcu salonuna kadar taşıyacak 7 kişilik elektrikli aracı İzmir Liman İşletme Müdürlüğüne teslim etti.

İzmir Yolcu Limanı'ndaki törende konuşan Demirtaş, limanın 2004 yılında kruvaziyer turizme başladığını, bu yıldan itibaren hizmetleri iyileştirerek devam ettirdiklerini kaydetti.
Herkesin el birliğiyle limandaki hizmetlerin en iyi kalitede olması konusunda çaba harcadığını belirten Demirtaş, ''Biz İzmir Limanı'nı müşteri odaklı bir liman haline getirmek istiyoruz. Müşteri ne istiyorsa onu vermek istiyoruz. Burada geçtiğimiz yıl eksiklik olarak ifade edilen elektrikli aracın alınması konusunu bu yıl gerçekleştirdik'' dedi.

Demirtaş, aracın yaşlı ve yürüme zorluğu çeken turistleri gemiden alarak yolcu salonuna kadar taşıyacağını, 27 bin liraya malolan araçtan bir tane daha alacaklarını söyledi.

Elektrikli aracı kullanacak personeli İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın'ın temin ettiğini belirten Demirtaş şöyle konuştu: ''İdealimiz Akdeniz'in en modern kruvaziyer limanını gerçekleştirmek. Bunun için bütün kurumlarımız başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla Özelleştirme İdaremiz, Liman Müdürlüğümüz, TCDD, herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. Liman ihalesi, Bakanın açıklamasına göre Ağustos'ta olacaktı. Ancak Şehircilik Bakanlığı'nın kurulmasından ve bir takım yetkilerin buraya geçmesinden dolayı 2 aylık gecikme oldu. Umut ediyoruz ki 2011'in sonu 2012'nin başında ihaleye çıkılacak. İhaleyle birlikte İzmir, Akdeniz'in en güzel limanına sahip olacak. Bunu da sabırsızlıkla bekliyoruz. Ama o zamana kadar bütün kurumlarımızla gelen yolcuyu rahat ettirmek, problem yaşatmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu İzmir tescil edildi. Turizm oskar ödüllerini de aldık. İyiyiz diye durmak yok. Hizmeti her zaman iyileştirmek zorundayız. Bunun için de çaba göstereceğiz.''

YIL SONUNA KADAR 600 BİN YOLCU   
Kruvaziyer gemilerin artık bundan sonra daha çok İzmir'e geleceğini eylül, ekim, kasım, aralık aylarında gelen gemi sayılarının giderek artacağını anlatan Demirtaş, ''Şu anda, geçtiğimiz yıl kruvaziyer gemilerle İzmir'e gelenlerin sayısını aştık. Geçen yıl 355 bin kişi gelmişti. Bu yıl bugün itibarıyla 362 bine ulaştık. Bu artarak devam edecek. Planlananlarla birlikte biz 600 bini geçeceğimizi düşünüyoruz'' dedi.

İzmir Liman İşletmesi Müdürü Turan Yalçın ise el birliğiyle İzmir'e, İzmirli'ye, turizme ne gibi katkı yapılması gerekiyorsa bunu yapacaklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir, Expo'yu alırsa tanıtım sorunu kalmaz'
İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili düzenlenen çalıştayda konuşan Sergiler ...
İncir'in doğal rengi Avrupalıya tanıtılacak
Kuru inciri beyazlatmak için uygulanan 'hidrojen peroksit' konusunda bir ...
Gülümseyen kapaklara fuarda büyük ilgi
Aliağa Kent Konseyi’nin öncülüğünde başlatılan, Petkim’in ana sponsoru ...
 
Siemens nükleerden vazgeçiyor
Alman endüstri devi, Japonya’daki nükleer santral faciasından sonra nükleer ...
Denizli Ege-Koop’u istiyor
Denizlililer, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan yeni konut projelerini ...
Bakanlıktan devrim gibi karar
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar müjdeyi verdi. Yabancıya emlak satışının ...
 
Egeli çiftçiye teknopark dopingi
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün İzmir'de zirai teknopark ...
Sıfır otomobil alacaklara güzel haber
Yeni uygulamayla 1 Ekim'den itibaren araç tescillerini acenteler yapmaya ...
Şimdi de peynir-zeytin savaşı
Yunanistan, coğrafi işaretli Kalamata zeytini, Feta peyniri gibi ürünlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva