HABERLER>MAGAZİN
23 Kasım 2009 Pazartesi - 00:00

Rafet El Roman tazminat ödeyecek

Yargıtay, eski eşi manken Tuğba Altıntop için ’“Biz evliyken evli bir adamla ilişkiye girdi’” diye suçlayan şarkıcı Rafet El Roman’’ı, iddiasını ispatlayamadığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkûm etti. ’

Rafet El Roman tazminat ödeyecek

Yargıtay, eski eşi manken Tuğba Altıntop için ’“Biz evliyken evli bir adamla ilişkiye girdi’” diye suçlayan şarkıcı Rafet El Roman’’ı, iddiasını ispatlayamadığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkûm etti. ’
 
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, manken Tuğba Altıntop’’un, eski eşi, sanatçı Rafet El Roman hakkında açtığı davada, emsal niteliğinde bir karara imza attı.
Yargıtay, El Roman ile Altıntop arasında, çocuklarının velayeti nedeniyle yaşanan tartışmalardan kaynaklanan davayı karara bağlarken, tüm evli ve boşanan çiftleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Karara konu dava, Altıntop tarafından açıldı. Milliyet'in haberine göre, Altıntop, çocuklarının velayetini alan ayrıldığı eşi Rafet El Roman’’ın kendisi için yaptığı, ’“Biz evliyken, evli bir adamla ilişkiye girdi’” açıklamasının, kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirterek, 50 bin lira tazminat istemiyle dava açtı. Yerel mahkeme, 10 Nisan 2008’’de Altıntop’’un tazminat istemini reddetti. Kararda, El Roman’’ın bu sözleri, boşanma davası ve çocuklarının velayetine ilişkin davanın hukuksal nedenlerini açıklarken söylediği, hakaret kastı taşımadığı belirtildi.
Altıntop kararı temyiz ederek Yargıtay’’a taşıdı. El Roman, Yargıtay’’a gönderdiği savunmada, sözlerin kendisine ait olmadığını, Altıntop’’un evli bir adamla ilişkiye girdiğine yönelik haberlerin basında yer aldığını kaydetti, Altıntop’’un bu haberlerden rahatsızlık duymadığını da vurguladı.
 
Röportajda söyledi
Ancak Yargıtay, El Roman’’ı tazminat ödemeye mahkum ederek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, Rafet El Roman’’ın dava konusu sözleri bir röportaj sırasında söylediği belirtilerek şöyle devam edildi:
’“Açıklamasının doğruluğu, usule uygun şekilde ispatlanmamıştır. Bu nedenle kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır. Bir insanın kişiliğini oluşturan değerler içerisinde koruma ve saygı önceliği içeren alan onun namusuna ilişkin olan alandır. Bu alana yapılan haksız saldırılar kişilik haklarına saldırı oluşturur.
 Şu durumda davacının kişilik haklarına saldırıda bulunduğu benimsenerek davacı yararına uygun miktarda manevi tazminat takdir edilmesi gerektiği gözetilmeyerek yerinde bulunmayan yazılı gerekçe ile istemin tümden reddedilmiş olması usul ve yasaya uygun düşmediğinden kararın bozulması gerekmiştir.’”
Buna göre, yerel mahkeme dosyayı yeniden görüşecek.
 
Rafet’’le aram bozulsun istemem
Rafet El Roman’’la ilk kızı Su’’ya hamile kaldığı 1996’’da evlenen ve yaşadığı aldatma olaylarının ardından 2003’’te boşanan manken Tuğba Altıntop, Yargıtay’’ın verdiği karara sevindiğini söyledi. Ancak kızlarıyla görüşebilmek için eski eşiyle arasının bozulmamasını isteyen Altıntop şunları söyledi:
 
-  O söylenen sözler 2003 ila 2004 yılına tekabül ediyor. O zamanlar aramız inanılmaz gergindi. Çocukların velayetini almak için adına yaptığı bir hareketti. Maalesef Türkiye’’de kadının yeri çok gerilerde. Bazı insanlar hala kadın erkek ve hak eşitliğini algılamış değiller. Rafet de bana zarar vermek istedi. Adalet yerini buldu.
-  Rafet’’le oturup konuştuk. Hayatı kızlarım için yaşadığımın Rafet de farkına vardı. Kızlarım da büyüdü. Rafet de, ’‘Ben kızlarımı Türkiye’’ye annelerinin yanına getireyim’’ dedi. Bu yaz geldiler. Kızlarım çok mutlu. Davayı kazandım ama şimdi bu yüzden Rafet’’le aramın bozulmasını istemem. Davayı kazanmasaydım da, onunla aramın bozulmasını istemezdim.
-  Aramızda şu an devam eden başka hakaret davaları da var ama bunları artık bir kenara bırakmak istiyorum. Şu an diken üzerindeyim. Çünkü ben anneyim. 
-  Avukatım bu davanın peşini bırakmadı. Kazandık, olabilir belki kaybedebilirdim. Ama güzel bir şey oldu. En azından bundan sonra kimse kimseye iftira etmez, elinde kanıt olmadan böyle suçlamalarda bulunmaz. Bu ülkede töre cinayetlerine kadar varan ne dramlar yaşıyor. Allah’’tan ailem arkamdaydı. Ya öyle olmasaydı, büyük dram yaşanırdı.
 
Magazin haberleri  için örnek
Altıntop’’un tazminat istemini reddeden Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekçeli kararında ’“ünlü bir kişi olan ve magazin haberlerinde sıkça yer alan’” davacı açısından sözlerin hakaret oluşturmayacağını kaydetti. Ancak Yargıtay, magazin basınına sıkça haber olunmasının, bu sözlerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşımadığı anlamına gelmediğine hükmetti. Yargıtay, böylece magazin basınının da sıkça bu tip haberlere konu olan kişiler hakkında doğru bilgiyi vermekle yükümlü olduğunu karar altına almış oldu. (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Cevahir’’ dansöz oldu
"Emret Komutanım"  adlı diziyle tanınan, ’“Geniş Aile’” dizisindeki ...
Deniz Seki bakıma girdi
Cezaevinde 218 gün yattıktan sonra geçen ay serbest kalan Seki, soluğu hastanede aldı. ’
Hülya: Penisli kadınlardan değilim!
Hülya Avşar sen erkek olsaydın, Hülya Avşar’’la birlikte olmak ister ...
 
Canlı yayında Serdar Ortaç kavgası
Okan Bayülgen'in programında konuk ettiği Yeşim Salkım, Serdar ...
Ergen, ilk kez çocuklarıyla...
Gülben Ergen'in Atlas’’ı saran kolları geçtiğimiz aylarda bir de Ares ve Güney’’e dolandı. ’
Tarkan Rusya’’yı salladı
Rusya'da "Doğu'nun Prensi" olarak tanınan şarkıcı Tarkan, başkent ...
 
Memoli muradına erdi
Memoli karakteriyle ünlenen oyuncu Mehmet Ali Alabora, Pınar Öğün ile ...
Sanatçılar öğretmenlerini unutmadılar
Marmara Eğitimciler Derneği, Avrupa Yakası Milli Eğitim öğretmenlerini, ...
Akalın’’dan yol karşılığında bedava konser
Demet Akalın annesine aldığı villanın önündeki bozuk yolun yapılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva