HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2012 Pazartesi - 13:39

Çocukların velayetinde bilirkişi karmaşası

İzmir'de 32 yaşındaki Y.Ç. ile 6 yıllık eşi 27 yaşındaki A.Ç., 10'uncu Aile Mahkemesi'ndeki davayla boşandı. Yargılama sırasında mahkemenin tayin ettiği bilirkişilerden ikisi, çiftin 4 yaşındaki oğulları Ç.'nin velayetinin anneye, birisi ise babaya verilmesini rapor etti.

Çocukların velayetinde bilirkişi karmaşası

İZMİR - Hakim, çocuğun velayetini baba Y.Ç.'ye verirken; babanın avukatı Tülin Alsancak, "Boşanma ve velayet davalarında bilirkişilerin defalarca taraflar ve çocukla görüşmesinde fayda vardır. Çocuğun hayatında açılan bir yarayı ömür boyu taşıyacağını unutmamamız lazım" uyarısında bulundu.
 
Fabrika işçisi Y.Ç. ile unlu mamuller dükkanında çalışan A.Ç. 6 yıllık evlilikleri sırasında şiddetli geçimsizlik yaşayınca boşanmak için Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Y.Ç.'nin avukatı Tülin Alsancak hazırladığı boşanma dilekçesinde şöyle dedi: "Davalı A.Ç., kocasına yönelik 'Seni beğenmiyorum. Vücudun yamuk. Nereden seninle evlendim' diyerek aşağılamıştır. Y.Ç. ise evde kavga çıkmaması için elinden geleni yapmaya çalışmıştır. A.Ç.'nin başka bir telefon hattı olduğu, taraflar ayrı yaşamaya başladığı gün ortaya çıkmıştır. A.Ç., bir gün işten eve gelen kocasına, 'İçeriye girme, iki saat sonra gel' diyerek evden yollamıştır. Karısından şüphelenmeye başlayan Y.Ç., ne yazık ki kısa bir süre sonra yanılmadığını anlamıştır. Müvekkilim Y.Ç., hayatının amacı olarak gördüğü çocuğu ile ilgilenmektedir. Çocuğun bakım ve gözetimi, yetiştirilmesi en iyi Y.Ç.'nin yanında yapılabilir. Bu nedenle boşanmayı ve çocuğun velayetinin babaya verilmesini talep ediyoruz."
 
A.Ç. ise mahkemeye sunduğu dilekçesinde, Y.Ç.'nin asabi bir kişiliğe sahip olduğunu, cinsel anlamda ilgi göstermediğini, hakaret ve şiddetine maruz kaldığını, çocuğun velayetinin kendisine verilmesini talep ederek, 10 bin TL'si maddi, 20 bin TL'si manevi olmak üzere 30 bin TL tazminat ve nafaka istedi.
 
BİLİRKİŞİLERDEN FARKLI RAPORLAR
İzmir 10'uncu Aile Mahkemesi'nde görülen davada tayin edilen psikolog bilirkişilerden ikisi, geçici olarak anneye verilen çocuğun velayetinin annesinde kalmasını, son atanan bilirkişi ise, velayetin babaya verilmesini rapor etti. Dava sonunda 10'uncu Aile Mahkemesi Hakimi, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle çiftin boşanmalarına, çocuğun velayetinin babaya verilmesine, belirlenen günlerde annesiyle görüştürülmesine karar verdi. A.Ç.'nin tazminat talebi ise kabul edilmedi.
 
AVUKATTAN, BİLİRKİŞİLERE ANLAMLI UYARI
Y.Ç.'nin avukatı Tülin Alsancak, boşanma ve velayet davalarında, bilirkişilerin farklı rapor vermesinin sakıncalar yarattığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu tür ciddi iddiaların olduğu boşanma ve velayet davalarında, sosyal hizmet uzmanlarının defalarca taraflar ve çocukla görüşmesinde fayda vardır. Ayrıca tarafların yaşadıkları yer diye gösterdikleri yerlerde tarafların yaşayıp yaşamadıkları, ne zamandan beri yaşadıkları konusunda alt, üst komşu ve çevre esnafa sorma ile teyit edilmiş bilgi çok önemlidir. Davamızda, çocuğun velayetinin anneye verilmesi yönündeki raporlar da bu dikkatsizlikler nedeniyle yazılmıştır. Çocuğun söylenilen şartlarda yaşayıp yaşamadığını gözlemlemek için, bazen haber vermeksizin uzmanların gözlem yapması çok önemlidir. Çocuğun hayatında açılan bir yarayı ömür boyu taşıyacağını unutmamamız lazım. Bu yaraların açılmasına engel olmak da hepimizin sorumluluğudur."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'da 2.5 ay sonra saygı duruşuyla dersbaşı
Eğitime deprem arası veren Van merkezi ve Erciş ilçesinde eğitim 2.5 ay ...
Eski Konsolosa 'çek' tuzağı
İzmir'de yaşayan eski Alman konsolosu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Süleyman ...
Otelde odaları karıştırınca başına gelmeyen kalmadı
Yılbaşında eğlenen H.T. sevgilisi ile Pendik’te 5 yıldızlı bir otele gitti. ...
 
İzmir'de 120 bin kişi güvenli internete geçti
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), ''çocukların ve gençlerin ...
Küçük Hakan Can’ı karın ağrısı mı öldürdü?
İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Ahmet-Feride Uşak çiftinin 3 çocuklarından ...
Bundan sonra zabıtaya saldıran yandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde beş yıl kadar önce kendilerine taşla saldırıp ...
 
Türkiye’de ‘pilot AİHM’ kurulacak
Bakanlık, AİHM’ye sunduğu niyet mektubunda oluşturacağı komisyonlarda ...
GATA’da ‘özel güvenlik’ dönemi başlıyor
GATA, 150 özel güvenlikçi almak için ihaleye çıkıyor. Özel güvenlikçiler ...
Foçalı balıkçılara farklı bir yılbaşı sürprizi
Foça’da yeni yılın ilk saatlerinde denize açılan 2 balıkçının ağlarına, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva