HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Aralık 2011 Cuma - 13:52

Durak: “Yargısız infaz istemiyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belediyeye yapılan operasyondan sonra yaptığı ‘adalet istiyorum’ açıklamalarına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak destek verdi. Durak, “Yargısız infaz istemiyoruz” dedi.

Durak: “Yargısız infaz istemiyoruz”

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Örnekköy Belediye Şantiyesi’nde “Acil Saha Çalışma Ekipleri’nin Hizmete Giriş Töreni’nde konuşan Belediye Başkanı Durak, adaletin bir gün herkese lazım olacağını söyledi. Herkesin adli yargıya ihtiyacının olduğunu ve İzmir’den milletvekili seçilen Mustafa Balbay’ın halen daha cezaevinde bulunduğunu hatırlatan Durak, “Özgürlük konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Son günlerde yaşadıklarımız bizi gerçekten çok etkiledi. Özellikle biz, artık çalışmak istiyoruz. Önümüz açılsın istiyoruz. Üzerimizde baskı olmasın istiyoruz. Belediye başkanları olarak çok önemli sorunlarımız var. Hizmet verirken bir parti ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Kesinlikle herkese, yani insana hizmet etmek için buradayız. Biz şantiyemizin en belirgin yerine ‘Son yüz gülene kadar hizmete devam edeceğiz, Önce insan’ gibi sözlerimizi yazdık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Görevimin ne olduğunu belediye başkanı olarak çok iyi biliyorum. O yüzden herkesin görevini de çok iyi yapması lazım. Büyükşehir Belediyesi başkanımız da bunu her yerde haykırdı Biz adalet istiyoruz. Adalete ihtiyacımız var. Adli ve adil bir yargıya ihtiyacımız var. Biz soruşturmalara, incelemelere karşı değiliz. Zaten sürekli denetleniyoruz ve belediyemizden incelemeler eksik olmuyor. Bu konuda sıkıntımız yok ama yargısız infazı da istemiyoruz. Bu sıkıntıları sürekli yaşadık. Diliyorum bundan sonra da yaşamayız” diye konuştu.
 


YETERLİ DENETİM YOK
Brüksel’de çevre ve temiz hava konusunda yaptığı çalışmalar ve inceleme ziyaretiyle ilgili de konuşan Başkan Durak, İzmir’deki son durum hakkında bilgi verdi. Kyoto Protokolü kapsamında havada gezen karbon miktarının yüzde 20’lere kadar çekilmesi konusunda iddialı bir çalışmaya imza attık. Tabi ki bu durum sadece bir ilçe belediyesinin yapacağı iş değildir. Havanın temizlenmesi ve sağlıklı ortamın oluşturulması hep birlikte yapılacak bir çalışmadır. Türkiye’deki bütün belediyelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. İzmir’de son dönemde hava kirliği yaratan fabrika bacalarının kontrol altına alınması gerekiyor. Aliağa’daki fabrikaların denetimsizliği bize sıkıntı yaratıyor. Oradan kalkan kirli havanın İzmir Körfezi’ni etkilediği bilinmesine rağmen halen daha denetim eksikliğini görüyoruz. Onun büyük ölçüde zararını görüyoruz. İzmir’de doğalgazı ilk getiren belediye biziz. Ne yazık ki o bölgede kullanılan kötü kömürün etkisini de Karşıyaka olarak çekiyoruz. Buradaki hava kirliği hat safhaya çakıyor. Bunun önlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çok hızlı bir şekilde önlem alması gerekiyor. Hava kadar ödemli bir şey yok. Soluduğumuz hava temiz olmazsa yediğimiz ekmeğin de bir anlamı olmaz” dedi.
 
SIRADA ALAYBEY-TERSANE VAR
Başkan Durak konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da değindi. Örnekköy’de yapılması planlanan dönüşüm çalışmaları için Bakanlar Kurulu Kararı’nı beklediklerini anlatan Durak, “Cumhuriyet ve İnönü Mahallesi’nde kent dönüşümü yapacağız. Hazırlıklarımız tamamlandı. Ardından da Karşıyaka’nın Alaybey ve Tersane Bölgesi’nde dönüşüm gerçekleşecek” diye konuştu. Durak daha önce yaptığı açıklamalarda özellikle Alaybey-Tersane Bölgesi’ndeki zeminin çok kötü olduğunu ifade etmiş, olası depremde en fazla zarar görebilecek yerlerin başında bu alanların olduğunu söylemişti.
 


İŞTE SAHA ÇALIŞMA EKİPLERİ
CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda kişinin katıldığı törendeaktif hizmet götürmek, şikayetleri daha kısa sürede sonlandırmak, mevcut potansiyelden daha aktif yararlanabilmek için 133 kişilik 46 araçlık “Saha Çalışma Ekipleri” kuruldu. Yeni kurulan ekipler Karşıyaka’da semt semt, sokak sokak dolaşacak, sorunlara anında müdahale edecek, şikayetleri yerinde, en kısa sürede çözecek. Saha çalışma ekipler her müdürlük bünyesinde, konularına göre belirlendi. Her ekip çalışma özelliklerine göre 3 veya beş kişiden oluşturuldu. İsim isim belirlenen ekiplerin telsizle ve kurum içi telefonla kolay haberleşmesi sağlandı.
 


HERŞEY VAR
Buna göre belirlenen ekipler; Konteyner bakım ve tamir ekibi, konteyner yıkama ekibi, kaynak yapım ekibi, bina bakım-onarım ekibi, park onarım ekibi, elektrik onarım ekibi, bina elektrik onarım ekibi, sahne kurma ekibi, tören ses düzeni ekibi, acil süpürge ekibi, acil moloz ekibi, acil çöp toplama ekibi, kilit parke onarım ve döşeme ekibi, asfalt inşaat, kalıp sıva ve fayans ekibi, asfalt yıkama, inşaat iş takibi ekibi, işgalleri kaldırma-(gündüz ve gece), kaçak yapı kontrol, ilaçlama, tankerle yıkama sulama, ağaç budama, inşaat iş teknik denetim, mimari proje uygulama, temizlik işleri denetim, marangozluk işleri, duvar-çit-elektrik direkleri boyama ekibi, yaralı hayvanlara müdahale, sahipsiz hayvanları toplama, kanal ekibi, güvenlik, gürültü kontrol ve çevre kontrol ekiplerinden oluşturuldu.
 
GOLF ARACI
Toplam bir milyon 150 bin Türk Lirası’na mal olan araçlar ekiplere dağıtılarak hizmete geçirildi Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesine 14, Fen İşleri müdürlüğü’ne 3, Kent AŞ’ye 5, Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne 3 olmak üzere toplam 25 araç satın alındı. Ayrıca Karşıyaka Çarşısı’nda engelli ve yaşlıların ulaşımı için bir adet golf aracı, zabıtanın daha aktif müdahalesi için ilk kez 4 adet motosiklet satın alındı. Araçlar içerisinde resmi törenlerde kullanılmak üzere ilk kez tören aracı, tören ve etkinliklere kullanılmak üzere bir adet ikram aracı, traktör, minibüs, kapalı kasa kamyonet, açık kasa kamyonet ve binek araçlarından oluşuyor.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMİRCİ 2 Aralık 2011 Cuma 18:41

Karşıyaka böyle başkan görmedi... Bunca araç filosuna bunca çalışmaya bunca hizmete rağmen hala beğenmeyenler var ya, ne diyeyim ki? Başkanımız pek çok il başkanından çok daha fazla çalışıyor şükür ki... Harika bir ekip ruhu var...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
E- devlet ödüllerinde Seferihisar finale kaldı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı ...
Başkan Durak “Küresel ısınmaya karşı mücadelede kararlıyız”
Karşıyaka Belediyesi’nin resmi üyesi olduğu Covenant of Mayors 3’ncü ...
İstasyon Meydanı Yeniden Düzenlenecek
Selçuk Belediyesi’nin İstasyon Meydanı olarak bilinen alanda yapacağı ...
 
Kocağlu: 'O soruşturmanın muhatabı biz değiliz’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla’daki imar planı ...
Bornova’nın havası Avrupa standartlarında
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Parlamentosu’nda ...
Konak Belediyesi engellilerin önü açıyor
Konak Belediyesi engelli vatandaşların ihtiyaçlarına uygun ve doğru ölçülerdeki ...
 
'Güzelbahçe parkları tahrip ediliyor'
Güzelbahçe’de kimliği belirsiz kişiler, parklardaki aydınlatma lambalarını ...
Çete operasyonunda kritik gün!
Geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen İzmir’de çete operasyonu sonrası gözaltındaki ...
Binlerce öğrenci Sokak Festivali'nde buluştu
İlk kez İzmir Ekonomi üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Sokakta ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva