HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2023 Pazar - 18:17

Davutoğlu’ndan İzmir’de çarpıcı mesajlar: Sinan Ateş’in katillerini mahkemeye çıkaracağız!

Millet İttifakı ile seçime giren Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir mitinginde yaptığı açıklamada "Sinan Ateş'in katillerini bulup mahkemeye çıkaracağız. Kimse hiçbir cinayetin üstünü örtemeyecek. Kimse işlediği suçtan kaçamayacak. Talimat ile değil vicdan ile karar veren hakimlerin yargısı gelecek. Biz bunun sözünü veriyoruz" dedi.

Davutoğlu’ndan İzmir’de çarpıcı mesajlar: Sinan Ateş’in katillerini mahkemeye çıkaracağız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katılacağı miting öncesi konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Millet İttifakı ile seçime giren Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada “"İzmir'e ufuk şehir dedim. Milletimizin yeni bir ufka ihtiyacımız var. Aynı Kocatepe'den doğan ufuk gibi. Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılın yeni bir ufuk çizmek için buradayız. İzmir'e kadar şehir dedim çünkü İzmir istikbalimizin kaderinin çizildiği şehirdir. İzmir buradan Ankara’ya Beştepe’ye' diyor ki biz buraya yeni bir ufuk çizmeye, yeni bir kadar yazmaya geldik.200 yıllık modernleşme tarihimizin, 150 yıllık meclis ve 100 yıllık cumhuriyet tarihimizin görmediği bir manzara, yaşandığı bir tecrübe ile huzurundayız. Daha önce siyasi rekabet yani  6 farklı genel başkan ile karşınızdayız. Bu manzara kolay olmadı. Aylarca toplanıp görüştük. Ancak hiçbir şeyimiz gizli olmadı. Her şey şeffaf bir şekilde dokumanlar ile ortadaydı.

Şimdi milletimizi 2 kader yolu bekliyor. Ya otoriterlik ile kirlenmiş cumhurbaşkanlığı sistemi devam edecek ya da millet ittifakı ile yola devam edip bir ufuk çizecek 14 Mayıs günü sadece cumhurbaşkanı değişimine imza atmayacağız, cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılını yol haritasını ortaya koyacağız. Cumhur İttifakı ile aramızda fark büyük. Demokrasi ve özgürlükler, insan hakları... Cumhur İttifakı denilen bu yamalı bohça yoluna devam ederse, yasaklar, kısıtlamalar, baskılar, medya baskılar devam edecek. Ancak biz gelirsek  hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Kadar şehrimizin yiğit insanları... Biz sizden söz bekliyoruz. Kutuplaşmanın bitmesi için, ötekileştirmenin son bulması için yola çıktı. Bu değişikliği yapacağız. İzmir destek istiyoruz, söz veriyor musunuz?

Bir diğeri adalet... Bugün talimat ile yürüyen adalet mekanizmasını tam ve bağımsız yürüyen bir yargı sistemine dönüştüreceğiz. Sinan Ateş'in katillerini bulup mahkemeye çıkaracağız. Kimse hiçbir cinayetin üstünü örtemeyecek. Kimse işlediği suçtan kaçamayacak. Talimat ile değil vicdan ile karar veren hakimlerin yargısı gelecek. Biz bunun sözünü veriyoruz. Adalet için mücadeleye hazır mısınız?

Bir diğeri insan onuruna yakışır bir hayat standardı ve ekonomik düzen. Bugün bu sistem, tek akıl ve devlet kaynaklarını yakınlarına peşkeş çeken sistem fakiri daha fakir, zengini daha zengin yaptı. Çiftçilerimiz üretti, zengin yedi. Esnafımızı çiftçimiz kredi borcu ile ezildi. Bu çürümüş düzene son vereceğiz. Size temiz siyaset özü veriyoruz. Türkiye'de bir yolsuzluk düzeni hakim. Kimse hesap soruyor, her gün iddialar var. Bir bakan kendi şirketinden bakanlığına dezenfektan sattı. Ülkenin toprakları imar baronların peşkeş çekildi. Türkiye dışarıdan narko devlet olarak anılan bir devlet haline geldi. Biz bunun hesabına sorarız. Siyasi ahlak yasası tasarısı, imar yasası hepsi gündeme gelecek. Sayın Kılıçdaroğlu ile el ele siyasi ahlakı Türkiye’de egemen kılacağız. Herkes mal varlığı beyanında bulunacak. Siyasetçiler ile uyuşturucu baronları ile fotoğraflar çıkmayacak. Size söz veriyoruz. Ananızın ak sütü gibi helal olan vergilerinizin karşılığını  haramzadelere yedirmeyeceğiz. Sizin seçtiğiniz siyasetçilerin servet sahibi olmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tüm kurumları ile ayağa kaldıracağız. Size söz veriyoruz temiz siyaset ile liyakat ile Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden ayağa kaldıracağız. Bu ülkede benden sonra başbakan olan bir başbakan. İzmirliler siz bunu belediye başkanı bile yapmamıştınız...

Ben geçmiş siyasetçiler ile polemiğe girmem ancak millete hakaret edenler olursa onlarla hesaplaşırız. Diyor ki 14 Mayıs'ta yabancı istilacıları memleketi teslim etmeyeceğiz dediler. Biz millet ittifakı bu ülkenin tek bir kuruşunun yabancıların istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Ancak tarihimizde olmadığı gibi, geleceğinde de hiçbir Türkiye Cumhurbaşkanı'na 'aptal olma' diye mektup yazılamayacak. İzmirlilerin seçmediği siyasetçiye şunu demek istiyorum; Önce sen yurt dışında olduğu iddia edilen milyar dolarları memleketimize getir sonra yabancı siyasetinden bahset. Bizim yurtdışından 1 santim toprağımız yok. Yaşasak da ölürsek de burada kalacağız. Geldiğimiz de 1 şeyi yapacağız. TRT ekranlarına Öcalan'ı kim çıkardıysa onlara hukuk önünde hesap soracağız. İmralı'dan kim mektup getirmişse terör ile işbirliği yapan odur, ondan hesabını soracağız. Kader şehri İzmir... Yeni bir kadar yazmaya, istikbalimizi ve demokrasimizi korumaya var mısınız?” dedi.

 
VakıfBank kupayı İzmir'de kaldırdı!
 
Soylu mesaj yayımladı... Suriye'de iki polis şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ako 1 Mayıs 2023 Pazartesi 00:27

Kurban bayramında 15000 liramı isterim

Yorumu oyla      2      4  
Hataylı 30 Nisan 2023 Pazar 21:42

2002 yılında AKP önce danışman sonrasında dış işleri bakanı olarak görev yaptınız,sınır komşularımız ile sıfır sorun varken hepsi ile ilişkilerimizi berbat ettiniz,öncellikle Suriyeyi kısa sürede dize getiririz diyerek mevcut hükümeti yanlış yapmayı ikna ederek Urfa'da ve Hatayda rejim düşmanı Özgür Suriye ordusuna karargâhlar kurdunuz lojistik destek verdiniz Emevi caminde cuma namazı kılmak çok yakın diyerek milyonlarca mülteciyi ülkemize getirdiniz,bu konuda sizin dediklerinizi de yapanlarda suçludur,daha sonrasında rütbeniz sökülerek partiden der derst edildiniz şimdide boş boş ahkâm keserek hamasi nutukları atmak kolay memleketi batırdınız bu ekibe oy yoktur,sizinle ittifak edenlerde yakında görür ne olacak...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ve yerel yönetimleri hedef aldı: İzmir Körfezi kokudan geçilmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara mitinginde konuştu. Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine ...
DP Genel Başkanı Uysal’dan İzmir’de 14 Mayıs mesajı: Haram saltanatına son vereceğiz!
Millet İttifakı ile seçime giren Demokrat Parti’nin Gültekin Uysal, İzmir ...
Babacan’dan İzmir’de ekonomi çıkışı: İktidar ürettik diyor, millet alamıyor!
Millet İttifakı ile seçime giren DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, ...
 
İmamoğlu’ndan İzmir mesajları: 86 milyon kazanıyor, bir avuç insan kaybediyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de düzenlenen ...
Bakan Kasapoğlu'ndan Ot Festivali'ne ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ...
Mansur Yavaş, İzmir’den iktidara tepki: Bunlar mevsimlik vatansever!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir’de düzenlenen mitingde ...
 
Karamollaoğlu, İzmir’den iktidara yüklendi: Boşa çaba sarf ediyorlar!
Millet İttifakı ile seçime giren Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel ...
Soyer’den Kılıçdaroğlu’na: İzmir sizi cumhurbaşkanı yapmaya kararlı!
Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na TOKİ tepkisi: Yalan ve iftiradan kopamıyorsunuz
AK Parti İzmir Milletvekili  ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva