HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2013 Çarşamba - 18:05

Erdoğan’dan İzmir’e ve teşkilata mesaj yağmuru!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘teşkilat buluşması’na katılan Başbakan Erdoğan, yaşam tarzı vurgusu yaparken partililere ve kente önemli mesajlar gönderdi.

Erdoğan’dan İzmir’e ve teşkilata mesaj yağmuru!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir 5. İktisat Kongresi’nin açılışının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘teşkilat buluşması’na katıldı.

- AYDIN'DA KONGRE MERKEZİ AÇTI, İZMİR'İ ELEŞTİRDİ...

Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda muhalefete yüklenen Erdoğan, “yaşam tarzı” vurgusu yaptı. Erdoğan 10 yılda kimsenin yaşamına, düşüncesine karışmadıklarını söyledi. Erdoğan, “Kapı kapı dolaşın, kendinizi anlatın. Oy vermezler diye düşünmeyin. At denize balık bilmezse halik bilir” dedi.
 
Konuşmasına AK Parti’nin Türkiye genelinde yaptıkları ile başlayan Erdoğan, İzmir’in ihmal edildiğini söyledi.  Muhalefet partisinin yerelde iktidar olduğu birçok yerde sorunlar çıktığını söyleyen Erdoğan, “Aynı manzara İzmir’de yaşanıyor. Ege’nin incisi İzmir hiç hak etmediği bir muameleye, ihmale mazur kalıyor. Burada metro olayı da yarım kalmıştı. Biz, metro projeleri yarım kaldığında ‘Binali bey ele alacaksınız, birlikte bitireceksiniz. İzmir metroya kavuşsun’ dedik. Tamamladık ve ana muhalefet genel başkanı, bakanlarla açılış yaptık. İzmir, Türkiye ve Dünya’da ileri bir konumda değil. Buranın su konusunu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi çözmesi gerekir ama ana ishale hattı ile suyu biz getirdik. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Bana dönemin hükümeti su konusunda destek vermedi. Biz dağları delerek İstanbul’a Istranca Dağları’ndan su getirdik. Hükümet paramızı bile sormadı. Elimizi tutmadı. O zamanın başbakanına durumu arz ettiğimde bana ‘sen yaparsın’ dedi. Biz de ‘ergeç yapacağız’ dedik. Yaptık. İstanbul’u CHP’den 2,5 milyar dolar borçla aldık. Borçları ödedik. Aynı zihniyet şu anda iktidar... Yine orada AK Parti belediyeciliği devam edecektir. Bunda hiçbir şüphem yok” dedi.
 
Erdoğan’ın konuşması zaman zaman “İzmir’e Binali Yıldırım gerek” sözleri ile kesildi. Salonda bulunan partililerin sloganlarına hiç karşılık vermeyen Erdoğan, adaylık konusunda isim vermedi ve yorumda bulunmadı.


 
ZİHİNSEL DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR
İzmir’in artık değişmesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan, “İzmir’de de inanıyorum ki belediyecilikte bir zihinsel dönüşüm gerekiyor. İzmir’in bu hali pür mealini söylediğimizde birileri ‘Cumhuriyet, bayrak, şehitler’ diyerek ortaya çıkıyorlar. Ortak değerlerimizi suistimal ediyorlar. Bugün manzarayı gördüm. İzmir gerçekten bayraklarla donatılmış. Gurur duydum. Memnuniyet verici. Asıl mesele o bayrağın ruhunu kavrayalım. Cumhuriyetçi olmak, bu şehri geri kalmışlığa mahkum etmek midir?  Başbakana küfretmek, hakaret etmek midir?” diye konuştu.
 
BEN NE SÖYLÜYORUM O NE DİYOR?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce gündeme gelen “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır acaba” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Ben İstanbul’da başbakanlık ofisine giderken Kadıköy’de insanlar duruyor. Giyiniyorlar. O giysileri tasvip ederim, etmem. Saygı duyarım. Bu ayrı şey ama çıkıp diyor ki ‘oradan geçen bayanları dikizliyor’. Önce sözlerine bir bak. Böyle bir ifade olabilir mi? Ben ne söylüyorum o ne söylüyor “ dedi. Erdoğan salonda bulunan partili bir bayanın “kişi kendinden bilir işi” sözlerine de “Eyvallah, eyvallah. Orada şüphem yok zaten” yanıtını verdi.
 
“BECERİKSİZİM AMA CUMHURİYETÇİYİM”
Erdoğan, “Ahlak’ın izmihlali felaket bir şeydir. Diyor ki ‘üç çocuk istiyor, kadın vücudu üzerinden siyaset yapıyor’ diyor. İfadene dikkat et. Ben temennimi söylüyorum. Yıllarca bu ülkede doğum kontrolü yapıldı. STK’lar işlemleri yürüttüler. Genç nüfusu yaşlandırmak için ellerinden geleni yaptılar. Başbakan olarak arzum şudur. 2040 yılında yaşlanmış bir Türk milleti istemiyorum. Genç ve dinamik bir millet istiyorum. Ben temennimi söylüyorum ve bu temennimi her yerde işliyorum. Burada ömrüm elverdikçe bunu işlerim. Türkiye’nin genç nüfusa ihtiyacı var. Nüfusun yüzde 65’i 30 yaşın altında. Bunu korumamız gerekiyor. En büyük sermaye insandır. Ekonomide üretim falan derler bana göre insandır. İnsan varsa emek, üretim, yatırım var. Yoksa bunların hiçbiri de yok. İnsanları kirli suya, kirli havaya, çöpe mahkum etmek Cumhuriyetçilik midir?Beceriksizim ama Cumhuriyetçiyim.Mantık budur” dedi.
 
BAŞÖRTÜSÜ DİNİMİZİN GEREĞİ
Erdoğan iktidar partisinin mensupları olarak siyasi partilerin içine düştüğü durumu iyi analiz etmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, “AK Parti’nin mensupları olarak diğer siyasi partilerin içine düştüğü durumu iyi analiz etmek üzerine samimi şekilde gitmemiz gerekir. Biz Dünya’nın örnek aldığı çalışmalar yaparken bazıları dün kitleleri alanlara sevk etti. Orada işi polisle çatışmaya kadar götürdü. Bu küçük kitle bizim içimizi sızlattı. Ülkemiz adına gurur yaşarken bazıları yabancı gibi bunu izledi. Bu içler acısı durumun mimarı AK Parti değil istismar siyaseti yapan muhalefet partileri ve yöneticileridir. Çıkıyor ana muhalefetin bir temsilcisi başörtüsü ile ilgili ‘bu bir siyasi simgedir’ diyor. Başörtüsü nasıl siyasi simge olabilir ya? Başörtüsü dinimizin gereklerinden birisidir. Fakat cehalet çok kötü bir şey… Dinimizin böyle bir emrinin olduğunu bilmeyecek kadar cahil. Bu adam milletvekili oluyor ve gelip bunları söyleyebiliyor. Biz de ‘başörtülüsü de açık olan da bizim kardeşimiz’ diyoruz. Herkese saygılı olmak durumundayız. Kimsenin özgürlük alanına karışmayalım. Kamuda hizmetle alsınlar istiyoruz. Atılan adımlar da bunun için. Bakıyorsun yeri geliyor çarşaf giymiş bir kardeşimize CHP rozeti takıyorlar. Bir grup da geliyor otobüsten atıyor. İşte istismar budur. Hem rozeti takarsın, hem de otobüsten atarsın. Ama AK Parti’de böyle bir şey yok. İnsanımızı olduğu gibi kabul ediyoruz. Burada CHP yönetimi insanları konuştururken ‘arkasında durmam ya da dururum’ diyemiyor. Yarına hazırlık yapıyor.  Biz parlamentoda düzenleme yaptık. Bu konuda bir sıkıntı yok. Bunlar 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi memur da değil. Onlar milletvekilidir. Onlara müdahale etmek hem parlamentoya hem de millete saygısızlıktır. Biz o kardeşlerimizin teline zarar getirmeyiz. Gereğini de yaparız. CHP grubunun da böyle davranmayacağına inanıyorum. Aldıkları karar gereği saygı duyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
 
KENDİNİZİ ANLATIN
Konuşmasında partililere uyarılarda bulunan Erdoğan, İzmir Teşkilatı’na öneriler getirdi. Erdoğan, “İzmir teşkilatı olarak sorumluluğumuz büyük. Kucaklayamadığımız kardeşimizin vebali üzerimizdedir. Bize yabancı olarak bakan herkesin vebali bizdedir. Bizim birleştirici olmamız gerekiyor. Özellikle ideoloji istismarının zeminini kırmamız gerekir. Türkiye genelinde de olduğu gibi İzmir’de yaptıklarımız siyaset dilimizi şekillendirecektir. Biz ısrarla hizmeti ön plana çıkartacağız. Bizim karalamaya ihtiyacımız yok. Yaptıklarımızı anlatalım. Onların yaptıkları bir şey yok. Onlar bol bol hakaret edecekler. Biz tünelleri, TOKİ’yi,  Çandarlı Limanı’nı üniversiteyi, okulları anlatalım. Su meselesini anlatalım. Burada anlatılacak çok şeyler var. İzmir’e yaptığımız genel hükümet yatırımları var. Daha önce Üniversiade’yi yaptık. Belediye altında boğuluyordu onu ele alarak biz yaptık. Yoksa belediyeye kalmış olsaydı Dünya’ya aleme rezil olmuştuk” dedi.
 
TEKRAR TEKRAR ANLATIN
Erdoğan, partililerin yanlışa düşmemesi gerektiğini de vurguladı. Konuşmasında “Biz yaparız ama oy vermezler diye düşünmeyin” diyen Erdoğan, “ Biz vazifemizi yerine getireceğiz. At denize balık bilmezse halik bilir. Biz samimi olduğumuz sürece bugün olmazsa yarın mutlaka hak yerini bulacak. İzmir’de büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Önemli yatırımlar yaptık. Bunu gören göz şunu düşünmelidir. Çıkıp  ‘ya burayı kim yaptı, hangi iktidar yaptı’ demelidir. Bunları bu iktidar yapıyor.  12 Haziran seçimleri öncesinde bakanlarımız İzmir’e yatırımları duyurdu. İzmir’e 35 proje hizmetinin sözünü verdik. Birçok alanda projenin çalışmasını başlattık. Projelerin her birini Binali Bey ve ben de takip ediyorum. İşte bu 35 projeyi sürekli hatırlatacağız. Teşkilat budur. Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Yani İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır. İnsanoğlu unutur. Sen ‘ Ya biz söyledik’ deme, yine söyle. Sürekli anlat. Et tekraru ahsen velev kane yüz seksen. Yani tekrar yüz seksen kez de olsa iyidir. İzmir’in çalışanla yan gelip yatanı, gerçek çalışanla Cumhuriyeti kullananı görmesi gerekiyor. Vatandaşımız tabi ki kendisi kararını verecek. Ama biz anlatalım takdir kendisinindir. Siyasi farklılığın kırılmalara yol açmasına, tartışmalara, ortamın gerilmesine olanak vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
GENEL SEÇİMLERİN ÜZERİNDE BAŞARI HEDEFİ
İzmir il teşkilatının 80 ilden daha fazla çalışması gerektiğini ifade eden Erdoğan, son genel seçimlerde alınan başarıyı hedef gösterdi. AK Parti ile CHP arasında 2011 Haziran seçimlerinde olan yüzde 7’lik farkın daha da daraltılması, üzerine çıkılması gerektiğini anlatan Erdoğan, “Son seçimde aramızda 7 puanlık fark var. Biz ona göre hesap yapalım. Buradan hareketle zaten çok mesafe aldık. Fakat belediyeciliğin özelliği var. İsimler çok büyük rol oynuyor. Temayül yoklaması yapıldı. Yetkili arkadaşlar hafta sonunda çalışarak üst kurulun önüne getirecekler. Her zaman söylediğim gibi ‘ön yoklamadır, nihai belirleyici değildir’ tabi ki belirleyici olacağı zamanlar olacak. Gerekirse kamuoyu araştırmasına gideceğiz. Belki yeniden değerlendirme yapacağız. Yere sağlam basalım istiyoruz. Haziran seçimlerinde elde edilen başarıyı çok daha üst seviyelere çıkartacağınızı biliyorum” dedi.
 
ADAM ADAMA MARKAJ
Erdoğan, partililerin İzmir’de yapması gerekenleri futboldan örnek vererek açıkladı. Erdoğan, “Benim sizden beklediğim var. Futbolda iki taktik vardır. Bunlardan birisi alan markajı diğeri de adam adama markajdır. Biz siyasette adam adama markaj yapmamız lazım. Gerek ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları kapı kapı dolaşarak hizmetlerimizi anlatmamız lazım. Peki ne yapacağız. Bir sandık düşünün. Orada 9 sandık müşahidi var. Üyeleri müşahitlerimizi alarak çalışacak. Listeler üzerinde çalışmaya başlayacak. AK Partili olan, olmayanlar bakılacak. Olanlarla birlikte oy kullananlara, sandıkta yer alanlara hizmetlerimizi anlatacağız. Hazırladığımız broşürleri kendilerine hediye edelim. Beş ayı değerlendirmeli, avantajlı kullanmalıyız” diye konuştu.
 
“BİZ DE İNSANIZ HATA YAPABİLİRİZ”
Yerel seçimlerde belirlenecek adayların Kasım Ayı içerisinde açıklanacağını da ifade eden Erdoğan, “Çıkıp ‘efendim benim istediğim aday olmadı, ben yokum’ demek olmaz. Bizim partimizin içerisinde asla böyle bir bakışın olmaması lazım. Biz de elimizden geldiğince kılı kırk yararak en iyi adaya ulaşacağız. Takdir edersiniz ki bizim de yanlışlarımız olabilir. Hata payımız vardır. Biz de insanız. Samimiyetle adım atıyoruz. Ne kadar az hata yaparsak o kadar doğruya ulaşırız. Fazla gecikmeden adayları açıklayacağız. Kasım sonuna kadar adayları yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şimdiden hepimize kolaylıklar diliyorum. İzmir AK Parti ile çok farklı konuma yükselecek. Önümüzde İzmir’e toplu açılışlar ve seçim kampanyası için geleceğiz. Belki bu arada bir de İzmir’e İlham Aliyevle birlikte Aliağa Petkim Limanı’nın temel atması için gelme ihtimalimiz var” ifadelerini kullandı.

HOTAR: MAHÇUP OLMADIK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar oy oranlarını üçe katladıklarını adım adım hedefe ilerlediklerini söyledi. Hotar, “Önümüzdeki yerel seçimler birlikteliğimizi bir kez daha perçinlemiş olacak. Liderimizin gösterdiği hedefe ulaşmak adına teşkilat mensuplarının çabasını en yakından biliyorum. Bu yola çıkarken ‘Allah mahçup etmesin’ dedik. Çok şükür bu yolda bizi mahçup edilecek bir sorun çıkmadı” dedi.
 
Öte yandan toplantıda İl Başkanı Ömer Cihat Akay da kısa bir konuşma yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 31 Ekim 2013 Perşembe 16:18

15.07 fazla gülme cahil olduğun belli olmasın.Sayenizde metroda ayağa düştü.

Yorumu oyla      11      5  
31 Ekim 2013 Perşembe 15:07

bursaray tramvay mı? :))))))))))güzel kardeşim sistemin metro olması için illa ki 3.ray dan elektrik alacak diye bir kural yok.ilk önce sistemleri bil sonra konuş.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 31 Ekim 2013 Perşembe 14:11

13.12 Bursaray tramvaydır.üç saatte bunu mu buldun?

Yorumu oyla      11      6  
Ahmet Dumn 31 Ekim 2013 Perşembe 14:05

Bayraklı Da Mimar Ali KÖKOĞUZ oldumu büyükşehir için AKParti'nin şansı artar..

Yorumu oyla      11      5  
miisafiir 31 Ekim 2013 Perşembe 13:38

10.25 bursaray ve dünyada birçok sistem katenerden beslenir.hatta marmaray da galiba katenerden alıyor elektriği.

Yorumu oyla      11      5  
31 Ekim 2013 Perşembe 13:12

10.25 bursaray

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 31 Ekim 2013 Perşembe 11:32

başbakan için neredeyse 50 metrede bir trafik polisi vardı normal günler için izmir halkına neden trafik polisi tahsis edilmiyor? millet sağa sola park edip trafiğin içine ediyor trafik polisleri ise ortada yok amacınız nedir kardeşim siz onu açıklayın önce.

Yorumu oyla      14      6  
osman şahın 31 Ekim 2013 Perşembe 10:48

YAŞAM TARZINA KARIŞMIYORUZ DİYORSUNUZ AMA BAL GİBİ KARŞIYORSUNUZ. OĞLUMA SÜNNET DUĞUNÜ İÇİN ÖĞRETMEN EVİNE GİTTİM ALKOLÜ BAKANLIK YASAKL DEDİLER MİSAFİRLERİM İÇİNDE ADAM GİBİ İÇENLER İSVAEĞİLMİR.. VAZ GEÇTİM BU NE ZİHNİET ORASI BİR SOSYAL TESİS DEĞİLMİDİR..

Yorumu oyla      18      8  
35 31 Ekim 2013 Perşembe 10:33

Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay dan sonra en çok oyu Kenan YAVUZ getirir.

Yorumu oyla      15      12  
bülent ışık 31 Ekim 2013 Perşembe 10:25

21.27 ben hiç havai hatlı metro görmedim ve duymadım.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den sert başörtüsü çıkışı
MHP Lideri Devlet Bahçeli başörtülü milletvekili tartışmalarını değerlendirdi. ...
Gökçek İzmir sataşmalarına bir yenisini ekledi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Twitter’da dönen ‘İzmirray sataşması’nı takipçileriyle paylaştı.
CHP’li İnce’den türban açıklaması
CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce milletvekillerinin ...
 
‘Keskin’ açıklama: Sarıgül sorunu çözüldü!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Mustafa Sarıgül'ün adaylığıyla ...
Gül’den İzmir’de istikrar ve ‘ekonomik beka’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir İktisat Kongresi açılış oturumunda yaptığı ...
Erdoğan İzmir’den seslendi: Mustafa Kemal’in sağına-soluna bakın!
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Erdoğan, kendisine yönelik eleştirilerle ...
 
Börühan iddialı: Belediye başkanı olursam…
Demokratik Sol Parti (DSP) iktidarında İl Başkanlığı yapan çeyrek asırlık ...
“Kılıçdaroğlu’nun ağzına biber sürmek caizdir!”
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'la ilgili sözlerine tepki gösteren Bülent ...
CHP’de ‘Sarıgül’ün dönüşü’ için kritik zirve
CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Mustafa ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva