HABERLER>MAGAZİN
24 Kasım 2009 Salı - 00:00

Deniz gibi gittim, okyanus gibi döndüm

Gazetecilere yeni şarkısıyla merhaba diyen Deniz Seki, ’“Sanki deniz olarak gittim, okyanus olarak döndüm. Tuhaf bir yolculuktu. İçinde yeteri kadar gözyaşı vardı’” dedi. ’

Deniz gibi gittim, okyanus gibi döndüm

Gazetecilere yeni şarkısıyla merhaba diyen Deniz Seki, ’“Sanki deniz olarak gittim, okyanus olarak döndüm. Tuhaf bir yolculuktu. İçinde yeteri kadar gözyaşı vardı’” dedi. ’
 
Uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmak suçundan 218 gün cezaevinde kaldıktan sonra 1 Ekim’’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Deniz Seki, tahliyesinden 55 gün sonra dün ilk kez basının karşısına çıktı. Seki, aynı zamanda eski sevgilisi olan Murat Yeter’’in şefliğindeki yeni orkestrasıyla prova yaptığı Seyrantepe’’deki stüdyosunda basının sorularını yanıtladı. Radikal kararlar aldığını belirten Seki ’“Uyuşturucuyu ne kadar süre kullandınız?’” sorusuna ’“Bu soruyu duymamış kabul ediyorum... Sorulmamış kabul ediyorum. Bedelini çok ağır ödediğimi düşünüyorum’” dedi. Seki ayrıca cezaevinde yazdığı ’‘Bitti’’ isimli şarkıyı da ilk kez basın mensuplarıyla paylaştı. Seki şunları anlattı:
 
’‘Kendimi yalnız hissetmedim’’
- 9 aydır mikrofonumdan ayrıyım. Sizleri yepyeni bir şarkıyla kucaklamak istedim. Heyecanımı affedin ne olur. Desteklerinizi hiç esirgemediniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
- Ben bu şarkıyı kendi kalbime yazdım. ’‘Canım kalbim birbirimizi hiç üzmeyelim’’ diyorum. Artık kalbimi üzmek istemiyorum.
- Şu anda bambaşka bir Deniz’’im. Bildiğiniz Deniz’’im ama sanki deniz olarak gittim, okyanus olarak döndüm. Çok sert bir yerden geldim, bambaşka hayatlara dokundum. Çok tuhaf bir yolculuktu. Maneviyatı çok yüksek. İçinde yeteri kadar gözyaşı var. Hayata dair çok tecrübeler de var. Özgürlüğün kıymetini bilin. Hayattaki en büyük oksijen özgürlük.
- Kitap yazmayı çok isterim, çok ciddi ve meşakkatli bir iş. Önümüzdeki günlerde biriktirdiğim notlarımı düzenleyeceğim. Özgürlüğe ilk adım attığımda elimde gördüğünüz defter, duygularımı kalemi aldığım, en yakın arkadaşımdı.  Orada tutuksuz kelimelerim var. 
- Kendimi yalnız hissetmedim. Çok kocaman bir ailem var. Onlarla gurur duyuyorum. O kadar büyük bir nefes ki... Aynı zamanda sevenlerim hayranlarımdan binlerce mektup geldi, onlar da aynı çileyi çeker gibiydi.
- Mektupları defalarca okudum. Şarkılarım da beni yalnız bırakmadı. Çok vefalı arkadaşlarım varmış, meğer ne kadar çok seviliyormuşum. Orası sırat köprüsü gibiydi.
- Aşka aşık bir kadınım. Aşk benim için hayatta vazgeçilmez bir şey. Bu her daim hayatımda illa aşık olacağım biri olacak anlamında değil. Aşksız şarkı yazılır mı ya da aşk olmadan hayat yaşanır mı? Ben aşka aşığım.
- Hüsnü Şenlendirici gündem maddesi değil ve hayatımın da gündem maddesi değil. Şu anda özgürlüğe aşığım sadece.
- Cezaevinde herkes gibi karşılandım. En güzel cezaevi bile adı üstünde ’‘cezaevi’’. Özgürlüğün yok bir kere elinde. ’‘Hadi bakalım Deniz Hanım, bir şarkı söyle’’ denebilecek bir ortam yok orada. Başka hayatlar var. Tabii şarkılar söyleniyor. Geçiyor ama delip de geçiyor. Çıktıktan sonra değiştim her şeyden önce. Hayatımı yeniden yorumlama aşamasındayım. Beni çok heyecanlandırıyor...
- 28 Kasım’’da Antalya Kemer’’de sahne alacağım, 5 Aralık’’ta da Bostancı Gösteri Merkezi’’nde olacağım. 55. günüm özgür olduğum. İnsan böyle çıkınca günleri sayıyor.
- Kimsenin kalbi özgürlüğünün elinden alınacağı kadar kırılmaz. Hayat tecrübesiydi, yaşanması gerekiyordu, yaşandı ve bitti.
- Cezaevinde çok kitap okudum. Orada kendinle başbaşa kalmaktan başka yapacağım hiçbir şey yok. Kimse tarafından kullanıldığımı düşünmedim.  Küçücük bir televizyonum vardı, sizi hep seyrettim.
- AİHM’’de hakkımı arayacağım. İnsanların hayatından alınan özgürlüğü, o günlerin bedelinin cevabı olması gerekiyor.
 
Silikonlarını çıkarttırdı
- Bir operasyon geçirdim. Ama bunun adı ne estetik, ne liposuction ne toplatma ne de başka bir şey. Arkadaşlar vücudumda bana ait olmayan hiçbirşey istemiyorum. Yapılan sadece protezlerimden kurtulmak istediğim bir operasyondu, doğal olmak istiyorum. Hiç bir estetiğim yok, olsa hiç gocunmadan söylerim. Psikolojik desteği her sanatçının alması taraftarıyım. Bir psikiyatrım vardı, şu anda da var. Bunun için cezaevine gitmek gerekmiyor. Ağlamak da gülmek kadar doğal...
- Resim yapmaya başladım. Böyle bir kabiliyetim olduğunu bilmiyordum. 5 tane yağlıboya tablom var. Devam etmeyi düşünüyorum.
- Cezaevindeki arkadaşlarımı ziyaret edeceğim, orada konser de vermeyi çok istiyorum. Uyuşturucuyla ilgili sosyal projelerle ilgili her toplumdan hizmet alan kişinin topluma bir şey vermesi gerekiyor. Bedelini çok ağır ödedim.
 
İşte cezaevinde yazdığı ’“Bitti’”
Bitti, bu defa bitti;
Bu canım kalbim senindir,
Tabii kabul edersen.
Bir daha hiç kimseler kıramaz bizi,
Söz... Bitti...
Yeter, yeteri kadar yeminlere mahkûmuz
Sitem desen o haklı ona da epey borcumuz
Bu son yemin olsun
Kıymet bileniz gel ne olur sözlerimi canım kalbim
Birbirimizi hiç üzmeyelim...
Söz... Bitti... (Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2.5 milyon dolarlık eve 1.5 milyon dolarlık tadilat
Tarkan 2.5 milyon dolara aldığı Tarabya’’daki evin içini ve dışını ...
Rafet El Roman tazminat ödeyecek
Yargıtay, eski eşi manken Tuğba Altıntop için ’“Biz evliyken evli bir ...
’‘Cevahir’’ dansöz oldu
"Emret Komutanım"  adlı diziyle tanınan, ’“Geniş Aile’” dizisindeki ...
 
Deniz Seki bakıma girdi
Cezaevinde 218 gün yattıktan sonra geçen ay serbest kalan Seki, soluğu hastanede aldı. ’
Hülya: Penisli kadınlardan değilim!
Hülya Avşar sen erkek olsaydın, Hülya Avşar’’la birlikte olmak ister ...
Canlı yayında Serdar Ortaç kavgası
Okan Bayülgen'in programında konuk ettiği Yeşim Salkım, Serdar ...
 
Ergen, ilk kez çocuklarıyla...
Gülben Ergen'in Atlas’’ı saran kolları geçtiğimiz aylarda bir de Ares ve Güney’’e dolandı. ’
Tarkan Rusya’’yı salladı
Rusya'da "Doğu'nun Prensi" olarak tanınan şarkıcı Tarkan, başkent ...
Memoli muradına erdi
Memoli karakteriyle ünlenen oyuncu Mehmet Ali Alabora, Pınar Öğün ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva