HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2011 Cumartesi - 13:39

Değirmenci adaylık için yola çıktı

İki kez ön seçimle İzmir milletvekili adayı olan deneyimli siyasetçi Hilmi Değirmenci, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde tüm örgütün birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini söyledi.

Değirmenci adaylık için yola çıktı

İZMİR-CHP eski İl Başkanlarından Hilmi Değirmenci, milletvekili aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. CHP İzmir İl Başkanlığı binasında kendisini desteklemeye gelen partililere seslenen Değirmenci, iç çekişmeleri bir kenara bırakarak tüm örgütü birlik içinde çalışmaya davet etti. Kişisel çıkarların önde tutulduğu bir siyasi anlayışın asla başarılı olamayacağını dile getiren Değirmenci, 12 Haziran seçimlerinde hedefin iktidarı kazanmak olduğunu söyledi.
30 İLÇE’DEN DE GÖRÜŞ ALDI
Seçim takviminin açıklanmasından aylar önce 30 ilçe örgütünü gezerek başta ilçe başkanları olmak üzere tüm örgütten görüş aldığını belirten Değirmenci, kendisine olan desteği gördükten sonra aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi. Geçmişte il başkanlığı dahil birçok kademede görev aldığını, iki kez önseçimle İzmir milletvekili adayı olduğunu anlatan Değirmenci, “Sosyal demokrasinin ulusal ve evrensel değerleri ile bütünleşmiş, örgüt içi görevlere olgunlaşmış, toplumsal ve siyasi yaşamında saygınlığına gölge düşürmemiş biriyim. Örgüt bütünlüğüne ve parti disiplinine üst düzeyde önem vererek, toplumsal sorunların çözümünde halkın çıkarlarını önde tutarak, eşitlik, özgürlük, dayanışma ilkeleri doğrultusunda görev yapmaya talibim. Halkımızı yoksullaştıran, yoksullaştıran, baskıcı ve gerici bir rejim kurma heveslisi AKP karşısında demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucusu olmaya adayım” dedi.
AKP’NİN 3Y FORMULÜ YALAN ÇIKTI
AK Parti’nin 2002 yılında 3 Y formülü ile iktidara geldiğini hatırlatan Değirmenci, aradan geçen sekiz yıllık sürede söz verilenlerin hiçbirinin gerçekleşmediğini, 3Y formülünün yalan çıktığını savundu. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların daha da arttığını dile getiren Değirmenci, “3Y ile mücadele edeceğiz diyerek vatandaştan oy aldılar. Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldıracağız dediler. Ama sekiz yıllık sürede yolsuzluklar tavan yaptı. AKP’li belediyeler, yandaş şirketler, yeşil sermaye büyüdü. Her taraftan pis kokular geliyor. Yasakları kaldıracağız dediler, Ergenekon diye muhalif gazetecileri, Atatürkçü düşünceye sahip aydın insanları cezaevlerine tıktılar. Yoksulluğu bitireceğiz dediler, yoksulluk en çok bu dönemde arttı. İnsanları sadaka kültürüne alıştırdılar” diye konuştu.
PARTİ İÇİ DEMOKRASİ GÜÇLENMELİ
“Karanlık çağdışı düşüncelerle mücadele etmek için aday adayı oldum” diyen Değirmenci, bölge ayrımı yapmadan İzmir’in milletvekili olmaya talip olduğunu da dile getirdi. Konuşmasında parti içi demokrasinin önemine vurgu yapan ve milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi gerektiğini savunan Değirmenci, Genel Merkezin bu seçimlerde İzmir’de önseçim yapmamasının en temel nedeninin açıklanan seçim takviminin darlığı olduğunu söyledi. Değirmenci, “Bu seçimden sonra özellikle üye yapısındaki sakatlıkları düzelterek parti içi demokrasiyi mutlaka işler hale getirmeliyiz. Çünkü İzmirli olmayan adaylarla halkın karşısına çıkan örgüt yöneticilerimiz bu durumu anlatmakta zorlanıyor. Bunun çözümü için mutlaka parti içi demokrasi işletilmelidir” şeklinde konuştu. Toplantıya eşi Hatice Değirmenci ile birlikte katılan Değirmenci’yi Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ile Karabağlar Erenler Derneği Başkanı Rıza Ercan da yalnız bırakmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de CHP AKP'yi ikiye katladı
İzmir’de yaptığı araştırmalarla adından söz ettiren İntegral Araştırma ...
Bayır Aliağa'dan iktidar sözü verdi
Aliağa Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır Bakırçay ...
Kabak'tan zorunlu açıklama
AK Parti İzmir İl Eski Başkanı ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ömür ...
 
Baykal: O diyaloglar doğru değil
Eski CHP Genel Başkanı Baykal, ’“Bazı yayın organlarında ifade edilen ...
AK Partili Topaloğlu gençlerle buluştu
AK Parti 1. Bölge Milletvekili aday adayı Dr. Sıddık Topaloğlu, AK Parti ...
CHP İzmir'de ön seçim çatlağı
İzmir’’de önseçim yapmak için 10 bin imza toplayan Parti İçi Demokrasi ...
 
Bilal Doğan sahaya indi
Ak Parti İzmir’den 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Bilal Doğan, "Önümüzdeki ...
Sağlar ve Çapan'nın dönüşüne ret
CHP’’de geri dönüş başvurusu yapan 41 kişiden Fikri Sağlar, Gürbüz Çapan, ...
Oğuz: CHP iktidarında serbest bölgeler kalkınacak
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz, Ege Serbest Bölgesi’’ne ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva