HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2016 Çarşamba - 19:47

Davutoğlu'ndan Sultanahmet açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet saldırısına ilişkin olarak bugün 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırının perde arkasında etkin aktörler olduğunu söyleyen Davutoğlu "DEAŞ'ı kullananları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Davutoğlu ndan Sultanahmet açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in Sultanahmet’te gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında yaralananları ziyaret ettikten sonra, İstanbul Valiliği’nde açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Terör olgusu artık ülkelerden ve şehirlerden bağımsız olarak dünyanın her yerinde bütün insanlığı tehdit eden bir olgudur. Dolayısıyla bu münferiden İstanbul’da ve Türkiye’de değil, bütün önemli baş şehirlerde, bütün önemli şehirlerde, bütün ülkeleri kaygılandıran, alarm halinde tutan bir husustur. Paris’te, Londra’da, New York’ta, Madrid’de yaşadığımız terör eylemleri, açık şekilde bunun bütün insanlığı ilgilendiren ciddi bir meydan okuma olduğunu hepimize gösteriyor.

10 MİSAFİRİMİZİ KAYBETTİK: Maalesef 10 yabancı uyruklu misafirimizi kaybettik, 15 yaralımız vardı. 6 hastamız şu anda hastanelerimizde, diğer hastalar taburcu edildi. 6 hastayla ilgili itinayla bütün çalışmalar yürütülüyor.

DEAŞ PİYON BİR ÖRGÜT: Saldırganın kimliği tespit edildi, sizlerle de paylaşıldı. Bugün bu çerçevede 4 ayrı gözaltı daha oldu saldırganın kimliğinin tespiti sonrasında. Biraz önce de saldırganın Türkiye’ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi.

Evet, saldırganın DEAŞ bağlantısı tespit edildi. Ancak artık DEAŞ öyle bir örgüt ki bir piyon ve bazen de kamufle edilebilecek bazı eylemlerin rahatlıkla kullanılmasını sağlayan bir ara örgüt, bir taşeron.

İSTANBUL GÜVENSİZ BİR ŞEHİR DEĞİL: İstanbul’u bütün bu saldırılar karşısında korumak hepimizin görevidir. Kimse İstanbul’un güvensiz bir şehir olduğu intibaını yaymasın.

Her türlü tedbiri alacağız. Etkin bir mücadele gücüne sahibiz.

SALDIRGANIN DEAŞ İRTİBATI TESPİT EDİLDİ: Saldırının perde arkasında etkin aktörler var. DEAŞ’ı kullananları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu şahıs kontrol altında olan, yani takip edilen bir şahıs değildi. Türkiye’ye normal bir sığınmacı olarak giren bir şahıs. Daha sonra tüm bağlantıları ortaya çıkarılıyor. Kişinin DEAŞ ile irtibatı tespit edildi.

TÜM TEDBİRLER ALINACAK: Görünür ve görünmez güvenlik tedbirlerini alacağız. Hassas bölgelerle ilgili ek tedbirler alacağız. İstanbulumuzun güven ve huzur şehri olması yönünde atılacak adımları, bütün güvenlik birimlerimizle tartıştık. Sadece terör tehdidi karşısında değil, sadece bu tür saldırılar karşısında değil, aynı zamanda özellikle de uyuşturucuya karşı mücadelede, asayişte, kaçakçılık ve organize suçlar konusunda da İstanbul'u dünyanın en güvenli şehirlerinden biri kılmak hepimizin görevi.

Türkiye'nin her köşesinde ama özellikle İstanbul'da, milletimizin, halkımızın güvenliği, şehirlerimizin asayişi için ne tedbir alınması gerekiyorsa, demokratik hukuk devleti kuralları için de bunu alacağız. Daha görünür, daha etkin tedbirler.

SALDIRGAN TAKİP ALTINDA DEĞİLDİ: Bu şahıs takip altında olan bir şahıs değildi. Normal olarak Türkiye'ye bir mülteci gibi, sığınmacı gibi giren bir şahıs. Ancak bu saldırıdan sonra tüm bağlantıları tek tek çözülerek bağlantıları ortaya çıkarılıyor ve bu bağlantılar içinde DEAŞ dışında DEAŞ'ı kullanan bazı çevrelerin olabileceğine dair de bazı şüphelerimiz söz konusu.

 
Büyükşehir Meclisi’nden Alsancak Stadı için şartlı onay!
 
Kırmızı Pazartesi’ye doğru gidiyoruz…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’de flaş gelişme: Muhalifler 500’ü aşkın…
Milliyetçi Hareket Partisi'nde kongre tartışmaları devam ediyor. Muhaliflerin ...
CHP’den flaş iddia: Canlı bomba takipteydi!
CHP'li Haluk Koç, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, ...
Aliağa’da sular durulmuyor: Durmaz’dan kontra!
Aliağa’da CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile Belediye Başkanı Serkan Acar ...
 
Delican’dan anlamlı ziyaret: Acınız acımızdır!
İstanbul Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısında 10 Alman turist yaşamını ...
CHP İzmir Milletvekilinden ‘Atatürk resmi’ iddialarına ilk yanıt!
Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın açıklamalarıyla gündem olan tartışmada ...
CHP İzmir’in gençlerinden Metiner’e salvo!
AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner’in, İsmet İnönü ile ilgili sözlerine ...
 
CHP'li doktorlardan Erdoğan’a çağrı!
Diyarbakır'da incelemelerde bulunan CHP'nin doktor milletvekilleri bir ...
Demirtaş'ta Erdoğan'a: Üniversiteyi bitirmiş mi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Barış İçin Akademisyenler"in bildirisine yönelik ...
CHP'li Çam: Faşist diktatör yeniden düğmeye bastı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye ve dünyadan 1400’ü aşkın akademisyenin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva