HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2012 Perşembe - 09:40

Cumhurbaşkanı Gül'den ‘avukatı bulun’ talimatı

Torbalı’da öldürüldüğü iddialarına rağmen 14 aydır kayıp olan avukat Mümtaz Baytekin’in ölü ya da diri olarak bulunması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanlığı’na talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Gül den ‘avukatı bulun’ talimatı

İZMİR – İzmir’in Torbalı ilçesinde öldürüldüğü iddialarına rağmen 14 aydan beri cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin’in naşının bulunması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘‘Bulun’’ talimatı verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup ve mail gönderdiklerini belirten kayıp avukatın kardeşi Yıldırım Baytekin, ‘‘Cumhurbaşkanlığı’ndan bize cesedin bulunması için İçişleri Bakanlığına gerekli talimatların verildiği söylendi’’ dedi. Kardeşinin bulunması için TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na da başvurduklarını belirten Baytekin, ‘‘Komisyon Başkanlığı olayla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi talep etti’’ diye konuştu.
 
SAVCI KARARLI
Olaya bakan savcı Mustafa Kemal Biçmen, hazırladığı iddianamede sanıkların suçlamaları kabul etmemesi, ortada bir ceset olmamasına rağmen bu durumun Baytekin’in sağ ve kayıp olduğu sonucu doğurmayacağını vurguladı. Savcı Biçmen, toplanan deliller ışığında ‘olayın, olağan yaşam deneyimi ile izah edilmesinin ciddi güçlükler içerdiğini, sanıkların çelişkili anlatımları da dikkate alındığında birlikte hareket ederek cinayet suçunu işlediklerini anlaşıldığını’ belirtti.
 
Savcı Biçmen, tutuklu sanıklar Ceyda ve Erdoğan Yağmur çifti ve halen aranan ağabey Erbay Yağmur hakkında ‘‘tasarlayarak kasten adam öldürme’’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyuı hapis, Dilek A. hakkında da ‘‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’’ suçlarından 5 yıl hapis istedi.
 
DAVAYA HANGİ İLDE BAKILACAK?
İzmir 7. Ağız Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyle ‘cesedi olmayan cinayet davası’nın görülmesinin yolu açıldı. Ekim ayında gerçekleşen ilk duruşmada Mahkeme Başkanı Erdoğan Bircan, davayı Uşak’a gönderdi. Uşak Ağır Ceza Mahkemesi de cinayetin İzmir’de işlenmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğuna kanat getirdi. Mahkeme, arabasında Erdoğan Yağmur’un parmak izlerinin bulunduğunu kaydederek yetkisizlik kararı verdi. Kararın ardından ‘‘cesetsiz cinayet’’ dosyası Yargıtay’a gitti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi önümüzdeki günlerde davanın nerede görüleceğine karar verecek.
 
EN SON UŞAK’TA GÖRÜLDÜ
İzmir’in Torbalı Tepeköy mahallesindeki evinden 6 Kasım 2010’da otomobiliyle ayrılan 10 yıllık avukat Mümtaz Baytekin’den (40) bir daha haber alınamadı. Baytekin’in kredi kartlarından harcama yapılmaması, banka hesaplarında oynama olmaması üzerine polis, avukatın öldürülmüş olabileceğini düşündü. Araştırmalarda Baytekin’in daha önce gönül ilişkisi yaşadığı eski sekreteri Ceyda Yağmur tarafından Uşak’a çağrıldığı belirlendi. Cep telefonu sinyallerinden en son Uşak’a gittiği tespit edilen Baytekin’in eski sekreteri Ceyda Yağmur’a saat 12.40’ta ‘‘Geldim’’ mesajı gönderdiği belirlendi. Bu mesajdan sonra avukatın telefonu kapandı ve bir daha sinyal alınamadı. Yaklaşık 5 saat sonra da Baytekin’in otomobili, Salihli’de MOBESE kameraları tarafından İzmir’e gelirken görüntülendi. Ancak otomobilin içinde kimlerin olduğu tespit edilemedi.
 
Ceyda Yağmur’un eşi Erdoğan Yağmur ve ağabeyi Erbay Yağmur’un da cep telefonu sinyallerinden aynı bölgede oldukları ancak Kemalpaşa yakınlarında sinyallerinin kesildiği tespit edildi. Polis, Ceyda Yağmur, eşi Erdoğan Yağmur, ağabeyin kız arkadaşı Dilek A.’yı gözaltına aldı. Ancak Azerbaycan’da bulunan ağabey Erbay Yağmur’a ulaşılamadı. İddiaları kabul etmeyen Yağmur çifti, cinayet suçlamasıyla tutuklanırken Dilek A. ise serbest bırakıldı. Kaçan ağabey Erbay Yağmur hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı.(Habertürk Egeli-Neşet Dışkaya)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlülerin oteli kent müzesi oldu
Ödemiş'te 1927'de açılan tarihi Yıldız Otel müzeye dönüştürüldü. İlçenin ...
İzmir'deki okullara otopark yasağı geliyor!
İzmir'de bahçesini otopark olarak değerlendiren okullara yasak geliyor. ...
Bunalıma giren polis başına silahı dayadı ve...
Bergama’da bunalıma giren polis memuru 45 yaşındaki Murat Dağlı, eşi ve ...
 
Topkapı Sarayı Harem girişinde seks rezaleti!
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanet odası ve harem girişinin de olduğu 3'üncü ...
CHP'li Vekil dakika dakika Uludere olayını anlattı
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Uludere’de 34 kişinin ölümüne ...
Memurlardan 'sendika yasası'na tepki
İzmir'de, KESK'e bağlı sendika üyeleri, Ak Parti il binasına yürüyüp sendika ...
 
NATO, İzmir'de tartışıldı
NATO'nun kuruluşunun 60'ıncı yıldönümü nedeniyle İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ...
Yağmur, İzmirlilere görsel şölen yaşattı
İzmir'de iki günden bu yana etkili olan sağanak yağmur, öğleden sonra ...
Büyükanıt ve Başbuğ tanık olarak dinlenecek
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 77'nci duruşması görülen "Balyoz ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva