HABERLER>EKONOMİ
19 Haziran 2024 Çarşamba - 08:17

Esnaf başkanı iddialı konuştu: İranlı turistler Kemeraltı’nı sevecek

İranlı turistlerin yeni rotasının İzmir olduğu ortaya çıktıktan sonra Kemeraltı esnafının heyecanlandığını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “İranlılar Van’ı ihya etti, İzmir’i de ihya edeceklerinden şüphemiz yok. İranlı turistlerin bizden beklentilerini öğrenip ona göre hazırlık yapacağız. İnanıyorum ki, İranlı turistler, İzmir’i de Kemeraltı’nı da çok sevecek” dedi

Esnaf başkanı iddialı konuştu: İranlı turistler Kemeraltı’nı sevecek

EGEDESONSÖZ – İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Kemeraltı’nın daha önceki bayramlarda kalabalık olduğunu ancak alışverişin olmadığını hatırlatan Başkan Girgin, “Kurban Bayramı öncesi aşırı sıcaklar yüzünden kalabalık da alışveriş de yoktu” dedi. İranlı turistleri beklediklerini, onların isteklerini öğrenip ona göre hazırlık yapacaklarını dile getiren Başkan Girgin,  Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne bu kez gireceğine inandığını söyledi.

DENİZ YOLUYLA GELEN TURİSTLERİ KEMERALTI’NA TAŞIMALIYIZ
İzmir’e gelen kruvaziyer gemilerin sayısında artış olduğunu ve deniz yoluyla gelen turistlerin Kemeraltı’na alışverişe gelmesi için mücadele ettiklerini belirten Başkan Girgin, “İzmir’e gemiyle gelen turist ne istiyor, acenteler ne istiyor? O istekleri sağlayacağız her şeyden önce. Biz dernek olarak acentelerle bağ kurmaya başladık. Bayramdan sonra oturup konuşacağız, tüm detayları masaya yatıracağız. Turist İzmir’e gelmeden önce, Kemeraltı nasıl bir yermiş, merak etmeli, anlatılmalı. Broşürler verilmeli eline. Bizim çözmemiz gereken sorunlar varsa, onları çözeceğiz. Biz şimdiden adımları atmaya başlarsak, beş yıl sonra esnafımız bunun meyvelerini toplamaya başlayacak. Cebinde parası olan turiste istediği ortamı hazırlarsanız, 100 dolar da harcar, 1000 dolar da harcar” diye konuştu.

ÇARŞIDAKİ KURALLAR, BELEDİYE TARAFINDAN İŞLER HALE GETİRİLMELİ
Kemeraltı’nda kapanan ve açılan dükkan sayısının çokluğuna dikkat çeken İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği  Başkanı Semih Girgin, esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Girgin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’dan beklentilerini anlattı:

“Her şeyden önce başlamış projelerin durdurulmamasını istiyoruz. Büyükşehir’in başlattığı altyapı yenileme çalışmalarının devamı gelmeli. Bu dönemde eksik kalan bölüm bitirildi, birinci ve ikinci etap tamamlandı. Cemil Tugay başkanımızın üçüncü, dördüncü etap çalışmaları da yılbaşına kadar tamamlayacağımı umuyoruz. Kemeraltı’nda kurallar zinciri var. Konak Belediyesi de var olan kuralları işler hale getirmeli. İşgallerle ilgili sıkıntılarımız var. Çığırtkanlarla ilgili sorunu çözmemiz lazım. Konak Belediyesi, mevcut kanunları uygulayarak bu kuralların işlemesini sağlamalıdır. AVM’ye gittiğinizde sizi hiç kimse rahatsız etmiyorsa, burada da etmemeli. Çöküntü alanlarımız var. O alanlardaki çirkin görüntüler ortadan kaldırılmalı. AVM’de ürün iadesi var, para iadesi var. Bizde de olmalı. Müşteriyi memnun etmek adına değişimi yapmak zorundayız.”

İRANLILARIN BEKLENTİLERİNİN NELER OLDUĞUNU ÖĞRENECEĞİZ
Destinasyon İzmir Başkanı Bülent Tercan’ın, İranlı turistlerin yeni rotasının İzmir olduğunu açıklamasının ardından çarşıda büyük bir heyecan yaşandığını belirten Başkan Semih Girgin, “İranlıları bekliyoruz” dedi ve ekledi:

“Bülent Tercan ile bir araya geldik, bu konuyu görüştük. İranlı turistleri Van’a getiren acentelerle bayramdan sonra oturup konuşacağız. İranlılar, İzmir’e geldiklerinde neleri görmek istiyorlar, bizden neler istiyorlar? Gece eğlence mi bekliyor, alışveriş mi yapmak istiyorlar, bilemiyoruz. İranlılar, Van’ı ihya etti. Agora’mız var, tarihi mekanlarımız var. Tarihi camilerimiz, tarihi mekanlar içerisinde bulunan kafelerimiz, lokantalarımız var.  İranlıların aradıkları her şeyi Kemeraltı’nda bulacaklarından eminim. Biz onlar için hazırlıklarımızı yapacağız ve sonrasında onları ağırlamaya başlayacağız.”

ÇANKAYA OTOPARKI YIKILMALI MI GÜÇLENDİRİLMELİ Mİ?
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir’in yıkma kararı aldığı 35 yıllık Çankaya Otoparkı’nda güçlendirme çalışması yapılmasının da gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Girgin, bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“Çok güzel ve çok zor bir soru. Agora’yı daha iyi görebilmek, daha çok tarihi eseri ortaya çıkarmak için katlı otoparkın yıkılması gerekiyor. Fakat orayı yıkmadan önce, Kemeraltı’na bir otopark kazandırmanız lazım. Cemil Tugay başkanımız göreve geldiğinde, katlı otoparkın güçlendirilmesine yönelik verilen süre geçmişti. Büyükşehir güçlendirmek için adım attı. Güçlendirme kaç yıl sürecek? En az iki yıl sürer! O süreçte otopark ihtiyacı nasıl karşılanacak? İki bilinmeyenli denklem gibi bir şey. Çankaya otoparkını kim kullanıyor? 700 abonenin esnaf olduğunu ifade etmek istiyorum. Yani otoparkı esnafımız işgal ediyor. Oysa Kemeraltı’na gelen müşterinin kullanmasına izin vermemiz gerekiyor.”

UNESCO’YA GİRME ŞANSIMIZ BU KEZ YÜKSEK
İzmit’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girme talebi kabul görmezken, Kemeraltı’nın iki ay sonra yapılacak başvuru sonrasında listeye gireceğine inandığını belirten Başkan Girgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim dosyamız hazır. Hiçbir eksiğimiz yok. Kemeraltı aslında dünyada örneği olan bir yer değil. Çünkü Kemeraltı, yaşayan bir çarşı. Kemeraltı çok kıymetli bir yer. Kemeraltı’ndaki binalarda yaşıyoruz. Çok artımız var. Şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın İzmir’i sahiplenmelerini, Kemeraltı’nın UNESCO’ya girmesi konusunda destek vermesini bekliyoruz. İki ay içinde başvuruda bulunacağız.”

Başkan Semih Girgin, Kemeraltı esnafına e ticaret ile ilgili eğitim vereceklerini, derslerin bayramdan sonra Meslek Fabrikası’nda başlayacağını duyurdu.

 
Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik telefonu!
 
İşin ustasından önemli uyarı: 'Kuş serisi'ne binmek çok tehlikeli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Haziran 2024 Çarşamba 13:15

Aha da parkı yıkmamışlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıkların ...
Motokuryelerin yaşam savaşı: Askerlerden daha çok kayıp veriyoruz!
Motokuryelik mesleği, en tehlikeli meslekler grubuna girecek kadar çok ...
New York borsası karışık seyirle açıldı
New York borsası, haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı. Açılışta ...
 
Tugay'a 'İnciraltı' sitemi: Randevu bile alamıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın gençliğinin Balçova’da ...
Kamu kurumlarında 4 ayda 886 milyon TL harcama!
Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek genelgeler yayınlayıp tasarruf çağrısı ...
Madeni 5 lira bayram sonrası piyasada!
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından tedavüle sokulan ...
 
Harç pulu toplu alınıp yıl boyu kullanılabilir mi?
Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışı çıkış harç pulu ile ilgili açıklama ...
Emeklilerin sendikasından bayram mesajı: Torunlarımıza harçlık veremiyoruz
Aldıkları emekli maaşı ile geçinemeyen emekliler bu bayram da bayram havasına ...
Kent Lokantası’na lokantacı tepkisi: Proje doğru, adres yanlış!
İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, İzmir Büyükşehir’in Kemeraltı’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva