HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2011 Cuma - 15:12

Ege-Koop'tan ortaklara para iadesi

Kooperatifçilik sektöründe genelde konutlar 10-15 yılda zar zor tamamlanırken; Ege-Koop, Karşıyaka Körfez Evleri projesinde ortaklarına 2 yılda konutlarını teslim etti; bir de para iadesi yaparak yine tarihe geçti.

Ege-Koop tan ortaklara para iadesi

İZMİR - İnşaat sektörünün öncü kuruluşu Ege-Koop; güçlü yapısıyla 100 bin kişiyi mülk sahibi yaparken, gerçekleştirdiği ilklerle sembolleşiyor. İnşa ettiği konutlar zamanından önce ortaklarına teslim eden ve hiçbir zaman ek ödeme talep etmeyen Ege-Koop;sözleşmede yer almamasına rağmen 3-4 bin TL ek imalat yaptığı T.H.S.S. Yeşil Karşıyaka Körfez Evleri Konut Yapı Kooperatifi ortaklarına 3’er bin TL nakit para iadesinde bulundu.

Türk konut sektöründe istikrarın simgesi Ege-Koop, “Düşünmek kolay, yapmak zordur. Dünyada en zor olan şey de düşünüleni yapmaktır” sloganını ana hedef belirleyerek, bugüne kadar birçok ilke imza attı. Tüm projelerinde “önce insan” diyen Ege-Koop, gerçekleştirdiği kent yenileme projelerinde hem ortaklarına sıcacık yuvalarını belirlenen tarihten önce teslim etti hem de sözleşmelerde yer almamasına rağmen ek imalat yaptı, bununla da yetinmedi üzerine para iade etti.

Kooperatifçilik sektöründe genelde konutlar 10-15 yılda zar zor tamamlanırken; Ege-Koop’un, alt ve üst yapı maliyeti 80 milyon TL’yi bulan Karşıyaka Körfez Evleri ortaklarına para iadesi yaparak, yine tarihe geçtiğini belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Biz tüm projelerimizde olduğu gibi Karşıyaka Körfez Evleri’nde de sadece konut üretmedik. Modern bir kenti yeniden yaptık. İnşaat sektöründeki yanılma payı yüzde 10-15’dir. 400 kalem ürünle ilgili tek tek hesap yapmak gerekir. Biz yaptığımız ihalelerde aldığımız indirimlerle sektörün bu zorlu döneminde meydana gelen zamların önüne geçtik, 3-4 bin lira değerinde ek imalat yaptık. Maliyet hesaplarını en uygun seviyeye getirerek, lüks konutları piyasa fiyatlarının altında bitirdik. Alt yapısını tamamladık, alana doğal gaz getirdik. Hem de ortaklara para iadesinde bulunduk. Bizim sosyal güvenlik kurumlarına borcumuz yok, bizim yüklenicilere borcumuz yok. Kooperatiflerin hiç borcu yok. 703 konutluk projemizde yer alan T.H.S.S. Yeşil Karşıyaka Körfez Evleri ortaklarının banka hesaplarına nakit olarak 3’er bin TL para yatırıldı. Önümüzdeki aylarda ortaklara para iadesi yapmaya devam edeceğiz. Ege-Koop yine geleneğini bozmadı, ortaklarını sevindirdi. Her zaman ortaklarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz” dedi.
Hesap cüzdanlarını Ege-Koop Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen sembolik törenle Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve T.H.S.S. Yeşil Karşıyaka Körfez Evleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı ve Ege-Koop Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Hergül’ün elinden alan ortaklar, çiçek sunarak teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'ndan çok sert 5 Haziran açıklaması
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'de ''neredeyse maden arama ruhsatı ...
Bir babanın en acı günü
İzmir'de kamyonunu evinin önüne park etmek isteyen bir kişi, yanlışlıkla ...
Annesi ikinci kez hayat verdi
12 yaşındaki Eslim Çağlar'ın, genetik ''Wilson'' hastası olması nedeniyle ...
 
3. Selim'in tahtını lojmanına taşıttı
Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü'nün 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıttığı, ...
İşte Defne Joy'un Adli Tıp raporu
Defne Joy Foster'ın ölüm nedeninin astım, alkol ve ilaçlar olduğu ortaya çıktı.
Sertel ile Çiftçi mahkemelik oldu
Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Bayraklı’da Atatürk Ormanı içinde inşa ...
 
İşadamı Sami Ofer evinde ölü bulundu
Türkiye'de Galataport ihalesi ile adını duyuran Ofer 89 yaşında Tel Aviv'deki ...
Büyüksaraç'tan Değirmenci'ye 'opera' tepkisi
İl Genel Meclisi, hizmet binası yapacağı binadan İZDOB’u tahliye ettirmek ...
Tüpraş'tan çıkan sarı dumanlar Aliağa'yı korkuttu
Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nin benzin ünitesinde meydana gelen arıza nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva