HABERLER>EKONOMİ
8 Ekim 2011 Cumartesi - 10:08

Deniz Otobanı'nın startını Yıldırım verdi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim ve İnci Lojistik tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye-Avrupa Deniz Otobanı projesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle start aldı. İtalya'ya gidecek ilk tren Bakan Yıldırım'ın işaretiyle hareket etti.

Deniz Otobanı nın startını Yıldırım verdi

MANİSA - Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Lojistik bölümünde düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Halil İbrahim Daşöz, İzmir Vali Cahit Kıraç, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sait Türek ve İzmir ile Manisalı sanayiciler katıldı.
 
Törenin açış konuşmasını İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren yaptı. Eren, "2050 yılında dünyada 9 milyar insanın yaşacağını kabul edersek bugünden o güne yatırım yapıyoruz. Köklü iş deneyimi, global iş kültürü ile harmanladığımız bu projeyle yarınlara bir köprü kuruyoruz. Hükümetin 2023 yılı hedefini yakalarken Egeli sanayicilerin de bu ihracattan paylarına düşeni alacaklarından eminim" dedi.
 
Proje ile ilgili teknik bilgiler veren İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, "Proje kapsamında TIR dorsesiyle aynı ölçülere sahip 45 feetlik (15 metre) konteynırla müşterilerimize hizmet vereceğiz. Projenin birinci ayağında İzmir Limanı'ndan Ancona ve Trieste Limanları'na yüksek hızlı gemiyle taşınacak. Aynı zamanda Trieste Limanı'ndan Kuzey İtalya, Avusturya, Almanya'ya 5 ile 7 gün içinde gönderilen ürünler teslim edilecek. Bu projeyle sanayicinin yaşadığı TIR sıkıntısı ortadan kalkacak ve sanayici düzenli olarak müşterilerine hizmet verebilecektir" diye konuştu.
 
BAKAN YILDIRIM, "AVRUPA KONUŞUYOR, TÜRKİYE YAPIYOR"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Avrupa ülkeleri Deniz Otobanı projesini konuşurken, Türkiye bu projeyi uyguluyor. İstanbul-İzmir Otoyolu ile Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesiyle Manisa bir anlamda demiryolları ve otoyollarının geçiş merkezi haline geldi. Sanayisiyle verimli topraklarıyla Manisa gittikçe büyüyor ve gelişiyor. Çeşme-Trieste, Mersin-Fransa ve Pendik-Trieste seferleri başladı ve yapılıyor. Bu seferler ile Avrupa'ya yılda 180 bin TIR gidiyor. Avrupa'ya yapılan taşımacılığın yük miktarının yüzde 70'den fazlası bu yolla yapılıyor. Bir yandan kombine taşımacılığı geliştirirken, diğer yandan yolların alt yapı standardını yükseltiyoruz. Böylece sanayicinin ve taşımacının rekabet gücünü geliştiriyoruz. Çevre hassasiyetini ön planda tutuyoruz" dedi.
 
İKİNCİ ETAP BAŞLAYACAK
Bakan Yıldırım Deniz Otoyolu Projesi'nin ikinci ayağının da yakın zamanda başlayacağını söyledi. Yıldırım, "Bugün İnci Lojistik, TCDD ve Manisa OSB'nin ortaklaşa yaptığı bu proje taşımacılara örnektir. Projeyi bu kadarıyla sınırlı tutmayıp ikinci etapta Manisa'dan Bandırma'ya, oradan Tekirdağ ve Muratlı demiryolu hattıyla Avrupa'nın içine kadar götürmeyi düşünüyoruz. Sanayici ve nakliyecilerin bir süreden beri çalıştığı BALO projesi de bugün başlatılan projeyle fiilen harekete geçmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Demiryollarının 50-60 yıllık ihmaline rağmen AK Parti Hükümeti'nin raylı sistemi ayağa kaldırdığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Biz demiryollarını kalkındırdık ve 2003 yılından bu yana demiryolu kullanımını yüzde 100 arttırdık" dedi. Daha sonra Bakan Yıldırım'ın işaretiyle ilk tren yola çıktı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 8 Ekim 2011 Cumartesi 21:19

ankara ne istiyor peki? mazoşist mi ankaralılar?

Yorumu oyla      13      6  
İzmir hizmeti hakkediyor 8 Ekim 2011 Cumartesi 19:22

İzmir artık sanal veya bitmeyen projeler(metro vb.) istemiyor.Gerçek hizmeti istiyor

Yorumu oyla      12      8  
ercüment şahin 8 Ekim 2011 Cumartesi 13:01

turizm bakanı sadece çeşmede spor alanını konuta çevirdi.6 yıldır turistik tesis alanlarının planını bir bahane ile bekletiyor.devamlı söz vermesine ragmen bir türlü sösünü yerinı getırmiyor. önce igneyi kendisine batırsın.

Yorumu oyla      19      7  
Işık Dikicigil 8 Ekim 2011 Cumartesi 12:06

HER GÜN BİNALİ YILDIRIM , VE ERTUĞRUL GÜNAY REKLAMI BU BAKAN NE DEMİŞTİ . DİNLENİYORSANIZ KONUŞMAYIN. PROJE ÜRETEN ZİHNİYET BU .

Yorumu oyla      18      11  
Aydın Postoğlu 8 Ekim 2011 Cumartesi 10:59

CHP’li belediyelerle AKP arasındaki fark ne kadar açık. CHP'li belediyelerin basına gönderdiği resimlere bakın. Bilgisayarda yapılmış bir çalışma arkasında yapacağız edeceğiz. Yani cek cak. AKP’den gelenlerde somut çalışmalar, insanlara iş verecek şehri geliştirecek yatırımlar. Allahtan konser sezonu bitti de CHP’li belediyelerin konser haberlerini görmüyoruz. Gerçek İzmirliler görüyor ki İzmir’e CHP’nin zararı var AKP’nin faydası var. Adamlar söylediklerini yapıyor.

Yorumu oyla      16      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kruvaziyer Zirvesi’ne “cenaze” ertelemesi
İzmir Ticaret Odası evsahipliğinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ...
Apple'ın yeni mağazası yarın açılıyor
Türkiye’nin dijital yaşam koçu Bilkom, yeni Apple mağazasını iş ortağı ...
Kredi borçlularına TMSF'den iyi haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bireysel borçlular için uyguladığı ...
 
Yazılımcılara 500 milyonluk pazar
Önümüzdeki Temmuz ayında uygulamaya geçecek yeni Türk Ticaret Kanunu'nda ...
Yonca Gıda'dan büyük ihale başarısı
BM Dünya Gıda Programı (World Food Programme )bünyesinde Libya, Yemen, ...
Benzin fiyatlarına 'büyük indirim'!
Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş içeriye de ...
 
Özince: Merkez Bankası müdahalesi olumlu
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Merkez Bankası'nın dövize ...
Marmaris Limanı'na turist yağdı
Muğla'nın Marmaris İlçesi limanına bu sabah demirleyen `Nautica' ve `Celebrity ...
Dolarda çok sert düşüş!
Merkez Bankası dünkü ihalenin ardından bugün de 1 milyar 350 milyon dolarlık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva