HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2015 Pazar - 13:05

Delican tek tek açıkladı: 'Sorumlu bakanlık değil...'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Delican tek tek açıkladı:  Sorumlu bakanlık değil...

Delican, ÇED sürecinde yaşanan gecikmenin sorumlusunun bakanlıklar değil belediye olduğunu ifade etti. Delican, “Bakanlık belediyeye eksik olanları tamamlaması için süre vermiştir. Belediye, süreyi işlemleri tamamlamayarak uzatıyor. Sonra da başkan ‘engelleniyoruz’ diyor. Kendisine tavsiyem çalışmayı bitirmesi ve bahane üretmemesidir” dedi. Delican, bakanlığın projeye TCDD’yi dahil etmesinin en büyük destek olduğunu söyledi.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Müdürlüğü (İZSU)  tarafından yapılması planlanan “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican değerlendirmelerde bulundu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını belirten Delican, proje üzerinden hükümeti ve AK Parti’yi eleştirmenin Kocaoğlu’na yakışmadığını söyledi. Miting meydanlarında, açılışlarda ve törenlerde Kocaoğlu’nun hizmetleri anlatmak yerine sürekli sert açıklamalar yaparak toplumu gerdiğini de ifade eden Delican, kendilerini çatışma ortamına çekecek algı operasyonuna alet olmayacaklarını vurguladı.    

TEK TEK AÇIKLADI
TCDD ile Büyükşehir’in birlikte yürüttüğü Körfez’in her alanda daha iyi noktaya getirilmesini amaçlayan projedeki süre ve tarihleri tek tek açıklayan Delican, gecikmenin belediyenin çalışmalarda geç kalması ve eksikleri tamamlamamasından kaynaklandığını anlattı.

"ÇALAKALEM ANLAYIŞI OLAMAZ"
Delican, “Kayıtlar ve resmi evraklar ortadadır. Bakanlıklar da belediyede yerinde duruyor. Kimse seçim öncesinde süreci sabote etmeye kalkmasın. Bir atasözü vardır. 'Söz uçar yazı kalır' diye. Devletin organları afaki sözler üzerinden işlem yapmaz. Bu kadar büyük çaplı bir çalışmanın bir yasal altyapısı olmak zorunda. Öyle, çalakalem ‘yapın geçin’ diyemezsiniz.  Konuyla ilgili 24 Ağustos 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmıştır. Ardından da hemen ÇED Yönetmeliği’nin 8. maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmıştır. Hemen ardından 18 Ekim 2012’de ise halkın katılım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bundan 10 gün sonra da kapsam ve özel format belirleme toplantısı yapılmıştır.  İşlemin ardından 14 Kasım 2012’de de komisyonca belirlenen ÇED raporu özel formatı gönderilmiştir. Konuyla ilgili ÇED raporu da 24 Mayıs 2013’te bakanlığa sunulmuştur” dedi.

"SORUMLU BAKANLIK DEĞİL"
Süreç devam ederken,  24 Haziran 2013 tarihinde yapılan 1. İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’nda söz konusu projenin Gediz Deltası Sulak Alan Koruma Bölgeleri içerisinde kalması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün görüşlerinin alınması ve ÇED Raporu’ndaki eksikliklerin giderilmesi için yönetmeliğin 12. maddesi 6. bendi uyarınca inceleme değerlendirme sürecinin yasal nedenlerden dolayı durdurulduğunu anlatan Delican, “Daha sonra 26 Ocak 2015’te konuyla ilgili,  geçen zaman dilimi olan 29 Mayıs 2014’te verilen Ulusal Sulak Komisyonu Kararı neticesinde onaylanan Gediz Deltası Sulak Alan revize Yönetim Planı kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 14 Temmuz 2014 tarihli olumlu görüşleri ile Revize ÇED Raporu bakanlığa sunulmuş ve ÇED sürecinin açılması talep edilmiştir. Ne yazık ki 10 Şubat 2015 tarihinde ise Revize ÇED raporu için İnceleme Değerlendirme Kurulu (İDK) toplantısında, belirtilen eksiklikler giderilmediğinden ÇED süreci açılamamıştır. İşte bu sürecin başlatılamaması ve ÇED sürecinin açılamamasının sorumlusu bakanlık değildir. Bakanlığı ‘şu eksikleri tamamla’ dediği fakat işlem yapmayan, çalışmayan, süreci uzatan ve bugün de siyasi malzeme haline getiren Büyükşehir Belediyesi’dir” diye konuştu. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN"
Delican ayrıca şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün döküm alanları ile ilgili olumsuz görüşü olduğunu söyledi. Projenin ÇED sürecine dair bilgiler ve gelişmelerin ÇED sürecini yürüten firma ile paylaşıldığını belirten Delican, projenin ÇED sürecinin durdurulmasına neden olan hususlar kapsamında hazırlanan ÇED Raporunun henüz bakanlığa ulaştırılmadığını dile getirdi. Delican, “Bakanlık, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gerekenleri söylemiştir. Burada bir sorun yok. Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapsın. Sayın Aziz Kocaoğlu konuyu seçim malzemesi yapmasın. Amaç İzmir’e hizmet etmekse biz her türlü desteği her zaman olduğu gibi yine vermeye hazırız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı TCDD’nin içinde olduğu ve ortak yapılan çalışma için yine hükumeti ve bakanlıkları suçlamak işgüzarlıktır” dedi. 

 



 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 17 Mayıs 2015 Pazar 19:52

Onlar konuşur Akp yapar.

Yorumu oyla      13      14  
izmirli 17 Mayıs 2015 Pazar 19:48

İyide kardeşim siz birgünde proje açıklamıyormusunuz temel atmıyormusunuz biz yaparız demiyormusunuz çözün işte taş koymayın önüne konak tünelinde projesini vardı etüdü varmıydı pat diye yapmaya kalkıştınız ne oldu yiğitler barajı kaçıncı temel atma töreni yapılışı hepsi hikaye

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Koltuk meraklısı değilim
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da, partisinin oylarının 2011 seçimine ...
Efkan Ala'dan 'Fuat Avni' sorusuna cevap
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'daki bir lokantada basın mensuplarıyla ...
'Paralel’in TV, radyo, site ve gazetelerini engelleyin'
‘Paralel Yapı’ iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene ...
 
Kılıçdaroğlu'dan asgari ücret açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret 949 lira. 1000 lira diyorlar ...
Gül'den Mursi'ye idam kararına tepki
11. Cumhurbaşkanı Gül, "Cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşlarına idam cezası ...
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Allah o yüce kelamı...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
 
AK Parti İl Başkanı Delican odasının kapısını söktü!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, makam odasının kapısını söktü. ...
Erdoğan’dan Mursi’nin idam kararına ilk tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki bir toplu açılış töreninde ...
Erdoğan ‘Yeni Türkiye’ inşasının başlatılacağı ilçeyi açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin yeni binasının açılış törenine ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva