HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2012 Pazartesi - 12:47

Eski Konsolosa 'çek' tuzağı

İzmir'de yaşayan eski Alman konsolosu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Süleyman Özcan Erdikler, ortak şirket kurmak istediği kişiler tarafından 4 milyon TL. dolandırıldı.

Eski Konsolosa  çek  tuzağı

İZMİR - Dolandırıcı şebekesinin eline düşen eski konsolos Erdikler, kendisine imzalattırılan 6 çekten 2'sinin çalıntı çıkması üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. Şirket ortağı olma hayali ile imzaladığı 6 çek yüzünden 4 milyon TL.değerinde 5 katlı apartman ile yazlığını kaybeden konsolos, temizlik ve güvenlik firması sahibi S.Z., M.C.,İ.K.ile M.M.tarafından dolandırıldığını söyledi. Yıllardır yaptığı birikimi kaybeden emekli konsolos, bu iddialarını önümüzdeki günlerde ispatlayamazsa çalıntı çek doldurup kullanmak suçundan cezaevine girebilir.
 
Başka partiden milletvekili adayı olan eşini boşamıştı
Türkiye'yi 7 ayrı ülkede konsolos olarak temsil ettiğini, son olarak Almanya konsolosluğu yaptıktan sonra emekliye ayrılan Süleyman Özcan Erdikler., 4 yıl önce siyasi görüş ayrılığına düştüğü 7 yıllık eşini boşamıştı. Emekli olduktan sonra 2007 yılında Genç Parti'den milletvekili aday adayı olan Süleyman Özcan Erdikler, Demokrat Parti'den Milletvekilliği aday adayı olan eşi Nurdan Akkın'ı görüş ayrılığı gerekçesiyle boşamıştı.
 
"Beni tuzağa düşürdüler"
Ülkemizi 7 ayrı ülkede konsolos olarak temsil ettikten sonra son olarak Almanya'da görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Süleyman Özcan Erdikler, emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşti. Avukat eşi Nurdan Akkın'la siyasi görüş ayrılığına düştüğü için boşandıktan sonra yaptığı birikimi yatırıma dönüştürmek isteyince dolandırıcı çetesinin tuzağına düşen eski konsolos, tüm malvarlığını kaybederken bir de çalıntı çek suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Hastane ve özel şirketlerin temizlik ve güvenlik ihalesini alan S.Z., M.C., İ.K.ile M.M. ile yeni bir şirket ile var olan şirketlerine ortak olmak için anlaştıklarını belirten Erdikler, "Bu kişiler var olan şirketin borçlarının ödenmesi için kredi kullanacaklarını ve bunun karşılığında benim adıma doldurulacak olan çekleri vermemiz gerektiğini söylediler. Bende şirketin borçlarının temizlenmesi ve var olan şirketin yeni ihaleler alması için bu teklifi kabul ettim. Çünkü bende bu şirketin ortağı olacaktım. Bana 6 tane boş çek imzalattılar. Sonra bu çekleri benden habersiz işleme koydular. Bana imzalatılan 6 çekten 2'si çalıntı olduğu ortaya çıktı. Banka, şirketin kredi borcuna karşılık mal varlığıma tedbir koydurdu. Borcu ödeyemeyince 5 katlı apartman ile Çeşme'de bulunan yazlığımı icra yoluyla sattı. Mal varlığımı kaybetmekle kalmadım. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çalıntı çeklerin bana şirket ortağı olmak istediğim kişiler tarafından getirildiğini ispatlamaya çalışıyorum. Beni dolandıranlar duruşmaya bile gelmiyor" dedi.
 
"Mahkeme polis zoruyla getirtilmesine karar verdi"
Çalıntı çeki doldurmak suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan eski Alman konsolosu Süleyman Özcan Erdikler, "Bu çekleri ben bulmadım. Bana bu çekleri şirket kurma konusunda anlaştığım S.Z., M.C. tarafından getirtildi. Ben bu çeklerin çalıntı olduğu aklımın ucundan geçmedi. Bu kişiler beni dolandırdı. 5 Katlı apartman ile bir yazlığım bu yüzden elimden gitti. Asıl suçlu bu kişiler" dedi. Mahkeme heyeti, daha önce mahkemeye gelmeleri konusunda tebligat çıkartılan S.Z., M.C.,İ.K.ile M.M.'nin polis zoruyla getirtilmesine karar verdi. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otelde odaları karıştırınca başına gelmeyen kalmadı
Yılbaşında eğlenen H.T. sevgilisi ile Pendik’te 5 yıldızlı bir otele gitti. ...
İzmir'de 120 bin kişi güvenli internete geçti
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), ''çocukların ve gençlerin ...
Küçük Hakan Can’ı karın ağrısı mı öldürdü?
İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Ahmet-Feride Uşak çiftinin 3 çocuklarından ...
 
Bundan sonra zabıtaya saldıran yandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde beş yıl kadar önce kendilerine taşla saldırıp ...
Türkiye’de ‘pilot AİHM’ kurulacak
Bakanlık, AİHM’ye sunduğu niyet mektubunda oluşturacağı komisyonlarda ...
GATA’da ‘özel güvenlik’ dönemi başlıyor
GATA, 150 özel güvenlikçi almak için ihaleye çıkıyor. Özel güvenlikçiler ...
 
Foçalı balıkçılara farklı bir yılbaşı sürprizi
Foça’da yeni yılın ilk saatlerinde denize açılan 2 balıkçının ağlarına, ...
Fethullah Gülen'den Uludere ilanı
Terörist sanıldığı gerekçesiyle kaçakçılık yaparken F-16'ların hedefi ...
Türkiye’nin en genç rektöründen olay açıklama
TRT Haber’de yayımlanan ‘Açı’ programında konuşan Çanakkale Onsekiz Mart ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva