HABERLER>EGE
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 09:15

Erdoğan'ın kaldığı otelde sabaha kadar çatışma: 2 polis şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe teşebbüsüyle ilgili olarak gece ilk açıklamayı yaptığı otelden ayrılması ardından yaklaşık 1.5 saat sonra 3 helikopterle havadan, 40'a yakın askerle karadan düzenlenen saldırı, sabaha kadar süren çatışma ardından son buldu.

Erdoğan ın kaldığı otelde sabaha kadar çatışma: 2 polis şehit

Marmaris Grand Yazıcı Club Turban'daki bir villada tatilini geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul ve Ankara'dan bazı askeri grupların 'kalkışma' girişimlerinde olduğunun anlaşılması üzerine ilk açıklamayı saat 23.15'te Grand Yazıcı Mares Otel'de yaptı.

Halkı meydanlara çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız" dedi. Açıklama ardından helikopterle otelden ayrılan Erdoğan, İstanbul'a gitti.

KALDIĞI OTELE 1.5 SAAT SONRA BOMBA

Erdoğan'ın ayrılması ardından yaklaşık 1.5 saat sonra İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandığı belirtilen 3 helikopter, Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele ateş açarak bombaladı. Ayrıca darbe teşebbüsündeki 40'a yakın asker, karadan otelin bitişiğindeki Case De Maris'i ablukaya aldı.

POLİS 2 ŞEHİT VERDİ

Haberle birlikte saldırı bölgesine başta özel harekat polisleri olmak üzere çok sayıda polis memuru otomatik silahlarla sevk edildi. Muğla Valiliği'nde ise Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Geçen zamanla darbe girişimindeki askerlerle çatışmaya giren polislerden ikincisinin şehit olduğu haberi geldi. Ayrıca darbe girişimindeki askerlerle çatışmaya giren 8 polis memuru ise yaralandı.

CAT'LAR BÖLGEDE

Sabaha kadar süren çatışmalar daha sonra bir anda kesildi. Darbeci askerler önce helikopterlerle bölgeden uzaklaştı. Daha sonra kalkışma yapan askerler de bölgeden ayrıldı. Darbe girişimindeki askerlerin, Marmaris-İçmeler Yolu üzerinde bulunan sık ormanlıkla kaplı dağlık alana kaçtıkları belirtildi. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı CAT isimli özel polis kuvvetleri ile Aydın, Muğla ve Antalya'dan gelen özel harekat timleri, haritada bölgeyi inceleyerek yapılacak operasyon için çalışma başlattı. Otomatik ve ağır silahlarla donatılan yaklaşık 300 kişilik polis kuvveti, Turban Mevkii'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı villa çevresine kadar 1 kilometrelik alanda arama çalışması başlattı. Cumhuriyet Caddesi'nden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 8 kilometrelik karayolu ve sahil yürüyüş yolu polis tarafından abluka altına alınarak araç ile sivillerin geçişi yasaklandı.

Uzunyalı Mevkii sahil yolunda bulunan bazı villa ve otellerin camları isabet eden kurşunlarla kırıldı. Gece, çatışma sırasında iki restoranın eşyaları zarar gördü. Çevre villa ve apartmanlarda kalanlar tahliye edildi. Otellerde kalan tatilci ve turistlerin yaralanmadığı öğrenildi. Ancak çatışma sırasında bazı özel araçlar ile oteller zarar gördü.

CEBİNDEN CEMAAT YEMİNİ ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın açıklaması yaptıktan sonra ayrıldığı otele düzenlenen, 2 polisin şehit edildiği çatışma ile ilgili olarak Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, İzmir'in Çiğli İlçesi'nde yaralı olarak yakalandı. Haldun Gülmez'in, Marmaris'teki çatışmada yaralandığı belirtildi. Haldun Gülmez'in kıyafetlerinin içinden cemaat üyelerinin darbe girişimi öncesinde yaptıkları 'Fethullah Gülen Cemaat Yemini' çıktığı öne sürüldü. (dha)

 
Genelkurmay Başkanvekili: 104 darbeci öldürüldü
 
Cumhurbaşkanlığı: Yeni bir hareketlenme olabilir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın kaldığı otelde çatışma sona erdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tatilini geçirdiği Marmaris'teki ...
Erdoğan’ın ayrıldığı otel bombalandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce açıklama yaptığı Grand ...
Onur Özbizerdik Bodrum'da tutuklandı
Eski kız arkadaşını darbettiği gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 3 gün ...
 
TIR’la otomobil çarpıştı: 1 ölü
Aydın’ın Söke İlçesi'nde, uyuduğu sanılan sürücünün direksiyon kontrolünü ...
Hollandalı genç turist otel odasında ölü bulundu
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde tatil yapan Hollandalı 19 yaşındaki Abigail ...
 Otomobil takla attı: 5 yaralı
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
 
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
Aydın'ın Söke İlçesi'nde, 75 yaşındaki Remzi Akan, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. 
Manisa'da 'horoz dövüşü' operasyonu: 28 gözaltı
Turgutlu ilçesinde, "horoz dövüşü" yapılarak bahis oynandığı iddiaları ...
İki yaşındaki Eylül'ün korkunç ölümü
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde ikinci kattaki evlerinin balkonundan düşerek ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva