HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 12:23

Kent Konseyleri’nden konak tüneli tepkisi

İzmir Kent Konseyleri Birliği Konak Tünelleri’ne tepki gösterdi.

Kent Konseyleri’nden konak tüneli tepkisi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  AK Parti’nin genel seçimler öncesinde açıkladığı 35 proje arasında yer alan Konak Tünelleri ile ilgili sıkıntılı süreç devam ederken İzmir Kent Konseyleri Birliği’nden açıklama geldi. Jeolojik etütleri olmadığı, ulaşım master planlarına işlenmediği ve imar planlarında olmadığı gerekçesiyle eleştirilen Konak Tünelleri’ne tepki gösteren birlik tünelin çıkış yeri olan Konak Bahribaba Parkı’nda açıklama yaptı.
 
Kent Konseyleri Birliği adına konuşan Dönem Sözcüsü Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, “Adı proje olan uygulamanın bir planı ve gerçek projesi yoktur. İzmirliler temel atma töreni ile konudan haberdar olmuşlardır. Öyle ki tünelin ilk proje güzergahı Konak’tan Mürselpaşa Caddesi’ne doğru uzanmaktadır Ancak hiçbir somut veriye dayanmayan düşünce aşamasındaki bu proje maliyeti gerekçe gösterilerek aniden değiştirilmiştir. Yeni güzergah olarak da Yeşildere Mehmetçik Parkı ile Konak Bahribaba Parkı arası ifade edilmektedir” dedi.
 
RAYLI SİSTEMİ YAPIN
Tünel kararının yürürlükteki nazım planlarda ve 2009 yılında hazırlanıp onanan İzmir Ulaşım Ana Planı’nda bulunmadığını belirten Öztürk, “İzmir’i yöneten yerel yönetim başta olmak üzere İzmir kamuoyunun tünel hakkında bilgisi yoktur. Bu tünele harcanacak önemli bir kaynağın nazım planlarda ve ulaşım planlarında öngörülmeyen, fizibilitesi yapılmamış bir yatırıma harcanması yerine Ulaşım Ana Planı’na uygun olarak ulaşım sorunlarının çağdaş çözümü olan raylı sistem yatırımlarına yönlendirmek daha uygun olacaktır. Tünelin geçtiği güzergahın Kadifekale heyelan bölgesi yakınlarında olması ve birinci derece deprem bölgesi olan İzmir’de kaygılarımızı arttırmakta, zemin etütlerinin yapılmamış olması bizi endişeye sevk etmektedir” diye konuştu. Kent Konseyi temsilcileri tünel projesi ve çalışmaları yakından takip edeceklerini de sözlerine ekledi.
 
KAMULAŞTIRMA SORUNU ÇIKTI
Konak Tünelleri ile ilgili çalışmalar ve süreç devam ederken işi yapacak olan şirket Ege Asfalt tüm hazırlıkları tamamladı. Tünel açma işini alt yüklenici firmalara emanet eden Ege Asfalt’ın şantiyeyi kurdurttuğu, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden onay beklediği öğrenildi. Tünel çalışmaları ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Ege Asfalt Şirketi’nin sahibi Erzincan eski Milletvekili Temucin Turan, “Tüneller ile ilgili çalışmalar için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Birkaç gün içinde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Şu anda zeminde problemler var. Tünele öncelikli olarak Yeşildere yönünden girmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili kazık çakma işlemlerine başladık. Kazıkları çaktıkça kaymaları önleyerek bir yandan da tünel çalışmasına devam edeceğiz. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne sunduğumuz son raporların onaylanmasını bekliyoruz. Sözlü olarak gelecek talimatın ardından tünele gireceğiz” dedi.
 
Konak Tünelleri’nin Bahribaba Parkı yönündeki giriş ve çıkışlarında kamulaştırma problemi ile karşılaştıklarını anlatan Turan, “İlk olarak Yeşildere’den çift yönlü gireceğimiz için Konak’a gelene kadar kamulaştırma probleminin de çözüleceğini düşünüyoruz. Böylece zaman da kazanılmış olacak. Tüm şantiyemizi kurarak hazırlıklarımızı yaptık. Kısa zamanda İzmirliler çalışmaları yakından görebilecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denktaş son yolculuğuna uğurlandı
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı Cumhuriyet Parkı'na defnedildi. ...
Tartışılan 19 Mayıs genelgesine iptal başvurusu
Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet ...
Hasdal Cezaevi'ni de dinlemişler!
Balyoz davasının tutuklu sanığı Koramiral Sağdıç'a ait olduğu iddia edilen ...
 
Şiddet mağduru kadınlar soluğu İzmir Barosu'nda aldı
İzmir'de geçen yıl 10 Aralık'ta İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş'ın açılışını ...
Bornova'da sokak ortasında bıçaklı dehşet
Bornova’da, evine giderken sokakta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ...
Van diye bir masal!
Bornova Anadolu Lisesi Vakfı Eski Başkanı Ayşen Tekşen, deprem sonrası ...
 
Bakan Eker'den çarpıcı süt açıklaması
Tarım Bakanı Eker, piyasada satılmakta olan sütlerde karaciğer kanseri, ...
Balbay'ın bilirkişi raporundaki şok ayrıntı!
Mustafa Balbay’ın 1 Temmuz 2008’de el konulan bilgisayarına 14 Ocak 2010’da ...
Çeşmeli postacılar ilçede adres bulamıyor
Çeşme PTT Müdürü Suzan Çırağ, ilçede ve Alaçatı’da posta dağıtımında kapı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva