HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 14:10

Eşinin ölümünden sonra bir de bilirkişi şoku!

Menderes’te 2010 yılında, yönetimindeki motosikletle seyir halindeyken, aynı yönde giden Seda İrez'in otomobille arkadan çarptığı kazada eşi Fatma Kalaycı'yı kaybeden, kendisi hakkında ise 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Arif Kalaycı, iki bilirkişi raporunda da asli kusurlu gösterilmesiyle ikinci şoku yaşadı.

Eşinin ölümünden sonra bir de bilirkişi şoku!

İZMİR - Kaza, 2 Ekim 2010 tarihinde Menderes İlçesi'nde meydana geldi. Arif Kalaycı yönetimindeki 35 HUR 71 plakalı motosikletle giderken, iddiaya göre arkadan gelen ve yanında küçük kızı da bulunan Seda İrez, kullandığı 35 EJU 16 plakalı otomobille arkadan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Arif Kalaycı yaralanırken, arkasında oturan 4 çocuk annesi eşi Fatma Kalaycı öldü. Ters dönen otomobildeki sürücü Seda İrez ve kızı ise kazayı yaralanmadan atlattı. Uzun süre hastanede tedavi gören Kalaycı, taburcu edildi.
 
Savcı, otomobil sürücüsü Seda İrez ve motosikleti ehliyetsiz kullanan Arif Kalaycı hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçlarından ağır ceza mahkemesinde dava açtı.
 
MAĞDUR OLDUĞU İÇİN CEZA VERİLMESİN
Savcı, Seda İrez için 15 yıl, Arif Kalaycı hakkında ise 6 yıl hapis cezası istedi. Ancak, olayın taksirle meydana geldiğini belirterek, Arif Kalaycı'nın kişisel ve ailevi bakımdan artık bir cezaya hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olduğundan ceza verilmesine yer olmadığını belirtti.
 
6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ifade veren ve tutuksuz yargılanan otomobil sürücüsü Seda İrez, "Yanımdaki kızım ile Menderes'ten İzmir'e gidiyordum. Sol şeritten ilerlerken, sağ şeritten giden kırmızı renkli motosiklet, sinyal vermeden aniden sol şeride geçti. Motosikletin, aracımın sağ ön çamurluğuna çarpması sonucu kaza meydana geldi. Kaza sonrası şoka girdim. Motosikleti önüme alıp sürüklediğimi bilmiyorum. Ben motosiklete değil, motosiklet benim aracıma çarptı. Aracın direksiyon hakimiyetini kaybettim ve orta refujdeki kaldırım taşlarına çarpmam sonucu takla atarak karşı yola düştüm. Araç içinden kendi imkanlarımla önce kendim çıktım, daha sonra kızımı çıkardım. Motosikletteki kadında kask yoktu" dedi.
 
ARKADAN GELEN OTOMOBİL ÇARPTI
Arif Kalaycı ise, "Eşimle birlikte motosikletle Görece'ye gidiyorduk. Köye gitmek için karşı tarafa dönmemiz gerekiyordu. Ben yolun en sağından hatta banket kısmından gidiyordum. Arkadan gelen araç olup olmadığını kontrol ettim. Yolun müsait olduğunu görünce, yolun sol tarafına geçtim. Yaklaşık 150 metre kadar yolda bu şekilde gittim. Arkamdan gelen, Seda İrez'in kullandığı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle eşimle birlikte yere düştük. Olayda eşimi kaybettim, ben de yaralandım" diye konuştu.
 
BİLİRKİŞİ: MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ASLİ KUSURLU
Bilirkişi mahkemeye gönderdiği kaza raporunda, otomobil sürücüsü Seda İrez'in tali, motosiklet sürücüsü Arif Kalaycı'nın ise asli kusurlu olduğunu belirtti. Kalaycı'nın avukatı bilirkişi raporuna itiraz etti. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden yeni rapor alınmasına karar verdi. Buradan da daha önce bilirkişi raporuyla aynı içerikte rapor verildi.
 
Kazayla sarsıldığını belirten Arif Kalaycı, eşinin ölüm acısı yetmiyormuş gibi bir de bilirkişi raporuyla şoke olduğunu söyledi. Mahkemeye gönderilen iki bilirkişi raporunda da kendisinin asli kusurlu, diğer sürücünün ise tali kusurlu olduğunun belirtildiğini kaydeden Kalaycı, "Bu nasıl bir iş anlamış değilim. İnsan bile bile eşini ölüme götürür mü? Ben defalarca yolu kontrol edip, öyle şerit değiştirdim. Kavşağa gelen aracın hızını kesmesi lazım. Ama maalesef bize çarpan otomobil hızını kesmedi. Ben hem eşimi kaybettim, hem de sanık oldum. Bu acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Ben eşsiz, çocuklarım annesiz kaldı. Bir de bilirkişi raporuyla kusurlu bulunmam bana ikinci acıyı yaşattı" dedi. Davada önümüzdeki günlerde karar verilmesi bekleniyor.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evsizler için bir telefon yeter
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava en çok da evsizleri olumsuz etkiliyor. ...
2011’in yatırım şampiyonu ‘ulaşım’
İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan İzmir Vali Yardımcısı ...
Kent Konseyleri’nden konak tüneli tepkisi
İzmir Kent Konseyleri Birliği Konak Tünelleri’ne tepki gösterdi.
 
Denktaş son yolculuğuna uğurlandı
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı Cumhuriyet Parkı'na defnedildi. ...
Tartışılan 19 Mayıs genelgesine iptal başvurusu
Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet ...
Hasdal Cezaevi'ni de dinlemişler!
Balyoz davasının tutuklu sanığı Koramiral Sağdıç'a ait olduğu iddia edilen ...
 
Şiddet mağduru kadınlar soluğu İzmir Barosu'nda aldı
İzmir'de geçen yıl 10 Aralık'ta İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş'ın açılışını ...
Bornova'da sokak ortasında bıçaklı dehşet
Bornova’da, evine giderken sokakta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ...
Van diye bir masal!
Bornova Anadolu Lisesi Vakfı Eski Başkanı Ayşen Tekşen, deprem sonrası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva