HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2012 Pazartesi - 10:22

Küçük Hakan Can’ı karın ağrısı mı öldürdü?

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Ahmet-Feride Uşak çiftinin 3 çocuklarından biri olan 10 yaşındaki Hakan Can Uşak’ın karnı ağrımaya başlayınca geçtiğimiz pazartesi sabahı ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Küçük Hakan Can’ı karın ağrısı mı öldürdü?

İZMİR - Taksiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen küçük Hakan Can için ilk olarak kan tahlili yapıldı. Küçük çocuk daha sonra 1. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Ardından ailenin yanına gelen doktorlar ‘Çocuğunuz çok hareketli, uyutup ikinci yoğun bakım ünitesi alacağız’ dedi. Egeli Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre, uyutulup 2. Yoğun Bakım’a alınan çocuk için tekrar ailenin yanına gelen sağlık görevlileri ‘Oğlunuzun kalbi durdu, tekrar çalıştırdık’ dedikten bir saat sonra Hakan Can’ın ölüm haberi geldi. Ne olduğunu anlamayan aile acı haberle yıkıldı. Şoför baba Ahmet Uşak, “Oğlumuzu hastaneye götürürken sapasağlamdı. Hastanede ilk olarak kan tahlili yapıldı. Daha sonra 1. Yoğun Bakıma alındı. Buradayken biz de yanındaydık. Sonra ikinci yoğun bakıma alındı. Bizi buraya almadıkları için neler yaşandığını göremedik. Hastaneye geldikten 2-2.5 saat sonra vefat haberi geldi. Şok yaşadık. Şu an İzmir Adli Tıp Kurumu’nun raporunu bekliyorum. Gelecek rapora göre hastanenin bir kusuru olduğu ortaya çıkarsa dava açacağım” dedi. 
 
Karın ağrısı şikayetiyle gitti
Akıllarda soru işareti bırakan olay geçtiğimiz pazartesi günü yaşandı. Şoförlük yaparak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Ahmet Uşak ile ev hanımı Feride Uşak’ın (27) 3 çocuklarından biri olan 10 yaşındaki Hakan Can Uşak sabah saatlerinde aniden rahatsızlandı. Karın ağrısı geçmeyen Ferit Bahriye Ergil İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Hakan Can anne ve babası tarafından taksiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan küçük çocuğa kan tahlili yapıldı. Daha sonra küçük Hakan Can 1. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. İddiaya göre, çocuğun çok hareketli olması nedeniyle doktorlar Hakan Can’ı uyutacaklarını söyleyerek 2. Yoğun Bakım Ünitesi’ne aldı. 2. Yoğun Bakım Ünitesi’ne dışarıdan gelenlerin girmesi yasak olduğu için aile içeri alınmadı.
 
‘Oğlunuzun kalbi durdu’ 
15 dakika sonra ailenin yanına gelen doktorlar çocuğun kalbinin durduğunu ve tekrardan çalıştırdıklarını söyledi. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan aileye bu olaydan yaklaşık bir saat sonra çocuklarının vefat ettiği haberi gelince anne ve baba şok geçirdi. Acı haberle yıkılan Uşak ailesi hastanede sinir krizleri geçirdi. Kahrolan aileye çocuklarının neden öldüğü konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı. Küçük Hakan Can’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Küçük çocuğun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belli olacak.
 
‘Oğlumu hastaneye sapasağlam götürdük’
Sabah saatlerinde oğlunu hastaneye götürdüklerinde sapasağlam olduğunu belirten acılı baba Uşak, “Sabah uyandığımızda oğlumuzun sadece karnı ağrıyordu. Geçmeyince biz de eşimle hastaneye götürmeye karar verdik. Taksiye atlayıp çocuk hastanesine götürdük. Yoldayken çocuğumuz hareketliydi. Sapasağlamdı. Hastanede ilk olarak kan tahlili yaptılar. Daha sonra 1. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Buraya anne ve babası olarak biz de girip çıkabiliyorduk. Oğlumuzu görebiliyorduk. Doktorlar çocuğumuz çok hareketli olduğu için uyutacaklarını söylediler. O yüzden 2. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Buraya giremediğimiz için ne olup bittiğini bilemiyoruz” dedi.
 
‘Şok geçirdik’
2. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındıktan 15 dakika sonra doktorların yanlarına gelerek ‘Oğlunuzun kalbi durdu, tekrar çalıştırdık’ dediğini söyleyen baba Ahmet Uşak, “Biz çok şaşırdık. Çünkü çocuğumuz kalbi duracak kadar kötü durumda değildi. Bu arada ne olup bittiğini bilemiyoruz. Bir saat sonra ise yanımıza gelerek ‘Oğlunuzu kaybettik’ dediler. Ne olduysa her şey 2-2.5 saat içerisinde gerçekleşti. Şu an kimseyi suçlamak istemiyorum. Sadece Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporunu bekliyorum. Eğer hastanenin bir kusuru olduğu belirlenirse dava açacağım” dedi.
 
'Vücudunda darp izleri vardı'

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hakan Can'ın hastaneye getirildiğinde vücudunda darp izleri bulunduğunu belirten Ünal şöyle konuştu: "Pazartesi günü sabah saat 06.30 sıralarında çocuk hastaneye getirilmiş. 10 gün boyunca karın ağrısı çektiği söylendi. Bize ulaştığında çocukta şok dediğimiz, dolaşım ve solunum yetmezliği tablosu mevcuttu. Hastanede hemen hemen bütün müdahaleler yapıldı. Serum verildi. Elektro şok cihazıyla duran kalbi defalarca çalıştırıldı. Yaşatmak için uğraşıldı. Fakat saat 08.30 sıralarında vefat etti. Çocuk bize son safhada getirilmiş. Vücudunda darp izleri mevcut olduğu için altından başka bir şeyler çıkabilir diye durumu savcılığa bildirdik. Keşke bize gelen bütün çocukları yaşatabilsek" diye konuştu. (Egeli Sabah - Ceyhan Torlak)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit 23 Şubat 2012 Perşembe 15:17

annesinin azını yüzünü dağıtacam

Yorumu oyla      13      8  
ilkin alvan 19 Ocak 2012 Perşembe 16:01

bence annesi öldürdü ben cok üzüldüm cok iyi niyetliydi çok yardım severdi

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bundan sonra zabıtaya saldıran yandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde beş yıl kadar önce kendilerine taşla saldırıp ...
Türkiye’de ‘pilot AİHM’ kurulacak
Bakanlık, AİHM’ye sunduğu niyet mektubunda oluşturacağı komisyonlarda ...
GATA’da ‘özel güvenlik’ dönemi başlıyor
GATA, 150 özel güvenlikçi almak için ihaleye çıkıyor. Özel güvenlikçiler ...
 
Foçalı balıkçılara farklı bir yılbaşı sürprizi
Foça’da yeni yılın ilk saatlerinde denize açılan 2 balıkçının ağlarına, ...
Fethullah Gülen'den Uludere ilanı
Terörist sanıldığı gerekçesiyle kaçakçılık yaparken F-16'ların hedefi ...
Türkiye’nin en genç rektöründen olay açıklama
TRT Haber’de yayımlanan ‘Açı’ programında konuşan Çanakkale Onsekiz Mart ...
 
Bir canın bedeli 22 bin TL
Uludere'de bombalamada ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat için cesetlerden ...
Talih kuşu İzmir'e de kondu
Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 40 milyon liralık büyük ikramiyenin ...
EGM Daire Başkanı balkondan düşüp öldü
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Plan ve Destek Daire Başkanı Ahmet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva