HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2012 Perşembe - 10:15

Doğum hediyesi 'hayat' oldu

İzmir'de hayat aşılayan organ nakillerinden biri Kent Hastanesi'nde gerçekleşti. Doğuştan karaciğer yetmezliği çeken 3 aylık Muhammed'e can verecek "hayat öpücüğü" dayısı Fethi Kılıç'tan (32) geldi.

Doğum hediyesi  hayat  oldu

İZMİR - Anne Saray Kılıç'ın (41) kilolu olması, çiftçi baba Mustafa Kılıç'ın (42) da kan grubu uymadığı için onlardan bebeklerine karaciğer nakli yapılamadı. Egeli Sabah’ın haberine göre, durumu giderek kötüleşen sevimli bebeğin umudu dayısı oldu. Dayısının karaciğeri uyum sağlayınca 32 yaşındaki Fethi Kılıç ile yeğeni Muhammed bebek birlikte bıçak altına yattı. Kılıç'ın ciğerinden alınan parça başarıyla minik Muhammed'e nakledildi. Sağlığına kavuşan Muhammed bebek Kılıç ailesini sevince boğdu. Baba Mustafa Kılıç, "4 yıl önce İzzettin isimli bebeğimizi geç teşhis edildiği için karaciğer yetmezliğinden kaybetmiştik. Muhammed için erken tanı kondu ve nakil gerçekleşti. Çok sevinçliyiz. En güzel doğum hediyemiz kayınbiraderim Fethi'den geldi" dedi.

Tek kurtuluş organ nakliydi

Şanlıurfalı Kılıç çiftinin beşinci çocuğu Muhammed 19 Ekim 2011'de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Yapılan tetkiklerde minik bebek için karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Muhammed bebek tedavisi için Gaziantep'ten İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu giderek kötüleşen Muhammed'in tek kurtuluşu organ nakliydi. 4 çocuk annesi ev hanımı Saray Kılıç'ın (41) kilolu olması nedeniyle nakil yapılamazken, çiftçi baba Mustafa Kılıç'ın (42) da kan grubu uyum sağlamadı. 3 aylık bebeğe hayat verecek karaciğer bağışı dayısı Fethi Kılıç'tan (32) geldi. Yapılan tetkiklerde dayısının karaciğerinin Muhammed'e uygun olduğu belirlendi. Minik bebek dayısı ile birlikte İzmir Kent Hastanesi'nde bıçak altına yattı. Doç. Dr. Murat Kılıç'ın başkanlığındaki ekip tarafından geçtiğimiz 20 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen başarılı operasyonla dayısının ciğerinden alınan parça Muhammed bebeğe takıldı. Minik Muhammed 3 aylıkken gerçekleştirilen operasyonla hayata yeniden tutundu. 

En güzel doğum hediyesi

4 yıl önce 7 aylık bebekleri İzzettin'i geç teşhis edildiği için karaciğer yetmezliğinden kaybettiklerini söyleyen baba Mustafa Kılıç, "4 yıl önce kaybettiğimiz oğlumda hastalığının teşhisi geç konduğu için yaşamını yitirdi. Muhammed'in rahatsızlığı doğumundan hemen sonra belirlendi. Erken tanı hayatının kurtulmasını sağladı. 4 tane kızım var. Muhammed tek erkek evladım. Sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Eşimin kilolarından dolayı karaciğerinde yağlanma olduğu için ondan nakil yapılamadı. Benim de kan grubum uymadığı için nakil gerçekleşmedi. Kayınbiraderim sağ olsun hiç düşünmeden karaciğerini verdi. En güzel doğum hediyesi ondan geldi" dedi. Yeğeninin tekrar sağlığına kavuşması nedeniyle çok sevinçli olduğunu ifade eden çiftçi dayı Fethi Kılıç, "Benim de sağlık durumum çok iyi. Hepimiz ailece çok mutluyuz" dedi.
Doktorla hastaların soy isim benzerliği
Başkanlığındaki ekibin başarılı operasyonuyla Muhammed'i tekrar sağlığına kavuşturan Doç. Dr. Murat Kılıç, "Muhammed bebek ve ailesinin soy ismi benimkisiyle tesadüf eseri aynı çıktı. Hastamız Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden sevkli olarak bize geldi. Gerekli tetkikleri yaptık. Babanın kan grubu uymadığı, annenin de karaciğerinde yağlanma olduğu için onlardan nakil yapılamadı. Annenin erkek kardeşinin karaciğeri uygun bulundu. Karaciğerden alınan parça bebeğe nakledildi. Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Çiğdem Arıkan, Op. Dr. Cahit Yılmaz ve Op. Dr. Zafer Önen ekibimizde yer aldı" diye konuştu. (Egeli Sabah – Ceyhan Torlak)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in Uludağ’ı Bozdağ iki pistiyle ziyaretçileri bekliyor
Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı Bozdağ Kayak Tesisleri’nde boş yatak ...
Dayak yiyene daha fazla ceza!
Karakolda Fevziye Cengiz’i döven 2 polis için açılan yeni davada polislere ...
Büyükelçi Alpman, EXPO temsilcisi olarak atandı
Büyükelçi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Dışişleri Başdanışmanı Serpil ...
 
Yeni Milli Eğitim Müdürü Bardakçı göreve başladı
Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ...
Dink davasının hakim ve savcısına inceleme
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Hrant Dink'in öldürülmesine ...
Sosyalist Enternasyonal'den Başbakan'a: Artık Yeter
Sosyalist Enternasyonal'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İspanyolca, ...
 
İzmir ve çevresi dikkat! Sağanak yağış uyarısı!
Yetkililer uyardı! Yarın saat 18.00'e kadar İzmir, Aydın, Muğla ile zamanla ...
'Maya takvimi felaket senaryoları yersiz'
Güneş’teki patlamaların dünyaya etkileri konusunda bazıları felaket senaryoları ...
Karşıyaka'da feci motor kazası!
Karşıyaka’da motosikletiyle kavşaktan yola çıkarken otobüsün çarptığı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva