HABERLER>ULUSAL MEDYA
26 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Ergenekon’’da şok iddia: Savcılara TRT’’den talimat!

Gazeteci Zübeyir Kındıra, ’“Islak İmza’” adını taşıyan kitabında, Kıdemli Albay Çiçek’’in sorgusu sırasında savcıların TRT 2’’yi izlediği ve Çiçek’’in ’“savcılara TRT üzerinden talimat verildiğini’” söylediği, ’“Dikkat edin Sayın Savcı, geminiz Titanic’’e benzemesin!’” dediği iddia edildi.’

Ergenekon’’da şok iddia: Savcılara TRT’’den talimat!

Gazeteci Zübeyir Kındıra, ’“Islak İmza’” adını taşıyan kitabında, Kıdemli Albay Çiçek’’in sorgusu sırasında savcıların TRT 2’’yi izlediği ve Çiçek’’in ’“savcılara TRT üzerinden talimat verildiğini’” söylediği, ’“Dikkat edin Sayın Savcı, geminiz Titanic’’e benzemesin!’” dediği iddia edildi.’
 
Gazeteci Zübeyir Kındıra, Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından yazıldığı iddia edilen ’“İrticayla Mücadele Eylem Planı’” isimli belge etrafında yaşanan olayları, ’“Islak İmza’” adıyla kitaplaştırdı. Kitapta yer alan bir iddiaya göre, Dursun Çiçek soruşturmayı yürüten savcılara ifade verirken, TRT 2 kanalında, ’‘Çiçek’’in tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildiği’’ haberi verildi. Milliyet'in haberine göre Çiçek, ’“Savcılara TRT üzerinden talimat verildiğini’” iddia etti. Kındıra’’nın kitabından bazı bölümler şöyle:
 
SORGUDA TELEVİZYONA BAKIYORLARDI:
Dursun Çiçek’’in (savcılık) ifadesi sürerken, odada bir televizyon vardı ve TRT 2 kanalı açıktı. Savcıların sürekli olarak tele-vizyonu izlediğini, hatta sorgunun bir noktasında adeta sorulara ara verip, tüm savcıların televizyona odaklandığı dikkatini çekti.
 
Sorgunun ortalarındayken, TRT 2 son dakika bilgisi olarak, ’‘Çiçek’’in tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiğini’’ duyurdu. Ancak, henüz sorgu bitmemişti bile. Çiçek savcılara ’‘Bu nedir?’’ diye sordu. Savcılar, ’‘Ne yapalım? Basını kontrol edemiyoruz’’ diye yanıt verdiler. Çiçek, ’‘Savcılara TRT üzerinden talimat verildiğini’’ iddia etti. Nitekim saatler önce TRT 2’’de verilen bilgi, saatler sonra doğru çıktı. Savcılar, Dursun Çiçek’’i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk kararı verdiler.’”
 
TİTANİC’’E BENZEMESİN:
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, ’‘Bizim soruşturmamız öyle Askeri Savcılığın yaptığı gibi bir soruşturmaya benzemez. Öyle kısa sürmez. Bizim dosyamız kabarık, gemimiz büyük. Soruşturmamız uzun sürer, sorgulamamız da uzun sürer’’ dedi. Bu sözler üzerine Dursun Çiçek, Öz’’e, ’‘Dikkat edin sayın Savcı, geminiz Titanic’’e benzemesin! Titanic gibi batmasın’’ deyiverdi.’”
 
ÇİÇEK, ELDİVENLE İNCELEDİ:
Sorgunun bir yerinde, (Çiçek) ’‘Orijinal denilen belgeyi ve ıslak denilen imzayı görmek istiyorum’’ isteğinde bulundu. Savcılar önce bu isteği yerine getirmek istemediler. Çiçek, ’‘Eğer göstermezseniz bu sorgu burada biter’‘ dedi. Bu ısrar üzerine, bir görevli ünlü ıslak imzalı belgeyi getirdi. Belgeyi dosyadan çıkartan Savcı Öz, Çiçek’’e uzattı. Çiçek, çantasından, beyaz eldivenlerini çıkarttı, giydi. Ve sonra belgeyi alıp, inceledi. Savcıların neden eldiven giydiğini sormaları üzerine, ’‘Bu belgeyi ben hazırlamadım. Parmak izi aranması sırasında izim olmadığı görülecek’’ diye yanıt verdi.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derin devlet MHP’’yi kuşatıyor!
Polis kökenli akademisyen Emre Uslu, Taraf'tan Neşe Düzel'e ...
Gazetecileri sevindirecek kanun teklifi
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Meclis Başkanlığı'na ...
Uğur Dündar'dan bedelli askerliğe ilginç çözüm
Son günlerin en çok konuşulan konusu bedelli askerlik konusunda Star ...
 
Habertürk’’te ’‘rakı’’ depremi!
Fatih Altaylı Yavuz Semerci’’nin ’‘rakı’’ yazısını sansürleyince ikili ...
Cumhuriyet savaşları!
Mustafa Balbay’’ın Ankara temsilciliğinden alınması sonrası istifasını ...
Cumhuriyet'te Balbay depremi
Mustafa Balbay'ın görevden alınması krize döndü. Akbal ve Behramoğlu ...
 
Özdil’’den ’‘seçim yumruğu’’
Enerji Bakanı Yıldız'a yapılan yumruklu saldırıyı köşe yazarları ...
Olay adam Yılmaz Özdil, Sonsöz’’e konuştu
Türkiye’’nin en çok okunan yazarı ve son günlerin en tartışılan adamı ...
Sabah Gazetesi'nde yumruklar konuştu
Sabah Gazetesi birbirine girdi, yumruklar ve küfürler havada uçuştu. Magazin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva