HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Mart 2012 Cuma - 08:27

Dünyanın en büyük kuklacıları İzmir’de

Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olarak gerçekleşecek ve İzmir’in kültür ve sanat hayatına renk katacak olan 6. İzmir Kukla Günleri düzenlenen tören ve kokteyl ile başladı.

Dünyanın en büyük kuklacıları İzmir’de

İZMİR - Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen kokteyl ve törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İtalya’nın İzmir Konsolosu İgor di Bernardini, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
Kukla günlerinin gerçekleşmesine katkı veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir
Belediyesi, İpragaz, Bornova, Karabağlar, Buca, Karşıyaka, Konak Belediyeleri, Dokuz Eylül
Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Devlet Tiyatrosu, İKSEV, Alman Kültür Merkezi, Fransız Kültür
Merkezi, Hollanda Kraliyeti,Romantik Radyo, Han Tiyatrosu, Forum Bornova, İnci Holding, Tura Turizm, Nurem İnşaat, Susitaş, Hotel İsmira, Arribada’ya plaket vererek teşekkür eden İzmir Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, İzmir’in dünya kukla sanatı adına sıklıkla adından bahsedilir bir duruma geldiğini ve İzmir’i kuklanın dünyadaki önemli merkezlerinden biri yapmak için çalışmalarında hızla yol aldıklarını ve artık kukla alanında dünyanın gözünün İzmir’in üzerinde olduğunu söyledi.
 
Bu yıl festivale Almanya, Amerika, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Rusya, Türkiye’den kukla sanatçıları ve tiyatroları katılıyor.
 
Festivalde 16 ülkeden 30 kukla tiyatrosu grubu, 36 ayrı oyununu 35 salonda 132 gösteriyle 35 bine yakın seyirciyle buluşturacak. Bu yıl festivale yine dünyanın bir çok ünlü kuklacısının yanı sıra, ülkemizde ilk kez gösteri yapacak olan dünyanın en ünlü kukla sanatçılarından Neville Tranter “Punch ve Judy Afganistan’da” isimli politik güldürüsüyle katılacak.
 
Festival programında, her yıl olduğu gibi, değişik kukla teknikleriyle oynatılan oyunlar bulunuyor. Programdaki farklı yaş gruplarına yönelik oyunlar 25 gün boyunca her yaştan izleyiciye kukla sanatının her türünden en iyi örnekleriyle keyifli anlar yaşatacak.
 
Gösterilerin yanı sıra festivalde sergiler, konferanslar da düzenlenecek. Ünver Oral’ın koleksiyonunda yer alan “Kukla Afişleri Sergisi” Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde, İzmirli Genc Fotoğrafçıların Objektifinden geçen fotoğraflardan oluşan “Fotoğrafçı Gözüyle Kukla” sergisi ise Fransız Kültür Merkezi’nde yer alacak.
 
Profesyonel sanatçılara yönelik Atölye Çalışmaları “Neville Tranter ile Ustalık Sınıfı” Bornova Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 5 ve 7 Mart tarihlerinde saat 10.00 – 13.00 saatlerinde, Mask ve Hareket Tiyatrosu - Larry Hunt & Adelka Polak tarafından Bornova Uğur Mumcu Kultur ve Sanat Merkezi ‘nde 6, 8, 9 Mart tarihlerinde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında, Nori Sawa ile Golgenin Keşfi ise Bornova Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 13 ve 15 Mart tarihlerinde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
 
6. İzmir Kukla Günleri’nin kukla konulu konferanslara da ev sahipliği yapacak. Çağdaş Kuklacılıkta Yeni Bir İtici Güç: Charleville - Mezieres Festivali Örneği, Charleville-Mezieres Dünya Kukla Festivali Direktörü Anne-Francoise Cabanis tarafından 14 Mart’ta saat 18.00’de Fransız Kultur Merkezi’nde, “Eğitimde Kukla” konulu konferans ise Eğitimci, Üstun Zekalı Çocuk Eğitimi Uzmanı Jennifer Hunt tarafından 10 Mart’ta saat 17.00 Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Ünver Oral’la İmza Günü ve söyleşi ise Bornova Belediyesi Evlendirme Sarayı’nda 2 Mart’ta Saat 15.30’da yapılacak. İzmir Kukla Günleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve İzmir genelinden 24 ilkoğretim okulunun katılacağı IV. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması 17 – 18 Mart tarihleri arasında Forum Bornova A.V.M.’de yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Carmen rüzgarı esti
İzmir’in kültürel yaşamına birbirinden farklı etkinliklerle hareket kazandıran ...
Yaşar Kemal herkesi barışa çağırıyor
“Ne söylense sanki duyan yok, gören yok” diyen Yaşar Kemal, yeni kitabı ...
84. Oscar sahiplerini buldu: İşte kazananlar!
84. Oscar Ödülleri dün gece Hollywood’da düzenlenen muhteşem gecenin ardından sahiplerini buldu.
 
Sanatseverler “şiirin iki yüzü” ile buluştu
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi’nin bu haftaki etkinliğine, günümüz ...
Fetih 1453'ü bir haftada kaç kişi izledi?
Fetih 1453 filminin yönetmeni Faruk Aksoy, ''Filme ilgi yoğun. Bir haftada ...
Yaylı geliyor yaylı...
Otomobilin henüz yaygınlaşmadığı yıllarda onlar, zenginliğin ve ihtişamın ...
 
Geleceğin balerinleri Konak’ta yetişiyor
Konak Belediyesi kültür merkezleri spor ve sanat kurslarıyla çocukları geleceğe hazırlıyor.
Kuklanın kalbi İzmir’de atacak
İzmir’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir Kukla Günleri Festivali, 1-25 ...
Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması finalistleri belirlendi
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva