HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2011 Çarşamba - 16:30

Danıştay, danışman soruşturmasını kaldırmadı

Danıştay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmana ait arazisinde yapılan plan değişikliği için verilen soruşturma iznini onayladı.

Danıştay, danışman soruşturmasını kaldırmadı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- ÖZEL- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı Bilgin Erünal’ın ortağı olduğu arazide yapılan plan değişikliği nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni Danıştay 1. Dairesi tarafından onaylandı. Danıştay, kararın alındığı zamandan bu yana geçen sürede ölenler hariç 157 meclis üyesi için soruşturma izni verdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kent gündeminde uzun süre tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun baş danışmanı Bilgin Erünal’ın ortağı olduğu arazide yapılan plan değişikliği için şok bir karar alındı. AK Parti ve CHP’lilerin de bulunduğu 157 meclis üyesi için verilen soruşturma izni Danıştay tarafından kabul edildi. Danışman’ın arazisinde yapılan plan değişikliği talebi nedeniyle o gün mecliste bulunan ve karara onay veren meclis üyeleri sıkıntılı sürece girdi. Danıştay, kararın verildiği günden bu yana geçen 5 yıllık süreçte ölenler ve meclisteki oylamaya katılmayanlar hariç herkesi suçlu buldu.
 
SAVCILIĞA GİDECEKLER
Danışman arazisinin üst ölçekli planlarını yapan Büyükşehir Belediyesi ile alt ölçekli uygulama imar planlarını yapan Karabağlar Belediyesi Danıştay’ın kendilerine tebliğ edilen kararının ardından büyük bir şok yaşadı. Aynı zamanda tarafların dışında savcılığa da gönderilen karar sonrası işler karıştı. Büyükşehir Belediyesi’nde geçen dönem meclis üyeliği yapanlar ile Karabağlar Belediyesi’nde alt ölçekli planları onaylayan bu dönem meclis üyesi olan CHP'li isimler savcılığın istemesi halinde ifade verecek. Yapılan itirazlar ret edilir ve kabul edilmezse hakkında soruşturma izni verilenler hakim karşısına çıkacak. 

BÜYÜKŞEHİR'DE KABUL İLÇE'DE RET
Öte yandan soruşturma konusunda ilginç bir gelişme de yaşanmış oldu. Alanın üst ölçekli planları Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti'li meclis üyeleri tarafından kabul edilirken Karabağlar'da ise plan değişikliğine AK Partili meclis üyeleri onay vermemişti. Karabağlar meclisine getirilen plan değişikliği önerisine AK Parti grubu bir de dava açmış, oy çokluğu ile geçen kararı yargıya taşımıştı. Danıştay'ın verdiği karar ile Büyükşehir'de görev yapan geçen dönem meclis üyeleri suçlu bulunurken bu dönem itiraz eden Karabağlar'daki AK Parti grubu soruşturma dışında tutulmuş oldu.
 
NELER YAŞANDI?
Karabağlar İlçesi Bozyaka Semti’nde, İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı’nda “5. Etap Yenileme Sağlıklaştırma Alanı” kapsamında konut alanı olarak yer alan, Kartal Parkı’nın yanındaki 13 bin 518 metrekarelik arazi, 2006’da el değiştirdi. 2004–2009 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği ve 4 yıl İmar Komisyonu Başkanlığı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun danışmanı CHP’li Erünal ve iki arkadaşı, araziyi 8 Haziran 2006’da satın aldı.2008 yılında, konut alanı olan arazinin imar planı ‘metropoliten aktivite merkezi’ne dönüştürüldü. Meclise getirilen karar CHP ve AK Parti’li meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi. Böylece, plan değişikliği yapılan araziye alışveriş merkezi yapılmasının önü açıldı ve çalışmalar başlatıldı. Konunun şikayet edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Müfettişin raporunun ardından Büyükşehir ve alanın alt ölçekli planlarını yapan Karabağlar Belediyesi meclisleri üyeleri hakkında soruşturma izni verildi.  İtiraz edilen ve uzun süredir Danıştay’ta görülen dava sonuçlandı. Danıştay itirazları kabul etmedi ve verilen izni onayladı.

BUNUN ADI SİYASİ LİNÇ
İzmir’de arazisi için yapılan imar plan değişikliğinin birçok örneğinin bulunduğunu ifade eden Bilgin Erünal, yapılanlara anlam veremediğini söyledi. Taleplerinin yanlış olmadığını belirten Erünal, “Bizim her şeyimiz meydanda. Gizlimiz saklımız da yok. Artık bu konunun tartışılmasından bıktım. Beni bu konu manevi olarak çok yıprattı. Bölgede böyle bir alana ihtiyaç olduğu için bu talebi meclise getirdik. Bu konuda haklıyız. Olmayacak, yanlış bir talebimiz olmadı. Birileri bunu siyasi malzeme haline getiriyorlar. Bunun adı siyasi linçtir” dedi. Erünal, mahkeme kararının ardından alanın eski haline yani konut alanına çevrilebileceğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 1 Aralık 2011 Perşembe 11:40

Biri arazi alıyor imar planını " o işleri iyi bildiği için " değiştiriyor , servetine servet katıyor. Bunda hiçbirşey yok tabi. Ben sade vatandaş belediyeye basit bir ruhsat için başvursam kapılarda ölürüm arkadaş.

Yorumu oyla      16      10  
30 Kasım 2011 Çarşamba 21:46

EDİTÖR'ÜN NOTU:KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NİN YEREL SEÇİMLER YANİ 2009 MART'TAN SONRA KURULDUĞU DOĞRUDUR.FAKAT KARABAĞLAR MECLİS ÜYELERİNİN SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLMESİNİN NEDENİ ALT ÖLÇEKLİ PLANLARIN YANİ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANLARI'NIN BELEDİYE KURULDUKTAN SONRA YAPILMASIDIR. PLANIN, YENİ YÖNETİM TARAFINDAN ONAYLANMASIDIR...

Yorumu oyla      20      6  
dürüst 30 Kasım 2011 Çarşamba 21:13

dürüst başkan ama niye leke atıyorsunuz o yapınca dürüst oluyor başkası yapınca hırsız oluyor halka inandırmış dürüstlüğünü bundadamı ak partinin parmağı var dürüst başkanım aziz kocaoğlu dürüstse esnaf izmirliler dürüst değilmi ozaman her şeyde rant var diye diye izmiri bitirdi yazık izmire

Yorumu oyla      18      28  
aren 30 Kasım 2011 Çarşamba 17:58

aziz kocaoğlunun gerçek yüzü ortaya çıkıyorçizmirde imar mafyası mahkemelerde,sırada neler çıkıcak,temiz izmir,temiz politikacı devri başlıyor

Yorumu oyla      20      42  
eeeee ne oldu şimdi 30 Kasım 2011 Çarşamba 17:41

Eeee ne oldu şimdi dürüst başkan

Yorumu oyla      22      37  
Karabağlar 30 Kasım 2011 Çarşamba 17:23

Kardeşim bu işin Karabağlar Belediyesi ile ne alakası var. Karabağlar Belediyesi 31 mart 2009 da kurulmuş bir belediye. Bu işin sorumlusu Konak Belediyesi ve dönemin Belediye Başkanı Muzaffer TUNÇAĞ dır. Şu anda da Muzaffer bey Aziz Kocaoğlunun danışmanıdır.

Yorumu oyla      22      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da bir park daha hizmete girdi
Buca Belediyesi’nde düzenlenen parklar hizmete giriyor. Bin 900 metrekare ...
Kocaoğlu: 'Bende bir daha başkan olma hırsı yok'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege TV’deki canlı yayında ...
Miniklerin tiyatro keyfi başladı
Gaziemir Belediyesi çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu sezon, ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden afet için bir adım daha
Karşıyaka Belediye bünyesinde afetler için oluşturulan 16 kişilik ekip, ...
Başkan Karabağ Afyon Evciler fahri hemşerisi oldu
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Afyon Evciler Derneği’nin Alparslan ...
Aliağa'nın köylerine yatırım yağıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin uyumlu çalışması ile köylere yatırım yağıyor.
 
Çiğli Belediyesi personeli sigarayı bırakıyor
Çiğli Belediyesi sigara kullanan personeline sigarayı bıraktırmak için çalışma başlattı.
Bornova’da son 2.5 yılda 107 kilometre yol yapıldı
Bornova Belediyesi son 2.5 yılda yol ve parke taş düzenlemelerine 10 milyon ...
Köy öğrencilerine unutulmaz bir gün
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde ağırlanan köy öğrencileri, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva