HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2022 Perşembe - 19:35

Erdoğan'dan 'yuvarlak masa' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. "Ukrayna ve Rusya'nın düştüğü durumdan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Daha 2023'teki adaylarının adını koyabilmiş değiller. Teklif ettikleri sistem ise daha Cumhurbaşkanını adını koyamayacak kadar pespayedir" sözlerini kaydetti.

Erdoğan dan  yuvarlak masa  tepkisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

AK Parti olarak Ankara bizim için daima özel ve kritik bir yer olmuştur.  İnşallah 2023'te bu şehrin sokakları gözleri umutla parıldayan başkentlilerin coşkulu sloganlarıyla çınlayacak. 

Öyle yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir. 

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma mücadelesini de yine milletimizle nihayete ulaştıracağız. Partimizi mensubu olduğu davanını şuurunda, üstlendiği sorumluluğun farkında, birikimi ve gayretiyle kendini buna adamış teşkilat mensuplarıyla beraber bugünlere getirdik. 

Önümüzdeki seçimlere de bugünkilere kadar gösterilenlerden çok daha büyük bir gayret ve çalışma bekliyorum. Bu süreçte ülkemizin elde edeceği kazanımlar veya uğrayacağı kayıplar sadece AK Parti'nin, AK Partililerin olmayacaktır. 

"UKRAYNA-RUSYA'DAN İBRET ALACAĞIZ"
Ukrayna-Rusya arasındaki durumu görüyorsunuz değil mi? Bizler bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin önünde iki yol vardır. Birincisi ülkemizin 20 yıldır büyük emekler, gayretler, fedakarlıklar sayesinde geldiği yeri, dünyanın en büyük 10 ekonomisi, siyasi, askeri olarak en iyilerin arasına girerek taçlandırmaktır. 

"DİŞE DOKUNUR HİÇBİR TEKLİF ORTAYA KOYAMIYORLAR"
28 Şubat ittifakı çatısı altında bir araya gelenler, o masaya oturtma cesareti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda dişe dokunur hiçbir teklif ortaya koyamıyor. Çünkü bunların bir araya geliş gayesi, ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, vizyonumuzu genişletmek değildir. Bunların tek derdi ülkenin ve milletin felaketine de neden olsa kendilerine uygun olan gündemi uygulamaktır. Siyasette proje milli iradeye saygısızlıktır. Hatta milli iradaye tehdittir.

Biz hayatımızın hiçbir döneminde siyasette rekabetten kaçınmadık. Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık darbe girişimiyle, çukur eylemleriyle, 15 Temmuz'la başaramadıklarını 28 Şubat ittifakı projesiyle elde edemezler.

Bunlar milli geliri üç katına çıkardı, biz beş katına çıkaracağız dediler mi? Altılılardan hiç böyle bir şey duydunuz mu? Bunlar istihdamı 30 milyona çıkardı biz 35 milyona çıkaracağız deseler ki eyvallah. 

Ama bunlar diyorlarki biz AK Parti'nin  yaptığı her eseri yıkacağız. Diyorlar ki AK Parti'nin ülkeye kazandırdığı her şeyden vazgeçeceğiz. Bunlarda utanmak yok.

18 Mart inşallah, Çanakkale Köprüsü'yle ilgili adımı atacağız. Ellerinden gelse, bu köprüyü bile yıkacağız derler. 

Türkiye'nin hazine değerinde yıllarını kısır hesaplarla geçirenler aradan geçen zamana rağmen arpa boyu yol alamadı. Bölgemizde hiçbir hadisenin, krizin Türkiye'den bağımsız olmadığı inkar edilemeyecek bir gerçektir.

"DAHA ADAYLARININ ADINI KOYABİLMİŞ DEĞİLLER"
Geçtiğimiz yılın başında kendimiz yeni anayasa çalışması başlattık. CHP başta olmak üzere diğer partilere de kendi metinlerini hazırlamaları çağrısında bulunmuştuk. Ancak hiçbirinden ses seda çıkmadı. Biz kendi taslağımızı hazırladık ve bekledik. Şimdi kendileri hazırlamışlar. Hazırladıkları ne biliyor musunuz? Eskiye dönüş. Sadece bu örnek bile muhalefetin ön alıcı bir politika geliştiremeyeceğini ortaya koymak için yeterli bir örnek.

Biz Türkiye'yi bu hastalıktan kurtarmak için 20 yılımızı harcadık. Şimdi bunlar filmi geriye sardırıp eskiye dönelim diyorlar. Yok öyle şey. 

Daha 2023'teki adaylarının adını koyabilmiş değiller. Teklif ettikleri sistem ise daha Cumhurbaşkanını adını koyamayacak kadar pespayedir. Türkiye'nin geçtiğimiz 20 yıldaki her meselsini nasıl biz çözdüysek, bundan sonrada çözüm adresi biziz.

 
Muğla'da fırtına sonrası tekne battı!
 
Babası tarafından istismara uğrayan kızdan öfke çığlığı: Çocukluğumu çalan bu adamdan şikayetçiyim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç, iktidara seslendi: Depremzedenin haykırışına kulak verin!
İzmirli depremzedelerin yaşadıkları sorunları meclis gündemine taşıyan ...
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'kaçak villa' salvosu!
Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım ile İzmir Büyükşehir ...
AK Parti İzmir Danışma Kurulu'nu topluyor… Binali Yıldırım da katılacak
Pandemide yaşanan normalleşme süreci sonrası düğmeye basan AK Parti İzmir ...
 
Prof. Dr. Tosun, o tabloyu değerlendirdi: Aile fotoğrafı gibi!
Altı muhalefet partisinin bir araya gelip “Yarının Türkiyesi için” diyerek ...
İzmirli vekil, Gökçek'in 'Atatürk' ifadelerini yargıya taşıdı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı İzmir Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, ...
 
Kongreye sayılı günler kala Bayraklı'da sürpriz isim... Aday olacak mı?
CHP Bayraklı’da, 13 Mart’ta yapılacak olağanüstü ilçe kongresi öncesi ...
Bahçeli'den Ukrayna yorumu: Çimenler ezilmiştir
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor
Meclis'te nükleer enerji mesaisi
Nükleer enerji üretiminin yasal altyapısını oluşturan yasa teklifinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva